tiistai 17. huhtikuuta 2012

Kaluston muutoksia

Täti sanoi, että päivitän liian harvoin. Niin, tiedän. Kun ei ole mitään kirjoitettavaa!!
Joten ajattelin, että laitetaas nyt sitte osa kalustosta vaihtoon, et tulee jotain kirjotettavaa ;O))

No ei sentään, syy ei ollut se, mutta totuus on, että Papu on myyty ja traileri on myyty!
Läheisimmät ystävät on tiennyt tän jo jonkin aikaa ja oonhan mä jahkannut asiaa jo pitkään. Papu kun tarvii tekemistä, tekemistä ja lisää tekemistä. Ja minä sitä en pysty tarjoamaan.
En tiedä, kumpi tässä on ollut mulle suurempi pettymys - se, että mulla seisoo nuori hevonen tekemättä mitään ja tylsistymässä, vai se, että lapsi oikeasti vaikutti näin paljon siihen, etten mä pääse tekeen hevosilla juurikaan mitään. Voin kertoa, että kaikki "Kyllä me sitten hoidetaan vauvaa, että pääset ratsastaan"-lupaukset on täysin turhia, mä en enää usko yhteenkään tuonkaltaiseen lauseeseen.

Papun myynnin kans kävi kyllä uskomattoman hyvä tuuri! Vihjaisin asiasta Papun puoliveljen omistajalle, jonka kaveri olikin etsimässä tinkeriä! Lupasin, että ruunasta saa kertoa hänelle ja erinäisten postien vaihtamisten jälkeen tilanne oli se, että tuleva omistaja ajoi äitinsä ja Papun puoliveljen omistajan kanssa 5 tunnin matkan tänne katsomaan ruunaa! Tekivät sen kanssa maastakäsin harjoituksia, että näkee, millainen hevonen on. Sitten ei auttanut kuin odottaa päätöstä! Ja seuraavana päivänä sitten sainkin puhelun, että kaupat tehdään!

On ollut kyllä helpottava olo, ruuna pääsee hyvään kotiin, jossa sillä tullaan tekemään monenlaisia juttuja! Se saa hevos- ja ponikavereita ja osaavia käsittelijöitä! Toki se lähtee hirmu kauas, mutta varmasti on luvassa kuulumisia ja paljon, paljon valokuvia!!

Ja varmistaakseni sen, etten varmasti peru Papun kauppoja, sovin samantien kaupat uudesta hevosesta! Jätetään tämä nyt vielä jännityksen aiheeksi, että millainen on tulossa ;D

Ja tosiaan traileri lähtee viimeistään sitten, kun Papu on lähtenyt. Kovasti ollaan etsitty uutta tilalle, mutta onpas vaikeaa!! Ens oltiin ihan satavarmoja, et halutaan 1½ hevosen uudempi traileri, esim Atec Starline. Niitä vaan ei oo tarjolla käytettynä. Nyt on vähän jahkattu, että jos sittenkin 2 hevosen traileri.. Mutta se saisi olla maksimissaan 1600 kg kokonaismassaltaan. Että jos tiedätte sellaisen, niin antakaas vinkkiä!! Kaikki nettipalstat on selattu joka ilta läpi, mutta vielä ei oo tärpännyt.

Että tässäpä nyt oli paljon uutta asiaa ;D

26 kommenttia:

 1. Oho, säähän oot laittanut TUULEMAAN! :D

  ...ja osta vaan suosiolla sellainen 2 hepan kärry. Yhtään mitään ei tee 1,5 hepan traikulla, sanon mää! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, onks tää nyt sitte sellanen kevätsiivous?? ;D

   Poista
 2. No johan nyt! Uusia tuulia. :) Se on kyllä hyvä, että osaa tehdä radikaalia muutoksia, jos tuntuu, ettei sen hetkiset rahkeet riitä.
  Tuleeko uusi heppa heti sitten kun Papu on lähtenyt vai miten?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ei tässä auta kuin tehdä suuria päätöksiä, kun ei homma muutu miksikään! Joko ens kesänä voi ostaa Nellille ponin ja ottaa sen mukaan maastoon?? ;D Heh, ehkä ei vielä ens kesänä :P

   Uusi heppa tulee mahdollisesti jo samana päivänä, kun Papu on lähtenyt!

   Poista
 3. Voi, Papun persoonaa tulee varmasti ikävä! Mutta hyvä, kun on jo uutta jännitettävää, niin ei "muista" niin paljon vatuloida myyntiä. ;)
  Et kumminkaan myyny hevosta ja traikkua samaan osoitteeseen? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo auttaa kyllä asiaa, et on uusi tulossa tilalle, ei tarvi niin miettiä pelkästään sitä Papun lähtöä!

   Ja arvasit melkeen oikein, mut traikku menee uuden hepan nykyiseen kotiin ;D

   Poista
 4. Kaikkea hyvää Papulle uuteen kotiin! :)

  VastaaPoista
 5. OHHOH, no nyt olikin jännää asiaa! :D :D

  VastaaPoista
 6. No siinäpäs olikin tuhti tietopaketti yhdellä kertaa. :D

  Ja traikusta vielä, niin kannatan myös 2 heppan kuljetuskalustoa.. 1½ oli tilava yhdelle normi hepalle mutta ei sinne kahta saa millään mahtumaan.. ;) (eikä meidän tapauksessa sitä yhtäkään)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, onneks mulla on pieniä heppoja verrattuna Nessaan ;D
   Mutta saa nähdä, millaiseen päädytään.
   Hurjan huonosti on meitä miellyttäviä trailereita myynnissä, tuntuu että kaikki myyntipalstat on kahlattu sataan kertaan läpi, eikä mitään löydy :S

   Poista
 7. Kunnon infopläjäys! :) Ikävää että papu lähtee, mutta kiva että uus kaveri on jo katsottu. Innolla odotan koska se julkistetaan! ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu katsotaan, kauanko maltan pitää suuni kiinni ;D

   Poista
 8. Ohhoh! :) Mielenkiinnolla jään ootteleen uutta informaatioo uudesta nelivedosta! :)

  VastaaPoista
 9. Hyvää matkaa Papulle uudessa kodissa! :) Oon varma että päätös oli aivan oikea. :) Ja kahden hepan koppi ehdottomasti, 1,5 hevosen koppi on melko turha... :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No heeeeei, ei se 1½ hevosen koppi turha ole, mahtuuhan sinne yks hevonen!!

   Poista
  2. Haha, no joo xD Olis pitänyt sanoo tarkemmin... mutta siis että sillä puolikkaalla ei tee oikein mitään :D

   Poista
 10. Ohoh, siellähän on sitte tapahtunu vaikka mitä! Nyt jännityksellä ootetaan, että mikä humma teille tulee ;)

  VastaaPoista
 11. Onnea traikun löytämiseen. Miksi muuten nykyinen traileri meni myyntiin?
  Meillä lähinnä puoliso haaveilee Väinölle ponia ja haluaisi tallin omaan pihaan. Ei olisikaan järkeä maksaa kahdesta hevosesta täysihoitomaksua Tahvon tallilla. Mutta mä en kyllä halua hevosia omaan pihaan. Tallilla on muitakin ihmisiä eikä tarvi huolehtia aidoista, heinistä eikä mistään. Meillä alkaa jo muutenkin olla täällä aikamoinen eläintarha ja tilaa vieläkin vain riittäis.
  Mukavaa päivää sinne! Tämä alkaa valmistautua taaperokoerhoon lähtöä ja pikkumiehen herättelyä luvassa siis. :) Toivottavasti siellä on muuten keväämpi kuin täällä.. Oon jo niin kyllästynyt näihin sataan takatalveen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No alunperin siksi, että halusin korkeamman trailerin Papun takia. Thalikille tuo oli ihan ok, mutta Papulle liian matala.
   Tosin nythän mun ei olis tarvinnut hommata, mutta kun sitä oli jo ajatuksen tasolla mietitty ja halukas ostaja oli, niin pitihän se myydä =)

   Mä kans oon haaveillut Nellille ponia, mutta katsotaan sitten, missä vaiheessa laitetaan! Isännän mielestä sitten vasta, kun Nelli osaa itse sitä pyytää ;O))

   Siinä on puolensa, että onko hevonen kotona vai täyshoitotallilla!
   Tosin olis kyl ihanaa, kun olis tallikavereita, tämä yksin harrastaminen on välillä aika kurjaa.

   Poista
 12. Oho! Kevät ja uudet tuulet? :D Onnea Papulle uuteen kotiin! Mulla oli 1,5vk etten ehtiny tehdä ponien kans mitää ja siitäki jo kauheet omantunnon tuskat! En ihmettele et sua on harmittanu ku Papun kanssa touhailu on jääny vähälle. Mun pitäis tosissaan Kamille hakea ne kärryt mamman ja paapan tyköä, mut aina muka tulee jotain muuta. Ja toisaalta, eipä niitä kärryjä paljo vedetä ennenkö silat pysyy varmasti oikeassa kohdassa. Hippasen ku ovat viä isot!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kevätvillitys ;D

   Voi että, Kami pääsee kohta kärryponiksi :D
   Vähän joutuu vaan kasvaan ennen sitä ;D

   Poista
 13. Mä jo odottelinkin, että milloin tänne tulee julkisia paljastuksia. :D Joko alkaa jännittämään? ;)

  Papulle on varmasti ihan huippua päästä kotiin, jossa se saa tekemistä. Se on kuitenkin sellainen touhuponi, että jos sille ei keksi tekemistä, niin se keksii tekemisensä itse. :)

  Muistelenkin tässä juuri, että millaisen kasvumatkan Papu on käynyt läpi. Muistaa, millainen se oli meille tullessaan ja mitä se on nyt! Mun mielestä vertaus rumasta ankanpoikasesta joutseneksi on Papun kohdalla osuva. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kesti vähän aikaa ;D En mä oikeen osaa jännittää enää, mut sit h-hetkellä kyllä!!

   Niinpä, oon tosi tyytyväinen, et Papu pääsee tekeen muutaki ku kiusaan Thalikia ;D

   Papusta on kyl tullu törkeen hieno, kun vertaa siihen ihan ekaan kuvaan, siihen karvaiseen pikkuvarsaan ;D

   Poista