tiistai 28. lokakuuta 2014

Superpahna hevosilla

Ollapa aikaa kirjoittaa.. No onhan ainakin tullut kuivikkeelle "kilometrejä alle", niin on varmempaa sanottavaa!!

Ensinnäkin, tätä olkikuiviketta saa tilata Naturalialta. En tiedä, onko heillä jälleenmyyjiä. Ja kuten nykyään kuuluu mainita, en saa tästä mitään hyötyä itselleni! Haluan vain kertoa kokemukseni, koska aika huonosti itsekään löysin googlettamalla tästä tai muustakaan kuivikkeesta mitään tietoa!!

Kärräsin karsinoihin jotain 6-7 kottikärryllistä kuiviketta molempiin. Hevosilla on nyt noin kuukauden ajan ollut käytössä tämä olkikuivike. Alkuun siivotessa se pölisi, mutta se on jäänyt nyt paljon vähemmälle! Fionan karsinaa kerran kastelin kastelukannulla, mutta halusin olla kastelematta senkin takia, että näkee, loppuuko pölyäminen! Kertaakaan en ole muuten vielä lisännyt kuivikketa alun jälkeen,nyt hiljalleen pitäisi vähän laittaa lisää!!

Siivotessa helppo, kun kuivike valuu talikon läpi ja ylimääräistä kuiviketta ei lähde mukaan! Siinä se säästö tuleekin, kun puhdas kuivike jää karsinaan eikä mene lantalaan! Pissan imee hyvin ja on helppo siivota. Ja ennen kaikkea - tallissa ei enää haise pissa!!!

Viime talvena mulla oli turve+puru ja Thalik yskähteli silloin tällöin. Alun pölyämisestään huolimatta ei ole aiheuttanut yskähtelyä, ainakaan vielä. Toivottavasti ei tulekaan!

Ainakin tällä hetkellä vaikuttaa siltä, että tämä on meille sopiva kuivike =)


5 kommenttia:

 1. Vautsi! Näyttää tosi hyvältä! :) Sopiskohan tuo pihattoon..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miksi ei?! :D Joku oli kaneilla käyttänyt niin, että oli vain lisännyt ja lisännyt ja lopulta puhdistanut kaiken pois. Tosin pihatossa se tulisi aika kalliiksi! Varmaan jos siivoaisi kuitenkin kakat ja pissat pois, niin vois olla hyvä :D

   Poista
 2. Uteliaisuus kysymys; mitä kyseinen kuivike maksaa? En äkkisältään löytänyt tuolta sivuilta hintaa... Tietty rahti maksu varmaan vaihtelee, mut et sais jonkun käsityksen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vastaan sulle vielä, mutta yksi tuttu sanoi, että saman hintaista kuin olkipelletti!

   Poista