perjantai 13. tammikuuta 2012

Zäpinää :P

Huh huh!! Ei tätä varmaan oikein muuten voi aloittaa xD
tekstin kuvat otettu eilen 12.1.2012Eilen oli navetalla vähän sellanen säpinäpäivä. Tai säpinätunti ;O)
Isäntä lähti kuuntelemaan yhtä luentoa ja me jäätiin Nellin kans kotia. Ennätys-hiehon laskettu aika oli ohitettu neljällä päivällä ja Asterin laskettu aika oli nyt! Itse oon huomannu, että meillä on tosi moni hieho poikinut neljä päivää lasketun ajan jälkeen ja lehmät taas pari päivää ennen. Eli tosi lähellä oltiin molempien kanssa!Koko päivän tuijottelin valvontakameraa ja kauhukseni iltapäivällä Asterin poikiminen alkoi O.o Nelli oli päiväunilla, mutta kello rupes oleen niin paljon, että herääminen saattoi olla lähellä. Isäntä oli vielä siellä luennolla. Kun soitin isännälle, sorkat ja vähän turpaakin näkyi. Onneks mies oli jo tulossa kotiin päin! Sittenpä ei mennyt enää kuin muutama hassu minuutti, kun se vasikka putkahti ulos. Kyttäsin kameraa, kyttäsin kelloa, kyttäsin kamarin oven raosta Nelliä. Ei mennyt hirveän kauan, kun tajusin, että vasikka makaa liikkumatta, huonossa asennossa O.o Sillon mulle tuli kiire. Haalarit niskaan ja täysiä navetalle. Juoksin hakeen olkia ladosta ja sitten lehmän & vasikan tykö.Rupes se heti siinä jo liikkumaan, kun menin navettaan, helpotuksen huokaus! Kuivasin vasikan ja mietin, että onpa törkeän paksu turpa! Varmasti sonni... Oli tosi iso ja virkeä vasikka ja pieni kurkistus paljasti epäilyn todeksi - sonnivasikka. Harmi!! Mun mielestä kaikki syntyvät holsteinit sais olla lehmisiä ;O)) Isäntä tulikin onneksi navettaan, mä yritin kyllä siirtää vasikkaa, Jasperia, mutta en jaksanut!! Lähdin sitten ite takaisin sisälle ja kun kurkistelin makkarin ovelta, niin Nelli oli just heräilemässä! Ajoitukset on kohillaan ;DIsäntäkin tuli navetasta ja minä vaihdoin puhtaat vaatteet, nappasin Iitan mukaan ja lähdin viemään hevosille heiniä. En kerinnyt kuin pihalle, kun isäntä huusi ikkunasta, et käydä vilkaisemassa sitä hiehoa samalla, kun kamera ei näytä kunnolla, mutta että kyljellään se jokatapauksessa makaa. No taas mentiin!! Pikainen kurkistus ovelta, joo, täälläkin synnytetään xD Taas hirmuvauhtia takaisin, hevosille heinät ja päästämään isäntä navettaan. Siinä ruokaa laittaessa seurattiin tilannetta Nellin kans valvontakamerasta. Voi muuten lehmäkin huutaa ja isosti synnyttäessä!! Sieltä sentään tuli lehmävasikka, jee :D Holstein sekin =)Nyt navetalla onkin 7 kpl juotettavia vasikoita xD Kaksossonnit Jare ja Jiri on jo ilmoitettu välitykseen, ehkä ne lähtee ensi viikolla? Tuo Jasper lähtee kans välitykseen. Helmikuussa poikii neljä lehmää, huh huh!!

Tänään sitten jäi tallihommat iltaan, plääh. Kaikista parhaiten ne onnistuu aamunavetan jälkeen! Mutta tänään oli piha täynnä lunta, kottikärryt täynnä (eli ne olis pitänyt käydä tyhjentämässä ens, et olis päässyt siivoamaan) ja mitä vielä! Joten aamulla nakkasin hevoset heinineen ulos ja lähdin itse lukemaan sanomalehteä :P Illalla sitten isäntä haki vielä polttopuita ennen kuin pääsin ite takas ulos. Vaikka pihat oli lanattu, tuuli oli pyryttäny tien umpeen, ihanaa! Isäntä vielä ehdotti, että jos lantalan polku on kovin tukossa, että käydä rehulatoon traktorin kauhaan kippaamassa paskat. Viime talvenahan mä pari kertaa suutuksissani kippasin kottikärryt sinne polun alkupisteelle xDEi siellä onneks niin paljoa lunta ollut, etteikö sinne olis kottisten kans päässyt. Teettihän se vähän työtä, mutta kai sen täytyy xD Oli aivan parasta, kun olin ehtinyt 5 minuuttia siivota, niin YleXltä alkoi Parasta ennen!! Kyllä rupes talikko heiluun ihan eri tahtiin! Mietin siinä jopa, että pitäiskö aina perjantai-iltaisin jättää tallihommat tuonne kello kahdeksaan xD Tosin, tänään olis alkanut shindo, mut oli pakko jättää flunssan ja näiden tekemättömien töiden takia väliin. Josko sitten ens viikolla pääsis aloittamaan taas =)

Iita on muuten niin elementissään tallissa!! Oikein rottakoira!! Kiertää tallia, hyppii heinien päällä, kiertää, etsii, haistelee! Tykkää selkeästi :D Kun vaan tarkenee ;O) Onhan sillä talvitakki päällä, muuten ei varmaan onnistuis ;D
Niin ja tätille terveisiä, nyt tekstiä kirjottaessa Iita sai sen hiiren rikki =( Kauan se kestikin!!Ja tottahan Iitan piti saada vähän draamaa iltaan.. Se on nyt muutaman kerran saanut olla irrallaan mukana, kun tuon Thalikin talliin. Koska Thalik on niin koiravarma. Papun kans en tohdi. No hevoset oli vähän lennossa, kovan tuulen ja naapurin hallin puhdistetun pihan takia xD Ne tuli ihan järjettömällä vauhdilla ja lumen pölinällä portille. Ja jäi vauhti päälle, kiersivät siinä edestakas laukalla. No Iitahan siitä innostui ja juoksi sekaan O.o Eikä tietenkään tullut pois, vaikka yritin nätisti ja rumasti käskeä. Thalik kiersi hienosti Iitaa, ettei jää jalkoihin. Mutta Papu kun huomas koiran, niin yritti hyökätä perään ja kauhas etujalalla aika isolla liikkeellä Iitaa kohti O.o Ei onneks osunut ja onneks Iita säikähti ja tuli pois. Ei kuitenkaan näemmä jäänyt mitään kammoa, mut nyt taidan kyllä jatkaa sitä kiinnipitämistä ;O)

Että tällaista täällä, mites siellä?!?!

8 kommenttia:

 1. Sielähän on ollu hulinaa! Voi Iita, onneks ei käynny pahasti! :)

  VastaaPoista
 2. Onpas teillä äksöniä. :) Miten iso navetta teillä on?

  Voi kun Papu näyttää niin kovasti Tahvolta. Jotenkin eleet ja kaikki. Ja yhtä lempeät silmät.

  Yhdellä ravitallilla missä joskus kävin oli bordercollie-sekoitus joka yritti paimentaa yhtä hevosta jota otti kovasti hermoon. Muut hepat saivat olla rauhassa, kun eivät välittäneet. Monesti koira meinasi saada kaviosta.

  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 3. oi mitä hulinaa. :) Meillä on koirantapppajahevosia molemmat. Koira on onneksi aina tienny sen... :D Mutta hui, oikeen kylmät väreet tulee kun ajattelee hevosen kohoavaa etujalkaa valmiina lyttäämää piskuinen koira. :o

  VastaaPoista
 4. Ohhoh :D Tuli itellekin oikein paniikinomainen olo kun tätä luki xD Ressu kans haukkuu/paimentaa aina hevosia, ja hevoset näyttää rumaa naamaa takaisin. :D Niilo joskus on varoittanut takajalalla, sillai korkeella ilmassa vähän viuhtassu taakse.

  VastaaPoista
 5. Olipa teillä härdelli! Onneksi kaikki osu kohdilleen! Paitsi se Papun etujalka! :D Meil on Kamilla ulkona vähän samaa fuurua, et jos koirat menee tarhaan ni alkaaki jaakata niitä, mutta onneksi Kamiki vähä uskoo ku sille ärjäsee. Yleensä noi koirat on urpompia eikä tajua tulla pois. Omat kyl osaa aika hyvin kunnioittaa poneja, mut hoidokit on välil turhan itsemurhahakusia. Mm. Muscan sisko Luna. Kerran se melki makas kylellä tarhan laidalla kun Kami sitä nuuhki, eivät oikein kumpikaa tienneet mitä tehdä. Stella otti kerran iskun langoista eikä sen jälkeen tukkinu tarhoille. :D

  VastaaPoista
 6. ÄksönSäksön!! Jee! Miilaiks :D

  VastaaPoista
 7. Kyllä saa meilläkin vähän olla tarkkana tuon Sirun kanssa. Ei uskalla valvomatta jättää, kun juoksee heti hevosten jalkoihin. Ei ymmärrä vielä kunnioittaa suurempaa eläintä.

  Kyllä luonto hoitaa! Mutta sustahan voisi tulla hyvä kätilö! Alanvaihtoa? ;)

  Tein pienen haasteen. Täällä!

  -H

  VastaaPoista