maanantai 6. helmikuuta 2012

Rottasota ilmeisesti jatkuu..


7.2.2011


Pahimmat pakkaset on ilmeisesti nyt ohi, ainakin toistaiseksi. Hevoset tarhaili suunnilleen 4-7 tuntia päivässä. Tänään sitten ongelmaksi muodostui tuuli =/ Pakkasta oli aamulla vain -6 astetta, mutta tuuli oli niin kova, et heinät pöllys samantien tarhasta pois =(
Thalik viihdytti itseään keräämällä korsi kerrallaan niitä heiniä sieltä tarhasta. Ja samalla aikaa Papu jyrsi aitalankoja.. Kävin sitten viemässä Horzen "Ikea-kassit" täynnä heinää sinne ja laitoin ne aitaan kiinni.
No toinen kassi oli sit revitty pois ja se oli lentänyt tuulen mukana ties minne =(
Olis pitänyt tehdä se Hööksin tilaus aikanaan, ku himoitsin niitä vaaleanpunaisia kasseja, mut nehän oli jo loppunut, kun pari iltaa sitten katsoin =/

Thalik 13.2.2011


Yks aamu oli toinen hiirenloukku kadonnut, löysin sen sitten vähän matkan päästä, ämpärien välistä. Ja muutamia kertoja on loukku ollut kiinni, kun on mennyt talliin. Tänään seisoin tallissa hetken hiljaa, kun rupesin katsomaan kännykkää, niin ei tarvinut kauan olla, kun rotta rupes rapisteleen siinä parin metrin päässä >:( Siinä oli vähän tavaraa edessä, niin en nähnyt sitä, mutta ei hiiri niin isoa rapinaa saa aikaiseksi.. Toivottavasti nauttivat Ratak-tarjoilusta!! Muutamia kertoja oon rottabaariin kurkistanut ja kyllä siellä liikettä on ollut selvästi.

Eilen meillä poiki Heluna-hieho - just kun mun piti lähteä kauppaan... Oli sitten pakko lähteä illalla Nellin kans, joka on vähän lämpöillyt. Kun en oikein tiedä, onko neiti kipeä vai ei.. Kulmahampaat on puhkeamassa ja puhennut, mutta voiko se näin kauan lämpöillä?! Ilmeisesti.
Nyt kun kirjoitan, niin Unikki-lehmä on poikimassa. Lehmäkamera tässä toisessa kädessä kurkistelen ;D Kun ollaan Nellin kans sisällä ja isäntä navetassa, kun ei tuota neitiä viitsi viedä navettaan, kun ei oikein kunnossa ole.

Onneks tämä tallentaa automaattisesti tekstin, kun Nelli kävi välillä painamassa sammutus-nappia...

Papu 22.2.2011


Laitoin Horseprolle tilaukseen sellaisen puolikopan Papulle. Jos se auttais siihen Thalikin loimien järsimiseen - ja mielellään myös aitalankojen järsimiseen, kiitos... Ja kun ei sitä viitsi pelkän kopan takia tilausta tehdä, niin laitoin vähän jotain pientä muutakin.. Tottakai Pikeur- ja Eskadron-Sale houkutteli, mut tyydyin pieniin, edullisiin ostoksiin. Tilasin sellaisen painomittanauhan, jolla näkee hevosen painon. On pitänyt jo monta vuotta hommata sellainen, ja tuokaan ei sitten lopulta maksanut kuin 4,5 €. Tilasin myös Papulle lilan kaviokoukkuharjan (koska en oo muualta löytänyt sellaista!), lampaankarvapesuainetta ja pintelinaluset - edelliset rupeaa olemaan jo oikeastaan roskiskamaa :P Eipä niitä oo kyllä käytettykään aikoihin!
Eskadronin koiratakkiakin katsoin, mut sininen väri ei sovi Iitalle ;O))

7.2.2011

4 kommenttia:

  1. Törkkääs paljon sitä rotanmyrkkyä tarjolle, nimim. vähintään yksi iso pussi kerralla, ja hyvin kelpaa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kauankohan niiden siirtyminen rajan taakse kestää?? xD
      Joka kerta, kun tallin oven avaa, sitä katsoo kauhulla (mutta samalla suurin toivein!), et onko missään rottia jalat pystyssä ;D

      Poista
  2. Ompas se Papu nyt ikävän aiankulun itelleen keksiny. Naapuri selitti et niiden issikka ruuna joskus 30v. sitte oli pienenä poikana ottanu hampain kii sähkölankaan ja se oliki jääny hampaiden väliin jumiin! Oli saanu sellaset tällit, että pysyi loppu ikänsä vaikka paalinarun takana. :D Viime keväänä se lopetettiin, oli se jo pitkälle yli 30-vuotias ja koko ikänsä asui samassa paikassa. Harvinaisen onnellinen tapaus.

    Mun tekis mieli kans tilata yhtä sun toista, mut hiisi vie ku ei viäkää tuu rahaa mistää. :/ Onneksi tuo Nasun uudempi toppis on sen verta iso, et menee Kamille tän talven vaik peffan päältä jääki yhden 10cm lyhyeksi. :D Mut muuten toimii. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oliski rahaa, niin hommais ens talveks sellaiset EquiSafe-aidat!! Mieti kuin mahtavat nuo olis!!
      Mutta... Kato niitä hintoja O.o

      Voi että, sattuispa Papullekin tuollainen harmillinen juttu, et jäis aitalanka hampaisiin kiinni ja mielellään niin, et sähköt on päällä ;D
      Voi, ihana heppa, kun sai asua noin pitkän elämän ja vielä samassa kodissa =)

      Tekishän tuota mieli tilata vaikka mitä, mut ku ei sitä rahaa liikaa tule =/ Mut ainahan sitä saa haaveilla ;D

      Poista