maanantai 30. kesäkuuta 2014

Pitkästä aikaa maastossa!

minä ja Thalik 1.6.2008
Sattuipa viimein sellainen päivä, että oli aikaa ratsastukselle!! Aamulla en siis vienyt hevosia vielä toiselle laitumelle, vaan annoin niiden olla pihapiirissä. Vein tytön hoitoon ja hoidin pari asiaa vielä. Sattui hyvä tuuri ja kävin äkkiä moikkaamassa tuttua, joka toi mulle kokochapsit =) Hänellä oli ne myynnissä ja varasin heti ne! En ruvennut sovittelemaan niitä siinä bussipysäkillä, mutta kotona testasin, mahtui ne =) Mun entiset kokochapsit myin miehen siskolle, kun jostain syystä en raskauden jälkeen mahtunut enää niihin pieniin.. hmmm...!

Äkkiä pari karjalanpiirakkaa naamaan ja hakemaan Thalik! Hepat oli taas heti laukalla tulossa portille, luulikohan ne, että pääsevät paremmalle laitsalle ;D Vein ruunan talliin ja harjasin sen + selvittelin harjan Vetrolin Shinen kanssa. Oli ihanaa, kun ei ollut pölyinen hevonen =) Eilen satoi vettä ja varmasti sekin tekee, että ne paljon nukkuu tuolla kunnon laitsalla, siellä ei paljon pääsee hiekkaan maate ;D

Viime ratsastuskerralla menin Thalikilla ilman turparemmiä, mutta nyt oli pakko kaivaa se takaisin, kun lähdettiin maastoon. Jätin sen kuitenkin normaalia löysemmälle. Ajatuksena saada hevonen vähän rennommaksi, kun sitä ei turpis purista ;O)) Kaivoin myös vanhan iloisenvärisen raidallisen Hööksin padihuovan alle, pitääkin kaivella joku vanha kuva siitä tähän :D

Kylläpäs tuntui polle  l e v e ä l t ä , kun kiipesin selkään!! Apua! Aluksi tuntui, ettei saa ollenkaan hyvää
Thalikin kans valmennuksessa 7.8.2008
Valmennus oli aika myöhään illalla, joten sitä piti vähän muokata!
Muistaako Heidi olleensa mukana ja kuvanneensa ;O))
asentoa siellä, kun jonkin kesämaha on vähän hyvässä kuosissa ;O) Onneks se hiljalleen jatkamalla matkaa helpotti ;D Käytiin sellainen pikkunätti puolen tunnin lenkki käyntiä ja ravia. Tulihan siitä huimat 3,1 km. Ainoa pehmeämpi hiekkatie täällä tuo =/ Tähän aikaan tuossa kovemmalla hiekkatiellä on niin kova kuhina, ettei sinne halua traktoreiden sekaan mennä =( Voi niitä aikoja, kun miehen siskon kans käytiin hevosilla melkein joka päivä tuolla naapurikylässä hiekkamontuilla ratsastamassa. Kumpikaan hevonen ei pelännyt traktoreita eikä oikeastaan yhtään mitään muutenkaan! Oli se helppoa! Ja molemmilla oli sitä kuuluisaa aikaa!!

Thalikin kans maastoilemassa 28.3.2007
Thalik oli oikein mukava ratsastaa, tosin mennessä se muisti huutaa isoon ääneen vähän väliä xD En oikein sitten päässyt selvyyteen, että huusiko se kotia jääneelle Fionalle vai meidän traktorille.. Thalikin mielestä meidän traktori kun on käynnissä, se tarkoittaa ruokaa ;O) Sen verta hyvin oppinut ruuna siihen, että traktori tuo heinäpaalia!! Yritin ratsastaa mahdollisimman kevyillä otteilla ja saada poitsun vaan menemään rennosti. Mennessä se onnistui ihan hyvin, tullessa meinas vähän jännittyä, mutta ei mitään sellaista pahaa tai että olisi pitänyt pelätä, että se lähtee käsistä. Laukkaaminen jätettiin ihan suosiolla pois ohjelmasta. Kertaakaan Thalik ei yskäissyt eikä sen sieraimista tullut myöskään mitään.

Kotona varusteet pois ja hepan hoito, sitten haettiin Fiona mukaan ja lähdettiin paremmalle laitumelle syömään! Okei, en minä, mut hepat meni ;O)

2 kommenttia:

 1. Muistan, että olin mukana valkussa! En oikeen osannu digikameralla kuvata, kun meillä taisi vielä tuolloin olla käytössä filmikamera xD
  - Heidi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä me lähdettiin sieltä valkusta, joskus klo 22 jälkeen?? Muistan vaan sanoneeni Merille, että ei se mitään, mä oon kesälomalla 8-)
   No ei sillä mun kameralla olis siellä vähän hämärtyvässä illassa mitään kuvia muutenkaan saanut :D

   Poista