keskiviikko 1. lokakuuta 2014

Superpahna-olkikuivike

Kaneilta loppui vessapelletit, tilasin sitten hieman (yli 2000 kg) lisää kuiviketta niille vessalaatikoihin... ;O))


Ei vaan, kyllähän nuo hevosille pääasiassa on hommattu, tarkoitus olisi myös lehmillä testata. Mutta koska kaneilla oli helpoin aloittaa, niin kanit pääsi sitten ensimmäisenä testaamaan uudet kuivikkeet vessoissaan!Superpahna on oljesta valmistettu kuivike. Se on "heti valmis" sekä sen pitäisi hyvin imeä hajut ja on sitä kehuttu myöskin vähemmän pölyäväksi kuin puru. Nämä ominaisuudet yhdessä saivat minut tekemään tilauksen. Aika arvokasta tavara on, mutta sitä kehutaan myös menevän vähemmän kuin purua, jolloin se tulisi myös halvemmaksi käytössä.


Nadja-kani on hyvä vessalaatikon käyttäjä, joten otin sen laatikosta kuvat. Alex-pupunen vielä harjoittelee, joten sille nakkelin vähän sekaan papanoita ja purua sekä loput puupelletit, niin se ei ollut niin kuvauksellinen ;O)


Vessalaatikko on nyt siivottu kolme kertaa ja huomaan, että lapio menee vaihtoon! Tähän asti pupujen veskit on siivottu pienellä lasten lapiolla. Mutta tuo selvästi vaatii sellaisen "reikäisen" lapion, jolla kissavessaa siivotaan. Selvä ero oli siinä, että puupellettiä piti lisätä joka siivouksen jälkeen, mutta tuohon ei ole tarvinut laittaa vielä mitään lisää. 

Aika näyttää, miten uusi kuivike rupeaa toimiin ja toivottavasti myös tällä viikolla meidän hevosten karsinoihin vaihdetaan purun tilalle uusi Superpahna! Sillä puolella mulla on aika suuret odotukset!


2 kommenttia:

  1. Odotan mielenkiinnolla käyttökokemuksia tästä kun saat tätä hevosille alle! :)

    VastaaPoista