sunnuntai 6. marraskuuta 2011

Torstai-maasto

Ohhoh, unohdin ihan kertoa, että kävin ratsastamassakin :P
Torstaiaamuna lähdin heti aamupalan ja Iitan pissatuksen jälkeen hoitamaan Thalikia lenkkeilykuntoon. Kaivelin jotain 6-7 kk:den tauon jälkeen rungottoman esille!! Oon menny pelkästään länkkärillä tuon ajan :P Vaihdoin vielä kuolaimet noihin Terhiltä ostamiini suitsiin! Tiesin, et Thalik ei oo parhaimmillaan kaksoisturpiksen kans, mut en viitsinyt vaihtaa vielä hannoverilaista noihin.

Kun heppa oli harjattu ja puunattu ja varusteet heitetty niskaan, lähdettiin ulos. Kävin ratsastamassa 40 min lenkin tuolla yhdellä peltotiellä. Muuten hyvä, mut suurimmaks osaks siinä oli sellaisia vesilätäköitä ettei voinut kuin kävellä. Kyllä tuli kenttää/maneesia ikävä!!!

Thalikissa huomas heti tyylinvaihdoksen, se oli vähän jännäpyllynä, kun ei mentykään pitkillä ohjilla rentoa western-tyyliä ;O)) Toki siellä oli lisäjännityksenä kauhean iso joutsenlauma pellolla huutelemassa ;D
Ja se turpis... Thalikille ei ole ikinä sopinut kaksoisturpis, sen tuntee heti ratsastettavuudessa!! Hannoverilainen on paras ja meksikolainen tulee kakkosena. Se vaan tarvii poskihampailleen tilaa ja sitä kaksoisturpis ei anna.

"Koulutyylillä" ratsastaessa rupes melkein tympimään tuo maastoilu, vieläpä huonossa maastossa. Tahtoo päästä maneesiin vääntämään koulua!!! Mulle ei tuo rento maastoilu sovi. Se siis on ihan kivaa, mutta mä haluan ratsastukselta muutakin kuin pelkkää maastoilua!! Laura kirjoitti blogissaan mietteistä ratsastuksesta ennen ja jälkeen äitiyden, mutta mä huomaan, että mulle ei pelkkä maastoilu riitä. Mä haluan kehittää itseäni ja hevostani ja käydä valmennuksissa. Mutta vaadin myös itseltäni sitä, että hevosta pitää ratsastaa kotonakin kunnolla, että voi lähteä valmennuksiin. Mun mielestä hevoselle ei olis reilua käydä pelkissä valmennuksissa - sitähän se tällä hetkellä olis, jos lähtisin valmennuksiin mukaan. Ja lisähuomautuksena vielä, että jos meillä olis kunnon maastot, niin sitten maastoilukin vois olla kivempaa ;O))

Lenkki oli ihan perus, kaikkia askellajeja mentiin, laukkaa ei pitkään, mutta sen verran että pätkä molempia. Oikeassa laukassa hevonen oli tosi vino, mutta väittäisin itse olevani suurin syypää siihen --> eli pitää varata Hoitola Susaniin aika suoristukseen ;O)) Näin meillä hoidetaan hevonen suoraksi, ensin ratsastaja kuntoon, sitten vasta syytetään hevosta ;D Toki Thalik on varmasti jäykkä kun ei ole päässyt kunnolla taivutteleen ja jumppaamaan sitä. Tahtoo sinne maneesille vääntään sitä koulua!!!

Lenkin jälkeen pollet ulos ja sitä rataa.

Yks päivä "naapurin likka" (lue: naapuri = on kotoisin naapurista eikä asu itse lähelläkään meitä, lue: likka =  mua vähän vanhempi ;D ) toi Thermo Masterin Rain-sadeloimen sovitettavaks Papulle. Hän oli ostanut sen lämppärilleen ja kuullut sen jälkeen, että ne on tosi reilua kokoa. Eli tuo on 145 cm, mutta vastaa kyllä todellakin isompaa!! Oli kyllä muhkuhevoselle ihan perfecto! Tosi hyvin muotoiltu =) =) Harmi, että väri on punainen, mutta nyt ei passaa valittaa :P Eikä tuota saa kuin punaisena tällä hetkellä, edellinen väri taisi olla vihreä.


3 kommenttia:

  1. Käy joskus ihmeessä Väli-Kannuksessa Polvikoskella jäsenkorjauksessa, jos et ole koskaan käynyt. On ylivoimaisesti paras jäsenkorjaaja/hieroja missä olen itse käynyt selkääni laitattamassa, aina saadaan (kylläkin vain hetkellisesti mutta se ei ole Antin vika :) ) kuntoon, ei käy kipeää ja on vielä kaiken hyvän lisäksi pirun halpaa. Viimeksikin makasin tunnin laitettavana ja maksoi ruhtinaalliset 25e. Saa siinä sivussa vielä maalaisjärkisen vastauksen miksi paikat prakaavat ja mitä niille on kotioloissa tehtävissä. Aivan ihana mies!

    VastaaPoista
  2. Mä käyn tuolla Susannalla juurikin jäsenkorjauksessa =) Monta kertaa on tullut apu!
    Polvikoski onkin vanha paikka, muistan ku pikkuveljeä käytettiin siellä joskus sata vuotta sitten kun siltä meni nilkka :P
    Ajatella, et sekin vielä tekee töitä! Ilmeisesti tyttönsä kanssa?

    VastaaPoista
  3. Juu, tyttärensä kanssa. Onko tytär nyt sitten kolmas vai neljäs samaa sukua? Käsittääkseni tytär on tehnyt nyt vasta vuoden tai pari itse jäsenkorjauksia ja varmasti vieläkin Antti on apuna aina jos tarve vaatii. Meikä haluaa aina Antin puolelle, kun olen jo vuosia selkääni siellä korjauttanut. Aina tulee "voi ei".. ja kommentti että tämän suvun tunnistaa selästä :)

    VastaaPoista