perjantai 2. maaliskuuta 2012

Suvikelit

Öh, miten mä en taaskaan oo jaksanu / kerinny / viittiny kirjottaa tänne..

Suvikelit tuli ja illalla satoi vettäkin, nyt on sitten ihanan  liukasta =/

Thalik & minä 5.3.2006


Papu on saanu jo vähän ulkoillakin, tosin valvovan silmän alla ja vain pari tuntia, ettei langat rupee kiinnostamaan ;D Maalankojen vetäminen on edelleen työn alla, vasta sen jälkeen uskallan päästää ruunan koko päiväksi ulos. Isäntä kävi uusia paimenpoikiakin katselemassa, mutta niissä parissa paikassa ei tuottanut vielä tulosta, joissa kävi. Thalik sen sijaan on ulkoillut normaalisti, ei sitä paljoa haittaa vaikkei kaveri tule perässä tarhaan ;D Tosin onhan tuo melkolailla rauhallisempaa  - tuo yksin tarhailu ;O))

Nellin kans on nyt parina päivänä tehty tallihommia yhdessä. Tai se on ollut lähinnä sitä, että minä siivoan karsinoita ja Nelli syöttää Papulle porkkanoita ;D Yks ilta toin Thalikia talliin, niin Nelli tuli mua puolessavälissä käytävää vastaan, nappas riimunnarusta kiinni ja lähti kävelemään karsinaa kohti xD Eihän siinä voinut kuin vaivihkaa taluttaa Thalikia perässä ja katsoa, ettei tyttö jää väliin! On se melkoinen mestari, tuo Nelli!

Thalik & Lilja 14.3.2007


Eilen nautin aurinkoisesta kelistä siivoamalla Papun karsinan pohjia myöten. Isäntä toi traktorinkauhan tallin ovelle, niin oli kätevä siihen tyhjentää. Ja sai surutta lapata niin paljon kottikärryllisiä kuin halus! Papu kun on ollut enemmän sisällä, niin se karsinakin oli jo vähän sen näköinen, vaikka siivoillut olenkin. Yksikin ilta siivosin karsinaa Papun ollessa siellä, niin tullessani ulos boxista, ruuna hyppäs kottikärryihin etujalkoineen!! Tai siis nosti etujalat kottikärryihin. On se vähän hassu poika xD Isäntä toi sitten vielä kauhallisen puruakin, niin sai kuivittaa samalla karsinat kunnolla.

Pikku vinkkinä niille, joilla pursuaa hyllyt valokuvia - teettäkää valokuvakirja!!
Minä teetin viime vuoden "parhaista" kuvista (no niitä oli joku 400 kpl) Ifolorilla kirjan. Tuli 84 sivua ja maksoi postikuluineen 52 euroa. Kirja tuli tällä viikolla ja olen kyllä tyytyväinen, että teetin =) Kun ei niitä kuvia muuten tule katsottua mistään tietokoneelta eikä niitä viitsi teetääkään, kun ei niitä saa sit albumiin asti ;O) Ja tulihan tuo jo halvemmaksi kuin se, että olisi jokaisesta teettänyt paperillisen kuvan! Mulla on aiemmin teetettyinä yks Ifolorilta ja toinen Kärkkäiseltä, tuollaisia A4-kokoisia kovakantisia. Pitäis ottaa vaan enemmän tavaksi! Ja onhan niitä mukavampi näyttää vieraillekin, kun saa itse selata, eikä tarvi aukaista tietokonetta ja etsiä sieltä niiden epäonnistuneiden otosten seasta parhaita ;D

Hota 4.3.2008


Ilmoittauduin sellaiseen lehmien jalostustilaisuuteen, josko siellä oppisi jotain!
Tai hienommin se on "Tasapainoinen jalostus kehittyvän tilan työkaluna". Järjestäjänä Semex ja Pellon group. Ainakin aiempia tilaisuuksia oli netissä kehuttu, josko sieltä jotain tällainen amatöörikin sais irti!!

Meillä kävikin tällä viikolla jalostusneuvoja tekemässä jalostussuunnitelman! Kierrettiin kaikki lehmät ja yli 2 kk vanhat hiehot läpi ja katsottiin lehmien vahvuudet & heikkoudet. Erityisesti ilahdutti, että meidän ostohiehoista toinen sai erittäin hyvät arvostelut ja kaksi holstein-vasikkaa (Isabella ja Iiris) sai ehdotuksen, että laittaa sexattua molemmille, kun ovat niin hyväsukuisia =) Holsteinit on mun suosikkeja, vaikka ne pukkaakin oleen kovin isoja meidän navettaan - ja vähän kiukkuisiakin jotku ;D

Ai niin, juoksutin sitä Papuakin yks ilta liinassa, oikeen juoksutusvyön ja sivuohjien kans!! Aluks se pihassa vähän peruutteli ja ihmetteli, et mikä on, ku ohjista pidetään kiinni :P En ees laittanu niitä sivareita tiukalle, silleen et on kiinni! Käveltiin sit tarhaan ja juostiin molempiin suuntiin ja kaikissa askellajeissa. Hyvin meni, ei uskois, et oli ekaa kertaa noissa varusteissa =) Siinä mietinkin, et tarvinneekohan tätä laittaakaan mihinkään koulutukseen, kun se oppii uudet asiat noin nopeaa.. ;O))

Thalik & Hota 1.3.2009


Nellille tuli tänään Me&I:lta ihana puputunika!! Tuossa se kiertelee onnellisena siinä!! Tosi hyvä ja ihan soppelin kokoinenkin jo, vaikka on 86/92. Laitan tähän alle kuvan ihan Me&I:n sivuilta, kun en viitsi kameraa hakea!pssst. paitsi jos jollain on vinkata hyvää ratsukouluttajaa Keski-Pohjanmaa / Pohjois-Pohjanmaan alueelta, niin vink vink!!

6 kommenttia:

 1. Papu haluaa treenata agilityä. tai jotain. :D Vaan onpa ollukki hieno poika juoksutuksessa! =)

  Toi puputunika on ihana! Meidän kutsuilta vaan ei vielä sitä kannattanu tilata kun ei kuulemmaa ollu tullu varastoon vielä. :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kato mä en ollu kutsuilla, ku en päässy! Niin laitoin kaverille vaan tekstarina tuon puputunikan tilaukseen! Siitäki tuli viesti sit, et ei ole saatavilla tällä hetkellä, vaan ei menny ku pari päivää, ku tuli jo sit uus viesti, et paketti lähtenyt!!

   Poista
 2. Minulla on kanssa ollut ajatuksena jo pitkään teetättää valokuvakirja, mutta en ole saanut aikaiseksi. Ehkä joskus tulevaisuudessa?

  Täällä on satanut jo kaksi päivää sitä itseään eli vettä! Pihamaa muisuttaa lumilöllöä ja tiet ovat olleet kiitettävän liukkaita.

  Mutta jos se tarkoittaisi vaan sitä, että kesä tulee joutuin..!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuohon menee kyl kauan aikaa, tuohon valokuvakirjan tekemiseen, mut kyl se kannattaa :D

   Uh, kivaa, vettä :O
   Täällä on ihan peilijäällä silti, vaikkei oo pahemmin vettä tullutkaan! Siellä on varmaan kans tosi kiva :S
   Käytiin potkukelkkailemassakin, vaikka on muka hiekotettu tiet xD

   Poista
 3. Toivottavasti saatte aidat pian kuntoon niin pääsee Papuki taas ulkoilemaan.

  Mä oon kans miettiny noita valokuvakirjoja ku olis kameralla kuvia joita pitäis teettää, mutta en oo saanu aikaseksi... ja edelleen sen rahanpuute vaivaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Papu on saanu ulkoilla muutamaa tuntia, näemmä neljä tuntia on sellainen, et siinä vaiheessa rupee aidat heilumaan :P

   Joo kyllähän noita kuvakirjoja tekis vaikka joka aiheesta oman, ku olis varaa ;D

   Poista