torstai 14. huhtikuuta 2016

Hevoset 2016

Hitaasti, mutta varmasti. Messuista on kuitenkin alle kuukausi aikaa!

Perinteiseen malliin joulukuussa varattiin lomittaja mulle, että pääsen lähtemään messuille. Tosin viime vuonnahan se peruuntui viime tipassa, onneksi silti pääsin! Junaliput oli varattu hyvissä ajoin ja mahtavalla tuurilla voitin Sukupostin arvonnasta mulle ja Terhille pääsyliputkin!

Edellispäivän hommia oli valita sopiva laukku, jota jaksaa kantaa koko päivän sekä vaatteet ja kaikki, mitä mukaan ikinä tarvikaan! Tytön vein mummulle hoitoon ja illalla oli sitten vielä laitettava kaikki lauantain heinät ja vedet tarhaan valmiiksi hevosille. Koska aamulla piti klo 6 lähteä ajamaan juna-asemalle!

Parin tunnin matkustamisen jälkeen Terhi hyppäsi omalta asemaltaan kyytiin ja jatkettiin vielä suunnilleen saman verran Tampereelle. Perillä odottikin ihanan keväinen keli ja hyvin toimivat linja-autokuljetukset. Bussikuskikin naureskeli ja kysyi, että olette varmaan Hevos-messuille menossa?! Ai miten niin?! Ensin piti syödä vähän messukeskuksen ranskalaisia ja sitten päästiin itse asiaan!

Väkeä oli aika kovasti liikenteessä ja katsomot oli ihan täynnä näytösten aikaan. Ei sitä kyllä seisten jaksanut katsoa, joten keskityttiin tavaroiden tutkimiseen ja hiplaamiseen, sekä tarjousten metsästämiseen! Käytiin myös Börjesin ständillä moikkaamassa Hanin entistä omistajaa! Se tuntuu vuodesta toiseen olevan tosi suosittu "myyntikoju", koska nytkin väkeä lappasin koko ajan niin paljon, ettei siellä hirveästi päässyt kaivelemaan mitään! Spooksin neulepantaa yritin katsella, mutta ei pistänyt silmään. Vaan Nellin tuliaistoive, pehmoheppa, löyty erittäin hyvänä mallina - nimittäin Polle-pehmo!! Ja oli muuten hyvä tuliainen, siitä tuli heti tytön suosikki!

Gistorin osastolla oli ihania pvc-pinnoitteisia suitsia ja muuta mahdollista, kaikissa ihanissa väreissä! Mulla oli ollut ajatuksena ostaa Hanille esim. matkaratsastussuitset, koska nahkaiset ajosuitset ovat sille liian isot. Tuolta sitten ostin ihanat pinkit suitset! Kotona sitten uteliaisuuttani kävin katsomassa heidän kotisivujaan ja tajusin, että suitset olivat olleet messuilla melkein 60 %:n alennuksessa! Eli ei huono kauppa ollenkaan!


Rider's Housen osastolta ostin ihanan pinkin kevyemmän Mountain Horsen untuvaliivin. Se oli melkein puoleen hintaan ja nätti ja ihanan tuntuinen ja tuollainen ohuempi liivi multa puuttuikin ja ja ja...!!

Arkkikaupasta oli ostettava ihana "nipsukukkaro", koska niissä oli niin ihania kuvia! Ekana silmille hypännyt selkeästi arabialaisia sisältänyt printti oli kotiutettava! Saa laittaa sinne sitten jotain pikkutavaroita, ettei kaikki pyöri käsilaukun pohjalla!

Hevosia käytiin ihailemassa, tietenkin friisiläisiä sekä arabialaista! Joka muuten oli Fionan sukulainen! Ja omistaja oli oikein mukava, hänen kanssaan vaihdettiin ajatuksia!

Päivä oli oikein mukava ja matkaseura oli taas hyvää! Enemmänhän tuo on sellainen sosiaalinen päivä, kun pääsee kaverin kanssa reissuun! Toki pitkä päivä, ku klo 6 lähdin kotoa ja klo 21.30 olin takaisin! Mutta kyllä se sitten jaloissa tuntuikin, huh huh! Sitten vielä karsinat siivoamaan ja hepat hoitamaan talliin.. Onneksi olin tuonut iltaheinätkin jo valmiiksi odottamaan!

Ensi vuonna taas uudestaan, tottakai!

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa kyl kivalta reissulta :) ja ihania ostoksia sulla, sun pitää laittaa kuva Hanista ja noista suitsista! Ehkä mullakin on vielä joskus aikaa ja rahaa lähteä tuonne messuille :D

    VastaaPoista
  2. Tosi kiva blogi sulla, jään seuraamaan, ehkä jopa lukemaan!

    kakskorvaa.blogspot.fi

    VastaaPoista