maanantai 21. marraskuuta 2011

Rupesin tänään kaiveleen uusinta (tai niin luulin) Hevoshullu-kalenteria. Mulla on ollu sellainen tallipäiväkirjana jo ihan tolkuttoman monta vuotta - ja joka loppukesä ostan uuden!
Ennen siinä oli enemmän tilaa kirjoittaa, mutta toisaalta, pääasia että saa tärkeimmät ylös (esim. Rats. Thalik, 1 h, maastossa, oli tosi kivalla tuulella). Yleensä laitan ylös esim. ilmasta, lämpötilasta, loimituksesta jne.
Ja jos haluaisin ihan kunnon päiväkirjaa pitäisi, mulla olis vihko ;D Niinku joskus nuorempana, kun ehti kirjoittaa kaikkea liirumlaarumia ;O)

No kaivoin tosiaan sen kalenterin työhuoneesta (koska en ollut vielä talliin asti vienyt sitä...) ja se olikin kauden 2010-2011 kalenteri. Olin aivan ihmeissäni, että enkö tosiaan ole ostanut uutta vielä O.o Sekin oli  melkein tyhjää täynnä (yllätys, Nelli syntyi silloin). Selailin sitä ja ihmettelin ja kun vein sen takaisin työhuoneeseen, siellä olikin samassa pinossa uusin kalenteri! Vein sen talliin, josko ehtis jotain pientä raapustaa sinne silloin tällöin. Edes sillä aikaa, kun odottaa, että Papu syö ja saa ruokakupin pois siltä!

Papusta puheenollen, en tajua mikä sitä riivaa. Kyllä se varmaan tekemistäkin kaipais (tarhan pienempi osa ollu niin märkä koko syksyn, ettei oo voinu juoksuttaa tms) , mutta se on jotenki tosi ärsyttävä. Tänään, kun Thalik käveli karsinan perälle (olin menossa loimittamaan sitä), niin Papu hyökkäs korvat luimussa väliseinälle. En tajua, miten siitä on yhtäkkiä tullut niin vihainen Thalikille??
Suihkuttelin nyt ekaa kertaa etikkaa Thalikin loimeen, illallahan sen sitten näkee, onko se vielä ehjä.. Ajattelin kyllä jo, että jos tuo meno jatkuu ja varsinkin jos se pahenee, niin pakko vetää väliaita. Onhan se hyvä, että saavat molemmat liikuntaa, mutta mutta...

Aamulla sateli lunta vähäsen ja tuuli kovasti :S Nollassa ollut mittari koko päivän ja sadekin oli lopulta vain pientä vesitihkua silloin tällöin.

Tulin tänään kaupasta kotiapäin, niin yks tuttu tuli trailerin kans vastaan, oli vissiin menossa kentälle ratsastamaan. Pikkusen vihlas jossain katkeruus-lohkossa - kyllä minäkin haluaisin...
Isännälle sanoinkin, että ärsyttää, että vuosien rahan ja ajan panostus valuu sormien välistä hukkaan, kun ei pääse tekemään mitään hevosen kans. Ja jotenkin sellainen olo, et kaikki alkaa melkein alusta taas.. Ja kun Thalik ei mikään nuori poika (15 v.) enää ole, niin ei haluais niitäkään hetkiä hukata =/

3 kommenttia:

  1. Meillä oli ennen siskon kanssa yhteinen tallivihko, siltä ajalta kun hoidettiin Vinskaa... Voi niitä aikoja.

    Ostin itselleni hevosenhoitajan tallipäivyrin, jota alan pitämään sitten kunhan omille tammoilleni syntyy se ensimmäinen varsa.. oli se sitten Noisun tai Tähden, niin vihkoa aletaan täyttämään tiiviisti ensimmäisestä vuodesta. Se täytyy sitten arkistoida hyvin.. =)

    VastaaPoista
  2. Lähetäänpäs joku päivä maneesille! oikeesti! mulla on nyt aikaa=))

    VastaaPoista
  3. Tanja, mä kans tuota hevosenhoitajan tallipäivyriä joskus Johnnyn aikaan haaveilin, kun tallikaverilla oli sellainen :D Mutta opiskelijan budjetti oli tiukka, niin se jäi sitten aina hankkimatta! *ja unohtuikin varmasti*

    Merja, mikä ettei! Ei sulla sattuis oleen yhtään vapaapäivää, et päästäs valoisan aikaan? Ettei tartteis säkkipimeässä lastata ;O)
    Pitäski muuten vaihtaa talvirenkaat traileriin.. Ja käydä katsastaan se!

    VastaaPoista