torstai 15. marraskuuta 2012

Kuulumisia


On vähän bloggausinto hukassa, kun ei ole aiheita, ei jaksa kirjoittaa, ei ehdi kirjoittaa jne jne. 
Koulussa olen viihtynyt erittäin hyvin ja se on kyllä tuonut sitä paljon kaivattua omaa elämää!

Hevoset sai manikyyrinsä, Thalikille laitettiin eteen tilsakumit ja niinkuin joka talvi, kiintohokkikengät. En ole enää vuosiin käyttänyt hevosillani tavallisia hokkikenkiä, kyllä ne nuo kiintohokilliset vaan maksaa itsensä takaisin! Yleensä samat kengät kestää koko talven ja kulutetaan loppuun keväällä tai sitten seuraavana syksynä ensimmäisinä talvikenkinä! Fiona vuoltiin vain, kokeillaan mennä ilman kenkiä niin kauan kuin pystyy!


Muuten hevoset onkin viettäneet hyvin tarhapainotteista elämää, syyskuussa viimeksi olen päässyt ratsastamaan... Ajattelin trailerinkin siirtää jo talvisäilöön autotalliin, mitäpä sitä tuossa pihalla tyrkyllä pitää, kun mihinkään ei pääse kuitenkaan. 

Fiona sai muuten mielenkiintoista kommenttia kengittäjältä!! Ensin se sai kehuja kohentuneesta ulkonäöstä ja sitten ihmetyksen aihe - onko se kasvanut korkeutta?! Rupesin itsekin ajattelemaan, että ihan oikeasti, kyllähän se tosiaan näyttää korkeammalta O.o Kengittäjä arveli, että se on aiemmin ollut heikommalla evästyksellä eikä ole sen takia kasvanut kunnolla, että nyt olisi sitten paikannut tilanteen! Tiedustelin asiaa vielä arabihevosharrastajilta ja kyllä se kuulemma mahdollista olisi, että kasvua on tullut!


Iita on olla möllöttänyt kotikoirana, joulukuussa on seuraava kääpiökoirien leikkitunti. Onneksi mulla on silloin lomittaja, niin pääsen Iitan kanssa menemään! Kaikki kiva kun perinteisesti järjestetään navetan aikaan :P Iitalla on tosi hieno, kiiltävä ja vähän paksuuntunut karva, se kun aika paljon joutuu olemaan ilman takkia ulkona. Toki jos pidemmäksi ajaksi menemme pihalle, niin pitää miettiä, ettei tule kylmä! Päiväunikaverina Iita on paras, se säntää täysillä sohvalle kainaloon, kun vain kellahtaa vaakatasoon ;D Irti Iita ei tahdo osata olla ulkona, sen pitää vähintään naapurin pihalle juosta joka kerta.. Yksi ilta se livahti tallista ulos ja oli varmasti puoli tuntia teillä tiettymättömillä O.o Lenkillä onneks eri asia, siellä se kulkee paremmin mukana, eikä lähde liian kauas omille retkilleen!

8 kommenttia:

 1. Me tosiaan ollaan Fionan kanssa ihan kuin kaksi marjaa :)

  VastaaPoista
 2. Onpa jännä, että hevoset voi vielä tuossa vaiheessa kasvaa korkeutta. :) Kaikkea sitä oppii, kun vanhaksi elää!
  Vaikka eikö sitä isoista ja raskasrakenteisista hevosista taidettu sanoa, että ne saattavat jatkaa kasvuaan jopa 6-vuotiaaksi..?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja kuulemma alkuperäiset rodut kans voi kasvaa!

   Poista
 3. Hienoa, jos mammatamma on vielä kasvanut! Arabithan tosiaan kasvaa pitkälle, olen kyllä kuullut muunkin rotuisista, jotka ovat vielä pari senttiä 6-vuotiaina venyneet :) Oletko mitannut tammaa, että minkäkokoinen on tällä hetkellä?

  Meillä on vähän jännitystä tuon poikansa kasvun kanssa. Sillä oli huima kasvupyrähdys keväällä jatkuen läpi kesän, mutta nyt näyttää hidastuneen... Muutamaa senttiä olisin vielä vailla, mutta ehkäpä se ehtii, jos äitikin vielä kasvaa ;) Muuten Mäkkäri alkaa näyttää hevoselta pikkuhiljaa :)

  Fionalle terkkuja pojalta laumoineen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäs kyl kehitellä joku säkäkeppi, et sais mitata hepat! Ku mä oon aatellu tälleen, et Thalik olis 150 cm ja Fiona max 155 cm - mut ehkä kannattas mitata ;)

   Oi vitsi, sun pitää laittaa Mäkkäristä uusia kuvia! Varmasti hieno poika! Minkävärinen se nyt on? =)

   Paljon terkkuja sinne kans!

   Poista
 4. Mitäs se Iita nyt niin karkailee... tosin karataan meilläki naapuriin jos en vahdi niitä. Toki ne tulee takasi kutsuttaessa. Rodi varsinki on sellanen et lähtee lumpulle. On kuulemma käyny kesällä naapurissa tuvassa asti syömässä kissan ruuat. xD Onneksi ovat tuttuja, niin ei tuu sanomista. :D Mutta en mä kyl kahta enempää uskalla tos pihas yhtäaikaa irti pitää. Loput on sit aidatulla alueella. Ja meidän Mincaki on ny alkanu karata naapuriin. :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Öh, kehtaanko ees sanoa, et Iita karkailee melkeen koko ajan ;O) Vaan meillä just suurin juttu on ollu se, et naapurissa on kissoja ja joskus myös ruokakuppi portailla ;D Sinne se ekana juoksee! Lenkillä se kyl pysyy paremmin hanskassa ja antaa kiinni - onneks!

   Poista