lauantai 23. elokuuta 2014

Elokuun kuulumisia

Thalik 13.8.2014
Kummityttö onneks on yrittänyt hoputtaa mua päivittämään blogia, mutta hiljaa hyvä tulee ;O) Nyt on sitten
enemmän päivitettävää, niin yritän ehtiä tässä kirjoittaa kaikki samaan tekstiin! Tyttö on ollut flunssainen ja istuu nyt katsomassa Madagaskar 2-elokuvaa, niin mulla on tässä hetki aikaa näpytellä :D

Viime viikolla tytöllä alkoi kesätauon jälkeen päivähoito. Kahtena päivänä pääsin siis Thalikin kanssa fiilistelemään :D Molemmilla kerroilla menin western-varustuksella. Ekalla kerralla käytiin 40 min kävelemässä ja oli oikein mukavaa ja leppoista =) Lähtiessä ruuna oli vähän dynamiitin tuntuinen, mutta onneks rauhoittui pian ja rentoutui! Toisella kerralla lähdettiin taas kävelemään, mutta ei oltu päästy kovinkaan pitkälle, kun iski ensimmäinen salama. Sitten meni pitkä aika ja jyrisi ukkonen. Ajattelin, että on niin kaukana, että ehditään hyvin kierrellä vielä! No loppujen lopulta tuli puolen tunnin lenkki ja vimpat puoli kilometriä ravattiin ukkosta ja sadetta karkuun kotia kohti! Pihaan kun pääsiin, niin taivas repes ihan totaalisesti ja vettä tuli todellakin kaatamalla. Ukkonenkin oli ihan päällä, jopa hevonen rupes alla säikkymään.

Tällä viikolla en päässyt selkään asti, mutta muuten on hevosilla ollut ohjelmaa ja urakalla!!
Heppasilla oli kengitys, Thalik saikin uudet kengät alle, sen verran oli kuluneet kengät! Fiona vaan vuoltiin taas. Sen etukaviot meinas ruveta repeilemään pitkän kuivan kesän aikana, mutta ne oli vuolun jälkeen ihan normaalin näköiset =)
Marika hoitamassa talvella Thalikin hampaita
Eilen sitten oli hampaiden raspaus, jonka suoritti taas tuttuun tapaan Hirnuvan Hampaan Marika =) Thalik näytti nukahtavan samantien, kun suun avaaja laitettiin päähän xD Se käyttäytyikin taas tosi hyvin! Thalikin purukalusto oli hyvässä kunnossa ja seuraava kerta suositeltiinkin vasta vuoden päähän! Fionalla sen sijaan on jotain outoa toisen puolen poskihampaissa, kun ne vaan näyttää katoavan O.o Suositus oli, että ennen talven hampaanhoitoaikaa käyttäisin sen klinikalla röntgenkuvissa. Onko siellä sitten juurissa vikaa vai missä, se olisi hyvä selvittää, ennen kuin hampaat loppuu... Merja, tämä ennakkovaroituksena, että lähdethän sitten mukaan teidän vakkariklinikalle ;O))

Tänään meillä sitten olikin vielä erikoislaatuisempi päivä, kun Thalikin entinen omistaja Saksasta kävi katsomassa hevosia =) Thalik on nyt ollut mulla 9 vuotta ja sitä ennen se ehti vuoden olla Suomessa. Eli siitä oli jo kovasti aikaa, kun Susanne oli Thalikia nähnyt! Oli kiva kertoilla puolin ja toisin ruunan tempauksista ja muusta =) Ja sai omaa englannin kieltä taas käytettyä :D Nelli sen sijaan kyllästyi, kun ei ymmärtänyt meidän puheesta yhtään mitään ;D Oli kiva tutustua Susanneen ja meillä hevosihmisillähän juttu luistaa aina - kielimuurista huolimatta!! Terveisiä Susanne, kiva kun kävit!

Lopuksi sitten vielä roskapostiasiaa, luultavasti laitan sen sanavahvisteen kommentointiin.. Nyt on tullut todella paljon roskapostia, mutta niin on kuuleman mukaan tullut muillekin. Katsotaan nyt, jaksanko vain poistella niitä, vai laitanko tuon sanajutun (joka itseä ärsyttää kyllä!).

Kesäkin tuli ja meni eikä täälläpäin ollut yhtään hevosmätsäreitä!! Harmillista, olisi ollut kiva edes jossain käydä hevosen kanssakin! Jotain kisoja oon käynyt katsomassa ja onhan tässä vielä shetlanninponinäyttely ja oman seuran aluekoulukisat edessä!

Kamerassakin olis kivoja kuvia, kun vain olis sitä kuuluisaa aikaa siirtää niitä koneelle ja sitä rataa...!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti