torstai 2. elokuuta 2012

Fionalla ratsastus :D

Nelli meni anoppilaan hoitoon, kun meillä oli näytemittalypsy navetalle. Helpompi juosta muistiinpanojen ja näyteputkiloiden kanssa, kun pikkuneiti ei vaadi huomiota ;O)

Navetan jälkeen sitten ajattelin, että vois jotain tehdä Fionan kanssa. Thalik oli pudottanut toisen takakenkänsä, joten silläkään ei voinut mennä ratsastamaan. Päädyin sitten laittamaan sille westernsatulan selkään, joskin musta tuntuu, ettei tuo oikein ole sille soppelin mallinen. Vähän on ehkä erimalliset nää, Thalik on enemmän mallia tynnyri - no Fiona taas ei ole ;D

Heitin siinä sitten suitsetkin päähän, tulipa testattua Horzelta tilatut bridongit ;O) Kun eihän tuolle pieniturpaiselle hevoselle voi normaali-niveliä laittaa, ku niissä on niin isot kuolainrenkaat xD Ei mulla mitään ratsastuskamppeita muuten ollut päällä, mut laitoin kuitenkin kypäränkin päähän.. Että jos....?!

Tallissa kiipesin harjalaatikon päälle ja nojailin hevoseen ja jalustimeen yms. Samaa ulkona. Totesin vaan, että mun vasemman jalan reisi/lonkka on vielä niin kipeä, etten pysty turvallisesti ponnistaan selkään. Näitä mun kivoja pikku ongelmia, kun ei tuo ristiluu tahdo pysyä paikoillaan.. Just laitettiin se taas paikalleen Hoitola Susanissa. Tehtiin pari lännenvalmennuksessa nähtyä myötäysharjoitusta ja mentiin sitten olohuoneen ikkunalle huhuileen, et tulisko isäntä pitään heppaa kiinni!

Hain sitten vielä tuolin, että ei tarvi niin matalalta ponnistaa selkään, ei satu omaan jalkaan niin paljon.. Menin ensin mahalleen satulaan, tammaa jänskätti kovasti! Pysyi kuitenkin paikallaan. Oli silti sen verran rauhassa, vaikka jännitti, että uskalsin kiivetä perille asti. Olin ensin ihan varovasti siellä ja kumarassa, mutta nousin hiljalleen istumaan ihan normaaliin asentoon. Isäntä talutti ympäri pihaa, sainpas ratsastaa omalla tammalla :D :D

Fiona turvas isäntään kovasti, käveli aivan kiinni koko ajan. Vähän oli hukassa, mutta olihan tästä noin 1½ vuotta, kun sillä on ratsastettu! Hiljalleen kuitenkin rupes muistumaan mieleen pysähdys ja liikkeellelähtö. Peruutus sujui tuosta noin vaan :D Vähän aikaa pyörittiin siinä pihalla, sitten hepalle kiitos ja päästään poni hoidon jälkeen takaisin laitumelle!

5 kommenttia:

 1. Hyvä Fiona ja Outi! :) Tuosta se ratsun ura taas urkenee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikkuhiljaa, ihan sanan varsinaisessa merkityksessä xD

   Poista
 2. Ihanaa, että pääset Fionankin kanssa ratsuhommiin! :) On taas vähän hiljainen päivä töissä, joten bloggailu auttaa. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipa kyl jänskää, molemmilla ;D
   Hih, hyvä et on tekemistä ;O)

   Poista