maanantai 30. syyskuuta 2013

Ratsastusta dynamiitilla :P


Sunnuntaiaamuna päätin lähteä heti navetan ja aamupalan jälkeen ratsastamaan Thalikin. Olin taas onnellisesti unohtanut, että se on yleensä suoraan tallista lenkitettynä vähän hankala ;O) Mutta jos meinas päästä ratsastamaan, niin se nyt oli vaan pakko lähteä heti aamulla..

Olisitte nähny ruunan ilmeen, kun se joutui käytävälle harjattavaksi ja varustettavaksi ja Fiona sai lisää aamuheinää!!! Kamala tilanne xD Laitoin Thalikille uuden hackamoren ja siihen lampaankarvapehmusteen. Se pehmuste oli siihen Horzen hackamoreen tosi hyvä, vähän jämäköitti sitä yläosaa samalla kun pehmusti. Kyllähän se tähän jämäkkään Wahlstenin hackamoreen tuntui vähän liialta, mut halusin kuitenkin pehmusteen siihen.

Menin sänkipellolle pyörimään, heti alusta asti Thalik oli piiiiikkasen energinen! Hackamore ei toiminut yhtään, selvästi se pehmuste oli ihan liikaa! Seuraavalla kerralla menen kyllä ilman pehmusteita... :P Pyörittelin voltteja ja kahdeksikkoja ja viimein sain hiljalleen ruunan rauhoittumaan. Kun se oli mun mielestä ihan rauhassa, nostin ekan ravin. Siitäpä sitä sitten mentiin taas :P 25 min ratsastuksen jälkeen oli pakko kääntää turpa kohti kotia ja lähteä vaihtamaan varusteita..!

Tallissa vaihdoin toiset suitset päähän, joissa oli Thalikin normaalisti käyttämä Sprengerin kolmipala. Nappasin samalla liinan päähän ruunan ja menin tarhaan juoksuttamaan. Mentiin lähinnä ravi ja laukka läpi. Liinassa juoksuttaessa Thalik saa kyllä täydet pisteet, se toimii niin hienosti äänikäskyillä!! Ravi, laukka, käynti käskyinä.

Liinassa juoksemisen jälkeen talutin pollen tallin eteen ja päätin vielä lähteä uudelleen ratsastamaan :P Käytiin vielä 15 min, että mentiin sänkipellolla ravi ja molemmat laukat läpi niin, että ruuna osoitti osaavansa pysyä hanskassa ;O) Sitten loppuverkat ja kotia loimitettavaksi ulos.

Nauroinkin, että koska koko viikolla ei päässyt ratsastamaan (kun Nellin hoitotäti oli pois), niin piti sitten kerralla tehdä useampi "lenkki" samassa, eli hackamoreilla, kuolaimilla ja vielä se liinassa juoksutuskin ;P

Hevoset on jo jonkin aikaa olleet tuossa "köyhällä" laitumella ja mun mielestä se rupeaa näkymään Thalikin mahassa! Eli siis ihan niin paksulta ei ruuna näytä, mitä kesällä ;O) Eihän sillä muuten mitään väliä ole, että onko se lihava vai ei, mutta pelkään ruunan jalkojen puolesta =( Se ei kuitenkaan enää mikään nuorukainenkaan ole, niin olisi tärkeää, että nivelet pysyy kunnossa.

2 kommenttia:

 1. Just tänään Tiin kanssa mietittiin, että täytyy kyllä olla superihminen että jaksaa pyörittää maitotilaa. Jos vielä on lapsia ja vielä hevosia.. Sitten täytyy olla kyllä tosi rautainen nainen!
  Voi kun itsekin joskus osaisi ottaa rauhallisesti fillifarsapäivät. Tahvolla toki niitä ei useinkaan ole. :D Terhikin oli tänään kuin viilipytty, vaikka Leo meinasi lähteä lätkimään. Mäkin haluan osata! No ehkä sitten kun mulla on neljäs heppa menossa niin osaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No emmänytiiä.. Kyllä tää aina tehdastyöt voittaa :P
   Oma vapautensa työssä, mutta sitten taas toisaalta hirmuisen sidottu navettaan.
   Kaikella on puolensa :D

   Mä toivoisin, että osaisin pikkuneitin kiukuttelut ottaa yhtä hyvin, kuin heppojen kans :P
   Thalikin kans vaan tappelu ei auta ollenkaan, vaikka välillä tekis mieli lopettaa samantien ratsastaminen!

   Poista