lauantai 25. helmikuuta 2012

Papu treenaa

Mietin, että milloinkahan olen juoksuttanut Papua viimeksi liinassa?? Olenkohan ikinä??
No, nyt on juostu jo kahtena päivänä peräkkäin! Ja ihan siksi, etten tohdi päästää sitä irtona juoksemaan tarhaan, ettei se vaan ota ja mene aidasta läpi!

Eilen juoksutin sen niin, että varmasti oli puhti pois. Kengittäjän takia ;D Ei tarvi ruveta sit reuhaamaan kavioita vuoltaessa. Ja ilmeisesti se auttoikin, kun ruuna oli taas tosi hyvä vuolla =)

Tänään juostiin liinassa siksi, että ruuna joutuu olemaan sisällä ja toisekseen, yritän nyt repiä itteni tekeen sen kans jotain. Jätetään muut hommat taka-alalle ja keskitytään Papuun :P Kun oli juostu liinassa jonkin aikaa molempiin suuntiin, ja kaikissa askellajeissa keksittiin vähän lisää hommaa ;D Mun oli tarkoitus juoksuttaa sivuohjilla, mut unohdin vermeet talliin xD No ens kerralla sitten! Niin, eli mulla ei ollu hevosella muuta kuin suitset ja liina, joten väkersin liinasta "ohjat" ja siirryin hevosen sivulle. En saanut sitä eteenpäin, kun oon opettanut sen, et takapäätä ei käännetä ihmiseen päin, et pitää väistää xD  Siirryin sit ihan taakse ja sain kun sainkin sen liikkumaan eteenpäin ja kääntyilemään! Haparoivaa se meno vielä on ja eteenpäin on vaikeaa liikkua, mutta tämä oli vasta varsinaisesti eka kerta!! Kun viime talvena se ei tajunnut mitään ja homma jäi siihen ;D Ens kerralla sit juoksutusvyön tai valjaiden kanssa, niin onnistuu vähän helpommin, kun ei tarvi kytätä, ettei ohjat tipu jalkoihin ;O))

Hain tänään myöskin paketin, jonka ostin jostain FB:n hevostarvikepalstalta. Thalikille ShowMasterin fleeceloimi, jossa on sellainen pinta, ettei siihen tartu purut yms. Se oli tummanruskea, mutta kun noita on niin harvoin myynnissä, että oli pakko ostaa!! Papulle tarvisin samanlaisen, mutta ei ole vielä vastaan tullut. Yleensä ne on sit jotain tallitoppiksia, mut noita fleeceitä liukkaalla pinnallakin välillä putkahtelee - yleensä vaan vääränkokoisina! Eikä uutena oo missään mun silmään pistänyt!

11 kommenttia:

  1. Jes Outi!! :) Tsemppiä nyt Papun koulutukseen! :)

    VastaaPoista
  2. Hyvä Outi! Ei se paljoa ota, mutta antaa miljoona kertaa enemmän!:) Ilmota ku tarvit apua kärryjen laitossa.;) Mä kyllä AINA joudan sen verran tulla auttamaan. Mä en usko että Papun rotuinen hevonen kovin paljo hätkähtää tämmösistä jutuista.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä aikaa vaan on välillä vähän vaikea repiä, varsinkin niin, ettei tarvi Nellin olla mukana, mut josko tästä pikkuhiljaa ;D
      Katotaan nyt miten käy, tohtiiko heittää kärryjä perään ;D Pitäs varmaan kaivaa ne tuolta hangesta?!

      Poista
    2. Tiedän kyllä aika ongelman, mutta se on vaan revittävä, kaiken muun joutaa sitte jättää oottamaan..;) Kyllä sä tohdit, ei tuommosen ruunan kans kannata arkailla yhtään. Joten alahan kaivaa ne hangesta, niin päästään tosi toimiin.

      Poista
  3. Ihanan värinen loimi, mäkin haluun!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli ilmeisesti viime vuoden mallia? :D
      Olis ollu just Hotan värinen :D

      Poista
  4. Horse comfortilla on juuri tuollaisia fleecevuorellisia talliloimia, joissa sileä pinta. Värikin on vaaleansiniruskearuudullinen. ;) Samanlaisia loimia on myös Hööksillä ollut valikoimissaan, en tiedä, onko vielä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No hitto, Hööksillä ei ainakaan oo pistäny silmään!
      Kärkkäinen myy Horse Comfortia mut siellä ei kai noita ole! Pitäisköhän laittaa Torpan tallilta tilaukseen, ehtis sit maaliskuun kisoisa hakea sen ;D

      Poista
    2. Äh, löysin netistä vain tummansini-ruskearuudullisen =/ Mutta hyvä tietää, et niitä saa!! Pystyy Papullekin hommaan :D

      Poista
    3. Nyt löysinki yhden netistä vaaleansini-ruskearuudullisena, olispa ihanan värinen!

      Poista