maanantai 2. tammikuuta 2012

Ratsastusta vielä viime vuonna!

Hevosten porkkanasäkistä löytö - toisistaan tykkäävät porkkanat ;D

Uudenvuoden aattona pääsin vielä ratsastamaan kerran vuodelle 2011. Oli pari astetta pakkasta eikä onneks tuullut kovin paljoa (niinku tuntuu nykyään tekevän harva se päivä, tänäänkin taas 10 m/s..).
Käytiin Thalikin kans tekemässä puolen tunnin käyntimaasto. Laitoin sille westernsatulan ja "normisuitsituksen". Harmi, et ne uudet Jacsonin suojat on viel työhuoneessa, olis voinu laittaa ne jalkaan :P Mut en viitsinyt lähteä enää sisälle, kun piti jo tallissa kerran riisua talviratsastussaappaat jalasta xD Oli vähän turhan ahdasta, kun oli Horzen paksut ratsastussukat ja sit villasukat ;D

Thalikilla oli vähän kuumaKalle-päivä, ei se paha ollut, mutta vähän sellainen turhan pirtsakka ;O) Takakenkien neljä hokkia (väliaikaiset kengät) ei meinannut kyllä pitää tuolla jäätiköllä, joten sekin vähän rajoitti. Sänkipellot meillä ei edelleenkään oo ratsastuskunnossa, huoh.. Syksyllä ne oli aivan liian märkiä, nytkin oli sellaista et vähän väliä upotti, vaikka vain käveli nätisti. No, ens syksynä sitten??

Lenkki tehtiin siis rauhallisessa tahdissa, tai no, reippaassa käynnissä xD Harmittaa, ettei meillä oikein ole maastoja. Talvella tiellä kyllä vois mennä, mutta peltojen uusjaon takia liittymiä tieltä pelloille on kaivettu pois, joten traktorin vastaan tullessa ei pääse väistämään mihinkään :S Joten on vähän pakko pysyä pois traktoreiden jaloista. Eli meidän "maasto" on sitten yks pari kilometriä pitkä peltotien pätkä ja niinkuin nyt, kierrettiin meidän sänkipellon ja metsän kautta. Tosi kivaa, samaa polkua tallata kerrasta toiseen. Eli ei ihme, että maneesille tekis mieli, kovasti, kovasti, kovasti, kovasti, kovasti...

Lenkin jälkeen hepan hoito, nakkasin kevyttoppaloimen selkään ja vein takaisin ulos, jossa Papu jo odotteli! Saivat päiväheinät siihen heti perään, kello olikin jo kolmen paikkeilla.

Tänään on ollut taas vaihteeksi tuulipäivä. 10 m/s näyttäny koko päivän - tosin olis kiva tietää, paljonko on puuskissa, varmaan pikkusen verran enemmän ;D Hepat pääsi silti ulos, tosin lämmitettyinä xD Thalikille nakkasin sen uuden 300 g fullneck toppiksen. Se oli varmasti vähän liikaa (siis vähän vain!), mutta mulla ei ohuempaa toppista ole - johon siis sais kaulakappaleen. Papulle laitoin kevyttoppiksen, sillä kun on niin paksu karva, ettei enempää tarvi. Ja jos sille laittaa enemmän, niin se rupee hinkuttaan itseään aitatolppiin - kun on niin kuumaa!!! xD Mutta mitä hevosia seurasin pitkin päivää, niin molemmat oli oikein tyytyväisiä oloonsa =)

2.1.2012


Tässä vielä kuva tallipäiväkirjasta, joka siis on ollut jo vuosi Hevoshullun päiväkirja. Aukeama on viime viikolta, näkee hyvin, et Papulla kestää hetken tyhjentää ruokakuppia, kun on aikaa kirjoitella sivut täyteen ;O))

2 kommenttia:

  1. Voih, mullaki oli joskus tallipäivis ku Heidi ja Marianne kävi hoitamas heppoja. Pitääköhän mun taas laittaa sellanen talliin jahka tuo talli joskus valmistuu. Varsinki jos sinne tulee pari vierastaki heppaa ni tietää jos joku on hoitanu jo jotaki hommaa...

    Masikin tuossa kävi meidän pihassa yks ilta Mariannen ja sen äiteen kanssa. On se vaan MUSTA edelleen. Mettää vasten ei erottanu ensi muuta ku sen pinkit kärryt. xD On se niin kiltti ja rauhallinen kaveri. :)

    Rinikin on ostettu nyt Tommin tallille Kainastolle. On tuntikäytössä. Ihan pitäis joskus käydä siä ja ratsastaakki sillä. Sen jalatkaa ei oo enää oireillu mitenkää, et ehkä se sellasen kevyen tuntityöskentelyn kestää.

    VastaaPoista
  2. No sillonhan se on ehdoton, jos käy muita ihmisiä tai tulee muita hevosia talliin!! Parissa paikassa, jossa oon hoitanu loma-ajan hevosia, oon pitänyt omistajan pyynnöstä tallipäiväkirjaa tapahtumista!

    Voi onpa kiva, että näit Masiakin! Se ei siis asu kaukana teiltä, kun on käynyt kärryttelemässä =) =)

    No kiva kuitenkin että tiedät, missä Rini on! Toivotaan, että sen jalat pysyy kunnossa ja kestää pienen käytön!

    VastaaPoista