torstai 12. maaliskuuta 2015

Hikikäyntilenkki

Vihdoin tuli sauma päästä hevosen selkään, kun oli tunti tehokasta aikaa pikkuneidin ollessa päiväkerhossa. Kelikin oli aurinkoisen hieno, tosin tottakai tuuli taas kovasti.. Miksi aina tuulee?! Mulla oli hyvä suunnitelma lähteä ratsastamaan hiekkatielle, joka näytti sulaneen! Mutta kun puoli kylää ajoi taas traktori-lavetti-yhdistelmillä rehupaaleja sitä tietä pitkin, niin ei hirveästi huvittanut lähteä sekaan. Voi että ärsyttää tämä liikutuspaikkojen vähyys. Oli sitten pakko mennä peltotielle, joka onneks oli sen verran kunnossa, että siellä pystyi kävelemään.

Joskus Thalikin kans maneesilla, voi niitä aikoja!


Thalik-raukka sai heti alkuunsa kivoja säikytyksiä, kun hallilla oli lepattavia pressuja! Hevosensyöjäpressuja, iik! Riitti sitä pöllöenergiaa sitten onneksi koko lenkille asti, alusta loppuun! Ruuna keskittyi steppaamiseen ja vauhdin nostamiseen ja minä yritin istua rauhassa ja hiljaa sekä rauhoitella hevosta! Siinähän se puoli tuntia menikin!

Itseä harmitti, kun ei pysty kunnon lenkkiä tekemään, mutta tulihan se ruunalle hiki tuosta puolen tunnin "kävelystäkin"! Ei muuta kuin loimi päälle ja ulos! Kohta pitää ruveta suunnitteleen, että kuskais maneesille vaan, siellä kuitenkin sais turvallisesti ratsastaa ja sitten kun sais enimmät pöllöenergiat pois, niin vois taas ruveta miettiin sitä maastoilua!

Thalikin kans alkuaikoina, oltaispa vielä yhtä hoikkia molemmat! Tulis jo kesä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti