keskiviikko 25. helmikuuta 2015

Talvesta kevääseen

Aika hassua, että pari viikkoa sitten kisattiin hiihtoratsastuskisat kirpeässä pakkasessa ja nyt sataa vettä! Hevosissa on ensimmäiset irtokarvat noteerattu - tosin siis oikeasti vain muutamat! Eikä mitään valtavaa karvanlähtöä, mitä oikeasti talvikarvaisilla hevosilla!

Vaihdoin ratsastusseuraa vuoden vaihteessa, kun tänne meillepäin perustettiin uusi. Seuramme järjesti hiihtoratsastuskisat laskiaisena ja pakkasta (-20 astetta) uhmaten kuvasin kaikki osallistujat! Mulla oli muuten kädessä vain Back on Track-käsineet eikä sormet olleet umpijäässä! Oli toki toppahanskatkin mukana, mutta miten niiden kanssa kuvaat..! Ottamiani kuvia saa käydä halutessaan katsomassa linkistä!!!

Itse ei ole tullut kovin paljoa harrastettua hiihtoratsastusta, miehen siskon lämppäriruunalla me joskus kokeiltiin. Ja vinkkinä, jos on jäinen maa, ei kannata laittaa ufopulkkaa hevosen perään - siitä seuraa aika kivulias häntäluu eikä pysty ratsastamaan pariin viikkoon!

Loop-haka heinäverkkoa varten
Viime viikolla päästiin ex tempore heittämään miniloma, kun pikkuneiti lähti mun veljen kyydillä mummulaan yökylään, mulla oli lomittaja ja mahtavan tuurin kautta vielä Heidillä oli koulusta vapaata, eli hän pääsi tänne yöksi hoitamaan hevoset ja koiran! Käytiin Oulussa elokuvissa ja oltiin yö hotellissa, jokainen lehmissä/hevosissa kiinni oleva tietää, kuinka luxusta se on! Heidille vielä extrakiitokset hevosenhoitoavusta, hän nimittäin ajoi aika kohtalaisen pitkät kilometrit meille! Ja oli mukava kotia tullessa, kun karsinat oli valmiiksi siivottu!

Ostoksilla ei sen kummemmin käyty, mitä nyt uudessa Hööksissä piti päästä käymään! Jälleen kerran hiplasin Spooksin Snoopy-liiviä ja sellainen sitten piti kotiuttaa tummansinisenä! Ostin samalla Nellille ratsastussukat, siellä kun oli jo melkein tarpeeksi pientä kokoa. Ja Loop-kiinnityskoukkupakkauksen. Toinen pääsikin heti käyttöön Fionan heinäverkkoa varten.

Otin tosiaan Fionalla testiin heinäverkosta syöttämisen, kun se on ihan hirveä possu heiniensä kanssa! Tamman pitäisi syödä heinää paljon, joten annan sille yöksi kunnon annoksen - jonka se sitten sotkii jalkoihinsa pitkin karsinaa.. Välillä heinät uppoaa paremmin, välillä huonommin. Neidillä taisi vaan mennä herne nenään, kun hänen korkeutensa heinät laitettiin ylös verkkoon. Ihan kamalaa!


Kaivelin tuossa kuvia, niin siellä oli aika monta sellaista, jota olen tänne varten kuvannut.. Kuten
viereisessä kuvassa Hööksin topparatsastushame päällä ratsastamaan menossa! Oli aika kätevä!

Thalikille tilasin Horse&Riderilta Hilton Herbsin Insu-Litea. Se söi sitä yhden purkin viime vai toissa talvena. Maistui tosin vähän huonosti silloin, josko se nyt menis paremmin. Sais vähän noita ruunan muotoja kuriin...!

Ja Heidi teki meille taas uuden, hienon bannerin! Kiitos!!

2 kommenttia:

  1. Millainen tuo topparatasstushame on käytössä? Olen joskus hiplaillut sitä, mutten ole uskaltanut testata kun jotenkin kuvittelisin, että se vetoketju väistämättä osuu satulaan ja hajottaa sen nahan. Onko näin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyy sanoa, etten ainakaan itse ajatellut, että se vetoketju osuisi satulaan! Jahka seuraavan kerran kiipeän satulaan ja tarvii "hametta", niin pitää oikein ajatella tarkasti!! Ainakin edestä se tulee tosi ylös (vetoketju siis), mutta en äkkiseltään osaa sanoa, mihin kohtaan se takaa tuli!

      Poista