lauantai 10. syyskuuta 2011

Shindo

Shindo on meridiaanivenyttelyä, rentoutusvenyttelyä ja myös mainiota itsehoitoa. Kiireiselle ihmiselle vauhdin pysäyttämistä ja itsensä kuuntelemista. Kehon keskilinjan etsimistä, jännityksen tunnistamista ja rentouden löytämistä. Tunnistat kireydet, ja opit päästämään niistä irti. Tärkeää on myös oppia hengittämään oikein. Tämä tahtoo arjen kiireessä unohtua.

Shindo poikkeaa ns. tavallisesta venyttelystä sillä, että siinä ei pinnistellä venytykseen vaan hakeudutaan oman kehon mukaan venytysasentoon ja rentoudutaan siinä. Hengitys tehostaa venytystä, ja rentoutuminen vie venytystä syvemmälle. Shindo-venyttelyä voi tehdä yksin, ryhmässä, parin tukiessa, jolloin se vastaa jo kokonaista hoitoa.

teksti Hoitola Susanin sivuilta, http://hoitolasusan.com/

Meillä alkoi perjantaina Kansalaisopiston kautta Shindo-rentoutusvenyttely.
Ohjaaja Susanna on puhunut Shindosta jo aiemmin mulle ja oon ollut utelias kokeilemaan. Koska aamuisin tuo selkä pukkaa olemaan vähän jäykkä aina :P *eikä puhuta siitä meidän lomareissusta, kun asuntoautossa nukutun yön jälkeen ei meinannut päästä sängystä ylös*
Yllätys oli suuri, kun Kansalaisopisto järkkäs kurssi tuohon 6 km:n päähän koululle - ja vielä sellaiseen aikaan, että ehdin iltanavetasta =) =)


Mukaan pakattiin jumppa-alusta, tyyny, peitto ja varvassukat :D Eikö kuulostakin kivalta? =)
Varvassukkia mulla on onneks on useammat, tosin Susannalla oli mukana myynnissä niitä. Pitääkin ens kerralla varata vähän rahaa mukaan ja ostaa vielä yhdet. Moni paikallaolija puhui, ettei niitä saa enää mistään =/ Yhteen aikaan niitä tuntui olevan joka kaupassa! Tai ainakin niitä "feikkejä" oli.


Venytellessä olin yllättävistä paikoista kireä, ja taas toinen asento oli tosi helppo (jonka oletin olevan vaikea). Taustamusiikkiin oli mukava keskittyä, tai ainakin yrittää, ja unohtaa kaikki kiire pois. Tuli taas vähän lentävä lähtö, kun 15 min ennen Shindon alkua soitin isännälle, et joko se on mahdollisesti tulossa Nellin kans, et pääsisin lähtemään xD Ensi kerralla kuulemma laitetaan vähän valojakin himmeämmälle, kivaa :D :D


Kotia lähtiessä tuntui, että aivan keuhkoihin otti, kun piti hengittää kunnolla ;D Ja väsytti! Pukuhuoneessa kuului kahdenlaista kommenttia, toinen sanoi että tulipas ihanan virkeä olo, ja toinen totesi, että väsyttää ihan hirveästi :P


Kaikista mukavinta on, että tässä on nyt viimein mulle omaa aikaa ja vähän rentoutumista - olkoonkin se sitten vain 45 min viikossa ;O)

2 kommenttia:

  1. Oivoi, onnekas oot kun voit mennä johki kurssille joka EI oo navetta-aikaan! :) Kuulostaa ihan mahtavalle!

    VastaaPoista
  2. Eikö ole aika uskomatonta, että kaikki muut liikuntapainotteiset kurssit (sekä Kansalaisopiston että kaikkien jumppasalien) on navetta-aikaan!! Ihan hullua!!
    Luulis, että edes viikonloppuna olis päiväaikaan, tai aamusta, mutta ei :S

    VastaaPoista