tiistai 26. toukokuuta 2015

Pikkuhiljaa, pikkuhiljaa!

Hevoset laitumella 21.5.2015
Lenkin jälkeen 21.5.2015
Vihdoin ja viimein ollaan Thalikin kanssa päästy kunnolla taas lenkkeilemään! Viikko sitten sunnuntaista tähän tiistaihin olen ollut jopa kuusi kertaa satulassa! Toissa päivänä oli jo sellainen fiilis, että "vanha Thalik" on tullut takaisin, eli se ei enää junnaa ja vänkää vaan alkaa hiljalleen toimimaan niinkuin aina ennenkin!

Ruunan koko iän kestänyt ongelma, suun aukominen, on vaan myös tullut takaisin. Tyhmää. Oon pitänyt sillä turpista vähän löysällä, mutta kun se sunnuntaina aukoi niin kovasti suutaan, että tänään päätin laittaa turpiksen kireämmälle, siihen missä se yleensäkin on ollut. No ei tuntunut olevan hyvä sekään. Ensi kerralla taidan jättää turparemmin pois kokonaan, katsotaan mitä se tekee. Hampaathan ruunalla kyllä hoidetaan säännöllisesti ja tätä suun aukomista se on tehnyt nuoresta pojasta asti. Ja nimenomaan silloin, kun jotain vaaditaan!

Oon ratsastanut laitumella ja yhdellä peltotien pätkällä. Onneksi laitumella on yksi alue, mikä on suhteellisen tasainen, niin siinä on hirmu hyvä laukata isoa ympyrää. Ollaan päästy oikeastaan vuosien jälkeen taas tekemään muutakin kuin kävelemään ja ravaamaan! Välillä ruuna heittäytyy hankalaksi, mutta hiljalleen uskallan taas laittaa hanttiinkin! Se on oikeasti hirveää, kun hevonen vaan pää pystyssä vääntää ja vänkää ja mikään ei tunnu auttavan. Nyt kun ollaan päästy enemmän menemään ja pitkästä aikaa tänään Thalikille iski juntturahetki, niin uskalsin paljon paremmin käskyttää sitä liikkumaan taas eteenpäin ja se auttoi!

Kaikin puolin Thalik on ollut kyllä mukava ratsastaa, ja onhan se kuitenkin kohta jo 10 vuoden ajalta tuttu ratsu ♥ Kunto on huono - mutta niin minullakin! Josko me yhdessä päästäis taas rapakunnossa kovaan kuntoon ja saatais molemmilta kiloja tiputettua!

Tätä pikku projektia tietysti hieman hidastaa se, että meillä ollaan hiljalleen siirrytty laitumelle! Vielä ei ole hepat täyttä päivää olleet, mutta sen verran paljon, että sama se olisi jo kohta siirtyä laiduntamaan aamusta iltaan!
Lenkin jälkeen 26.5.2015
Prinsessa Fiona 24.5.2015
Yritin ottaa tammasta 9-vuotiskuvan, mutta..!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti