keskiviikko 18. maaliskuuta 2015

Kevään ratsastusiloa!


Hiphei, pikkuneidillä on ollut nyt kahtena päivänä paikka perhepäivähoitajalle, niin oon ehtinyt ratsastaa! Aika kevyitä lenkkejä me vielä Thalikin kanssa tehdään, mutta edes jotain!

Eilen mentiin puoli tuntia tuossa tiellä. Vähän edestakaisin, että ollaan hollilla väistämään, jos tulee autoja/traktoreita. Peltotie on nimittäin vielä ihan jäässä.. Päästiin pitkästä aikaa ravailemaankin ja tuollainen pehmeä, märkä tie oli oikein hyvä siihen hommaan! Aika hyvin ruuna pysyi hanskassa ja oli aika "ihmisiksi", mutta kun se tajus, että oikeasti lähdetään kotia päin, niin johan rupes steppaamaan. Kuulosti asfaltilla, niin kuin olisi ainakin kuusi jalkaa ollut ja kauhea kipitys! Turparemmi oli löysällä taas, kun olen vähän yrittänyt pitää hommaa pehmeänä. Moni varmaan on lukenut niitä tekstejä näistä turparemmeistä, otsapannoista yms. jotka saattaa painaa hevosta hermoihin tms. No ruuna kyllä ihan armotta paineli suu auki menemään, jota se on tehnyt jo nuorena. Joku opittu tapa ilmeisesti, koska ikää on jo 19 vuotta!


Tänään sitten olin viisaampi ja laitoin sen turparemmin kiinni normaalisti. En jättänyt löysälle, mutta
en myöskään kiristänyt liian tiukkaan. Muuten tuntui ruuna toimivan normaalisti, mutta sillä oli vähän jumituspäivä. Yritti kääntyä takaisin kotia päin ja pellolla pienen laukkapätkän jälkeen otti seis ja yritti päästä kotia. Thalikilla on ollut Fionan vaaleanpunainen padihuopa, mutta tänään kaivoin oikein aarteen sille! Papulle vuonna 2011 ostettu Hööksin huopa! Siinä oli oikein hintalaputkin kiinni vielä! Näytti ihan hyvälle, turhaan olen sitä jemmaillut! Tänään mentiin 40 minuuttia, vähän ravailtiin taas.

Toivottavasti tästä nyt on suunta ylöspäin ja päästään pitämään hyvä lenkkeilyrytmi! Mieli halajaa kovasti maneesille, olis paljon kivempi yrittää jotain tehdäkin!

6 kommenttia:

 1. Älä mittään on minullakin tosi monta huopaa, loimea yms mitä ei ole käytetty ja laputkin kiinni. :D Ne on vaan ostettu jemmaan alennuksesta jos niitä joskus tarvii. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, aina on hyvä varautua :D Toki jos täälläkin olis hevostarvikeliikkeitä tms. mistä sais ostettua, niin saattaisin sortua ;D Kun ei täällä lähiAgreissakaan ole mitään.

   Poista
 2. Jes, oot päässyt ratsastamaan nyt useammin :) Täälläkin on alkanut tiet sulaa niin uskaltaa mennä vähän kovempaa, mekin laukattiin Pojan kanssa eilen ekaa kertaa tänä keväänä!
  Kirjoitan Arin tabletilla mikä on kirjautunut sen google-tilille :P

  ~ Hemuli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, ihmettelinkin, että miksi Ari kommentoi ;D
   Tänään ratsastin taas, millonhan viimeks käyny näin useasti?! Tosin maneesille pitäs päästä, ei jaksa pyöriä täällä edestakas, tänäänki menin peltotielle, niin silti tuli traktori perässä... =/

   Poista
 3. Todella mukavan oloinen blogi sulla! Ja bannerista tykkään kovasti, erottuu muista hyvällä tavalla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että pidit =)
   Bannerista kunnia menee ihan täysin Heidille =)

   Poista