sunnuntai 17. toukokuuta 2015

Viikon blogihaaste: Minun päiväni

Täällä on ollut taas kiirettä ja touhua sekä vähän tohinaa! Eilen vietettiin meidän pikkuneidin 5-vuotissynttäreitä ja tänään saatiin vielä yksi lapsivieras, niin ehtii itse vähän istahtaa koneelle, kun tyttöset leikkivät My Little Ponyillä!

Hetken hiljaisuus on hyvä katkaista Blogitallin viikkohaasteella.Millainen on sinun arkipäiväsi tai milloin olisit mieluummin tallilla? Kirjoita postaus tai jaa kuva Facebookissa tai Instagramissa. Voittaja palkitaan Ruuhkavuosiratsastajan sponsoroimalla Mieluummin olisin tallilla -mukilla!


Mun hevoset aloittavat päivänsä klo 6. Silloin ne pääsevät heti ulos, johon vien aamuheinät. Talvisaikaan ne eivät välttämättä mene ulos vielä silloin, vaan syövät ensin heinänsä sisällä ja menevät sitten parin tunnin päästä ulos.

Hevoset saa ulos niin paljon heinää, että vien sinne vain iltapäivällä lisää. Eli periaatteessa niillä on vapaa heinä, koska eivät ahmi kaikkea kerralla vaan säästävät sitä riittäväksi pitkin päivää! Talviaikana heinää menee enemmän, tällä hetkellä pollet viettävät enemmän aikaansa nyppien ruohotupsujen alkuja.

Hepat nurmikolla 9.5.2015


Ennen laidunkauden kunnollista alkamista hepat käyvät nurmikon puolella harjoittelemassa herkuttelua. Samalla hoituu nurmikon leikkuu, kun vaan jaksaa siirrellä aitoja tarpeeksi!

Tähän aikaan vuodesta hevoset tulevat sisälle klo 22. Oikein huonoilla keleillä vähän aiemmin. Sisällä ne saavat yöheinät sekä iltaruoan. Talvisaikaan otan hepat talliin klo 19.30-21, kelistä riippuen.

Karsinansiivouksen hoidan joko aamunavetan jälkeen, iltapäivällä tai iltanavetan jälkeen! Eli silloin, kun ehdin. Koska meillä ei ole juoksevaa vettä tallissa, pitää hevosten vesi kantaa sisältä ämpäreillä. Iltaisin kymmenen jälkeen kun kantaa vesiä, niin käy aina mielessä, että tämä pitäisi muistaa hoitaa aina pikkuisen aikaisempana ajankohtana! Heinät haen navetalta ja ne tulee aina sopivasti mukana, kun käy lypsyllä.

Ratsastukseenkaan mulla ei ole mitään erityistä aikataulua. Silloin, kun vaan pääsee!

Kohta on taas kesä, hevoset siirtyvät laiduntamaan ja sitten tallihommien teko onkin sitä siirtämistä laitumelta toiselle ja vesien kuskaamista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti