sunnuntai 4. tammikuuta 2015

Kuulumisia

On tainnut jo sen verran moni tuttu "vaatia" blogin päivittämistä, että pitänee jotain raapustaa tässä ruokaa laittaessa. Mulla on varmaankin joku ajankäytöllinen ongelma, tai sitten vain niin kiire koko ajan. Läppärin luukku ei aukea edes kerran viikossa ja kännykällä/tabletilla ei jaksa  näpytellä.Loppuvuodesta 2014 ei oikein oo mitään kerrottavaa. Hevosten kaviot on huollettu, Fiona odottaa edelleen klinikkakäyntiä hampaiden kuvauksen takia ja siinäpä sitä. Eläinlääkäripalvelu täällä toimiikin muuten hienosti, kun yhdellä navettakäynnillä oli puhetta, että hepat pitäis rokottaa ennen joulua, niin yhtenä päivänä sitten puhelin soi ja eläinlääkäri ilmoitti, että on tulossa rokottamaan hevoset =)Tänään pääsin viimein ratsastamaan! Pakkasta oli jotain -7 astetta. Itselle puin sellaiset paksummat ratsastushousut (joissa on ihana fleecevuori) ja topparatsastushameen, minkä ostin Hööksistä syksyllä! Hanskojen alle laitoin Back on track-käsineet. Jaloissa mulla oli sellaiset halvemmat talviratsastussaappaat, mutta ne oli kyllä ihan kamalat.. Mä oon ratsastanut niin monta vuotta kaikkea muuta kuin saappailla, niin tuntui, että nilkat ei liiku mitenkään päin.

Thalik oli aika säpäkällä tuulella, kun toin sen varustettuna ulos. Olin just suunnittelemassa selkään kapuamista, kun ohi meni useampi moottorikelkka vauhdilla. Niitä oli varmaan 6 ellei enemmänkin. Ei varmaan tarvi edes sanoa, mikä oli ruunan mielipide niihin?! Totesin sitten, että en lähde pihasta minnekään, että pyöritään sitten siinä turvallisesti.. Sai siinä taivuteltua ja lopulta vähän raviakin mentyä, tosin ihan sellaista hiiiiljaista ravia ;D Puoli tuntia jaksettiin mennä ja käytiin lopuks pari kertaa hallin tykönäkin kääntymässä. Mutta ratsastuksen jälkeen tallissa näki kyllä Thalikin "naamasta", että se tykkäs tosi paljon, kun sai niin paljon huomiota itselleen! Ja pääsi "lenkille"!

Ruuna meni loimitettuna ulos ja otin samalla Fionan mukaan. Kävin vähän taluttelemassa sitä tiellä, mutta ei voitu kauas mennä, kun Nelli tuli mukaan. Laitoin myös tammalle loimen ja vein tarhaan. Aamulla nimittäin oli vain -4 astetta pakkasta ja se näkyy kiilaavan koko ajan.


Uusi vuosi ei ollut meidän hevosten kohokohta, ne ei nimittäin ennen oo pelänneet niin paljon kuin tänä vuonna =( Ehtivät ennen ekoja pommeja sisälle ja oli valot päällä, oli radio päällä. Olin itsekin tallissa, kun eka raketti paukahti, niin siihenpä jäi hevosten syöminen.. Thalikilla meni jopa maha vähän pehmeälle. Luulen, että tämä johtuu syksyn venetsialaisista, kun olin juuri hakemassa niitä laitumelta talliin, kun paukkuja rupesi olemaan. Oli haaste saada hepat laitumelta kiinni, kun aina paukahtaessa ne säntäs kiitolaukkaan. Saati tuoda ne talliin.. Onneksi aamulla kuitenkin Thalik oli heinänsä syönyt ja Fionakin jonkin verran.

Iitan kans juostiin aika paljon syksyllä, mutta kun iltaisin navetan jälkeen ei enää nähnyt, niin se on jäänyt.. Nellin hoitopäivät on edelleen olleet tosi vähänä ja jostain syystä joulukuussa oli sen verran paljon muutakin hommaa, ettei paljon siinä vajaassa 5 tunnissa ehtinyt tekemään muuta kuin kaikkea muuta paitsi lenkkeillä :P

Iitalle ostin joulun jälkeen Tanjalta paketin, joka sisälsi "kokopuvun", pipon sekä vetovaljaat! Nyt pääsee paremmin potkukelkkailemaan Iitankin kanssa! Viime talvena sitä jo vähän kokeiltiin huonommilla valjailla, nyt on kunnon huskyvaljaat ;D


3 kommenttia:

 1. Kiva että kerkesit päivittelemään! :) Ehkä se auttaisi, jos varaisi kalenterista vaikka kerran viikkoon bloggausaikaa?
  Harmi kun hepat pelkäsivät niin kauheasti uutena vuonna :( Huomasitko, vaikuttiko muihin eläimiin mitenkään? Meillä kissat taisivat vain nukkua, niitä ei paljoa raketit haitanneet.
  Onneksi nyt tulee taas koko ajan valosampaa niin sitten on helpompi keretä sinne lenkillekkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se oikein toimi, että varaa jonkin tietyn ajan, mutta yritän silti kaivaa useammin läppärin esille ;D
   Iita lähinnä puhkui ja puhisi, samallalailla kuin jos joku auto olisi ajanut pihaan. Mutta ei se silleen pelännyt, onneks!

   Poista
  2. Ja kanit onneks vaikutti ihan normaalilta. Mun serkultahan kuoli joskus kani ilmeisesti sydänkohtaukseen uutena vuotena =(

   Poista