tiistai 4. syyskuuta 2012

Istuntakurssilla

Hyvissä ajoin Hakamaan tallin Satu rupesi kyselemään, kiinnostaisko porukkaa tulla heidän tallilleen istuntakurssille. Minun Thalikia lukuunottamatta muut hevoset tuli Satun tallista. Meitä olikin lopulta kahdeksan ratsastajaa osallistumassa, se on muuten aika hyvin meidän pikkukunnan harrastajista!! Tosin yksi tuli muualta ;O) Tallille oli ehditty kenttäkin tekemään paria päivää ennen kurssia!

Thalik & Fiona 28.8.2012


Valmentajana meillä oli tuttu Meri Satama, jonka valmennuksissa käytiin Thalikin kans pitkään ennen raskauttani. Ohjelmassa oli kahtena päivänä (lauantai + sunnuntai) ratsastusta ja teoriaa, molempia 1,5 h kerralla. Mulla kävi sitten vaan paska säkä ja sunnuntain vastaisena yönä meidän neiti heräili melkein tunnin välein itkemään ja oli aamulla tosi tukkoinen =( Vaikutti ihan kurkunpään tulehdukselta, joten en halunnut jättää tyttöä isänsä kans kahdestaan kotia (kun itsekin sen verran aamulla säikähdin, mietin ettei ole miehelle kiva, jos neiti on päiväunilta herätessään yhtä kipeä). Tosin sitten navetta-aikaan mennessä totesin, että olis ollut sama kuitenkin lähteä kurssille, koska Nelli ei siinä päivällä ollut niin huonossa kunnossa, kuin aamu antoi ymmärtää. Hyvä niin tietenkin! Flunssainen tyttö on ollut, tänään tiistaina jo parempi.

Perjantaina olin jo pakannut auton valmiiksi ja puruttanut trailerin yms. Lauantaina olin varannut 15 min aikaa lastaukseen (mutta sillä varjolla, että olin laittanut lähtemisajan niin aikaiseksi, että mulla on joko a) reippaasti aikaa varustaa hevonen tai b) tarpeeksi ajoaikaa, jos lastaus kuitenkin venyy!) Ihan niinkuin Thalis olis lukenut mun ajatukset ja se halus käyttää sen vartin siihen lastaukseen. Kyllähän se kyytiin meni, mutta pakitteli sieltä sitten myöskin ulos melkein heti. Rutiinia poika vaatii taas, pakko yrittää ruveta käymään maneesilla.Vartin jälkeen ruuna kuitenkin oli autossa ja kierrettyäni, et kaikki on kunnossa autossa ja traikussa, lähdin ajelemaan. Mukavan kevyt tuo Blomert vetää, ei voi valittaa! Ja ihan hyvältä tuntui myös Thalik kyydittää, vaikka sillä oli nyt normaalia leveämmin tilaa olla, koska en ole pitänyt väliseinää paikallaan (on siis 1,5 hevosen traikku). Pitäis jossain vaiheessa ostaa se valvontakamera, meillä kun on tuo CowCam, niin lisäkameran ostamalla sitä vois käyttää myös trailerissa!

Perillä oltiin juuri suunnittelemallani aikataululla, tavaroiden siirtäminen ulos, sitten hevonen pihalle ja varustaminen. Meidän ryhmässä oli lisäksi kolme suomenhevosta. Thalik oli aluksi ihan hassu, kaikkea muuta kuin itsensä xD Mua vaan nauratti xD Se hössötti siinä, kun seisoin jakkaran päällä ja kun olin selkään päässyt, niin rupes pyöriin ja vänkäämään! Tais poitsu olla vähän innoissaan ja ihmeissään, kun edellisestä valmennuksesta on 3 vuotta!!! Mentiin kentälle jonossa ja onneksi siinä tietä tallustellessa ruuna rupes jo rauhoittuun! Kenttä on ihan isontien laidassa ja Thalik sai kyllä plussapisteet käytöksestä!! Ohi meni rekkaa, mopoa, moottoripyörää, autoja - jopa yks idiootti tyyttäili ohimennessään >:( Thalik ei kertaakaan saanut slaagia niistä, enintään jähmettyi tuijottamaan! Luulen, että paljon teki se, että siinä oli aika iso penkka tielle, eli autot oli paljon ylempänä kuin kenttä ja jäivät siten vähän piiloon sinne.

16.7.2009


Työskenneltiin vain käynnissä ja ravissa, tarkoitus oli pitää hevosille helppo tunti! Tosin kenttä oli hieman raskas vielä, se teki hevosille oman haasteensa, mutta yllättävän hyvin myös Thalik jaksoi! Vaikka kyllä se lopussa vähän rupes jo väsymään. Keskityttiin ratsastajaan sivusta päin ja sunnuntaina olisi sitten ollut jalat ja ratsastajan suoruus takaa katsottuna. Mun ongelma oli juurikin se, minkä arvasin - notko asento. Oon huomannut, et raskauden jälkeen se on vieläpä pahentunut. Hitaassa ravissa mun lantio toimi hyvin ja sain tosi hyvin Thalikin hidastaan ravia kropalla (tosin Thalik on näissä harjoituksissa aina ihan super!), mutta mitä enemmän vauhtia, sitä jäykemmäksi mun lantio menee. Ja kyllähän sen tunsin itsekin, tuntui ettei lantio liiku yhtään, kun olis pitänyt isoa ravia mennä!!

7.7.2009


Ratsastuksen jälkeen hoidettiin hevoset talliin - kiitos Satulle, että Thalik sai myös hengähtää tallissa muiden kanssa =) Mentiin sisälle teoriatunnille, jossa mentiin läpi kaikkien hevostaustat ja kurssitoiveet, sekä sitten erilaisia pikku harjoitteita. Parhaiten mieleen jäi yksi vatsalihasharjoite, jonka voi tehdä nukkumaan mennessä sängyssä, sisäänhengityksen yhteydessä!!

Ehdottomasti hyvä kurssi, tekis enemmän kuin hyvää osallistua säännöllisesti tällaiselle!! Hevosiin ei kiinnitetty erikoisemmin huomiota, niiden tehtävä oli kävellä ja ravata keskiympyrällä ja pysähtyä käskystä ;O)) Niin, ja lähtiessäkin Thalikin piti 15 min kävellä edestakaisin traileriin ja ulos, ennenkuin halus kotia asti ;D Fionalla oli ollut kova ikävä ja se oli huutanut vähän väliä laitumelta!

p.s. Meidän talliremontti on tässä vaiheessa:

8 kommenttia:

 1. Onpa ihanaa, että olet päässyt ratsastamaan enemmän ja vieläpä istuntakurssille! :) Kyllä tekisi taas itsellekin hyvää päästää treenaamaan istuntaa. En ole vielä uudella tallilla edes ratsastanut, kun tuntuu, että Leo tarvitsee aikaa kotiutumiseen. Laitumella kaikki on ok, mutta tallissa ja maastossa se vielä kuuhailee. Eilinen talutuslenkki oli kylläkin jo tosi hyvä, että eiköhän se tästä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No jaa, musta tuntuu, et ratsastin siellä kurssilla kerralla kolmen kuukauden ratsastukset xD Oli kyllä hyvä kurssi, tuollaisia sais käydä ihan säännöllisesti!!

   Kyllä se Leokin hiljalleen kotiutuu =) Jännityksellä odotan, miten teidän eka maastoreissu on mennyt =)

   Poista
 2. Tosi hieno juttu, että pääsit istuntakurssille vaikka edes siksi toiseksi päiväksi. Varmasti oli hyödyllinen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikka pikkusen kallis kurssi tuli, kun maksoi tavallaan tuplahinnan yhdestä päivästä ;O) Mutta pääasia että päästiin!

   Poista
 3. Ihana kuva ruunikkoparista ;) Mahtavaa, että pääsit istuntakurssille. Mulla taas ratsastus ollut tauolla asuntokauppojen ja muuton takia. Jospa sitä pian taas pääsis :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo kännykkäräpsyt pukkaa aina oleen kivoja, sit niiden laatu ei riitä ku omaan ihailemiseen ;D

   Sulla ei varmaan kuitenkaan tallimatka kärsinyt paljoa muutosta?

   Poista
  2. Joo, kännykuvilla saa tilannekuvia joissa on tunnelmaa :) Tallimatka itseasiassa lyhentyi kolmella kilometrillä! :D

   Poista
  3. Oi, no sehän sattui hyvin sitten! Tallimatkan suhteen siis!

   Poista