maanantai 30. huhtikuuta 2012

Fiona tuli taloon!

No niin, nyt voin viimein esitellä uuden perheenjäsenemme!
Tässä hän tulee: arabitamma Majodian Desert Flower eli Fiona! Entisessä elämässään Floora, mutta hänen korkeutensa vaihtui nyt sitten kuninkaallisempaan nimeen ;O)) (muistanette Shrekin Fionan ;O) )



Oltiin eilen tultu navetasta ja lähdössä samantien synttäreille, kun oli tullut viesti Satulta, että yrittävät uudelleen lastata tammaa traileriin, että josko se onnistuu, niin tuovat sen kotia. Ei auttanut kuin todeta, että jos näin käy, niin laittakaa vaan talliin Thalikin kaveriksi ;D Kyläpaikassa istuin puhelin kädessä jännittämässä, että mitenhän siellä on käyny?! Ja tulihan sieltä sitten odotettu viesti, "Onnea uudesta hevosesta!"

Olihan sit kiva mättää kakkua naamaan ja miettiä, et mitä siel kotona touhutaan ;D Tamma oli tullut liina takapuolen takana hyvin kyytiin ja alun kolistelun jälkeen oli rauhoittunut kyydissäkin. Vähän oli stressannut, kun oli hionnut. Nyt vain pitäis löytää se uusi traileri, et pääsis treenaamaan!!

Käveltiin sit suoraan kotia tullessa talliin koko porukka moikkaamaan hevosia! Nelli oli isännän sylissä ja kun he kävelivät Fionan karsinan eteen, Nelli nakkas samantien käsistä tavarat pois ja totes, että "ratsastaan" xD Yritettiin selittää, että ei nyt ehkä vielä kuitenkaan ;O))



Hyvin oli rauhallista tallissa, Fiona hoksas nopeaa, että kun heiniä / ruokaa tuodaan, sen tarvii väistää. Enhän toki tiedä, miten sitä on ennen vaadittu! Thalikista tuli jotenkin raskaan ja vanhan näköinen, kun toinen on tollanen kuikelo ;D Molemmat ovat egyptiläistä linjaa, eli aika samiksia kuitenkin ;D

Meidän eilinen päivä olikin mielenkiintoinen:
-Thalik ulos ja navettaan
-Thalik talliin ja synttäreille
-Thalik ulos ja navettaan
-Thalik talliin ja synttäreille xD

Tänään sitten normisti hepat sai ennen aamunavettaa heinää ja navetan jälkeen menin sitten talliin, pitihän tietty kamera hakea ensin sisältä ;D Ruuvasin Thalikilta takakengistä ja Fionalta kaikista kengistä hokit irti. Tammakin antoi hyvin ruuvailla niitä, etujalkaa meinas pari kertaa nykäistä, mutta oikein kivasti muuten! Vein heinät ulos ensin, sitten Thalikin ja vimppana Fionan. Tamma huusi ruunan perään pikkusen sydäntäsärkevästi ;D Muistatte varmaan Uljas musta-elokuvan, jossa se huusi sen Kipakan perään? Samanlainen ääni! Kuitenkin nätisti käveli ulos, pitää vain ruveta opettamaan sitä tulemaan takana, eikä kovin vierellä ;D



Tarhassa Fiona kiersi ja katsoi aitoja, juoksi vähän ja maisemia ihaili! Lopulta se kävi Thalikia nuuhkimassa (joka sen aikaa oli vain syönyt heiniä!!), pitihän sen tammamaisesti vinkaista ja huitaista etukaviolla! Sitten taas matka jatkui, kävi vähän syömässä Thalikin kans samalla läjällä heinää ja lähti omalle läjälleen! Hyvin sopuisasti siis alkoi tämän pariskunnan elämä =)



Isäntä lähti asioille ja kirjoitin kauppalappuun paimenpojan.. Meidän hevosten paimenpoika teki eilen taas jonku yllättävän kuoleman, ei sano mitään :S Toki se on tosi vanha ja tehnyt saman jo pari kertaa aiemminkin ;O) Nyt tulee kuulemma sitten verkkovirralla toimiva, akkujen kans ei ruveta enää pelaamaan - jes jes!!




Vaan onhan tämä hassu tilanne! Nuorena en ikinä haaveillut arabista - ja nyt niitä seisoo tuolla pihalla kaksin kappalein xD

26 kommenttia:

  1. Onpa se hieno, onnea! Nyt on kaksi aivan samannäköistä arabia pihassa, miten ne edes tunnistaa? :D Taitaa Thalik olla aavistuksen tummempi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos =)
      Joo Thalik näyttää tällä hetkellä TOSI paljon tummemmalta, kun sillä on vielä talvikarvaa! Fiona on aivan kesäkarvassa ollut jo kauan!

      Poista
  2. Voii ONNEA! Kyllä sulla vaan on kauniit hevoset! Ihana pariskunta. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos =)
      Toivottavasti Thalik arvostaa myös sitä, että sai samanlaisen tyttökaverin ;D

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Heh, minusta ne on niiiiin eri näköiset ettei tosikaan xD
      Thalik näyttää sata kertaa raskaammalta ja vanhemmalta nytten ;D

      Poista
  4. Oi että! sullahan on täällä ollut kunnon muutos käynnissä! Onnea uudesta hevosesta!

    VastaaPoista
  5. No ei paljon mennyt ohi. =) =) Veikkasin nimittäin tän täyssiskoa. Ihana tamma tämäkin. Thalik on onnenpoika!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan :D :D
      Sekö ei oikein tahdo löytää omaa kotiansa? =/

      Poista
    2. Ei ilmeisesti. :/ Se on viidakkorummun perusteella kans myynnissä. Noo, minä haen sen sitten Hapikselle tyttökaveriksi, kunhan muutan maalle. ;)

      Poista
  6. Mun mielestä ne on ihan eri näköset!:D Ku tamma karsinaan laitettiin, niin heti katottiin että ihan erilaiset. Ruuna niin paljo tummempi väriltään ja taitaa olla hivenen pienempiki? Tamma on kyllä järjettömän rauhallinen ja tyynesti kaikkeen suhtautuva, ku sitä siinä pihalla harjasin ja loimitin, ihan oudossa paikassa. Kerrassaan fiksu.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö :D Toinen matala, paksu ja karvainen, toinen korkea, kapea ja karvaton xD
      Thalik näyttää kyl tosi tummalle verrattuna Fionaan!

      Eniten kyl hävettää, et minä, jolla on talli järjestyksessä aina yleensä, niin jouduin jättään paikat sellaiseen sekasotkuun :S Ja te näitte sen!! Papulle keräsin tavaroita, niin pikkusen oli hujanhajan kaikki xD

      Poista
    2. Juu ja yllättävän tyynesti se tuli tarhasta talliinkin, vaikka oli tolkuttoman kova tuuli! Tarhassa se veti pukkilaukkaa, kun harjasin Thalikia tallin edessä. Ja silti se keräsi ajatuksensa ja tuli tosi nätisti taluttaessa!

      Poista
    3. Joo tammalla (en mä opi sitä ikinä sanoon Fionaksi :D ) ei kyllä kovin talvikarvaa ollu koko aikana. Oikeestaan se yllätti mut ainaki erittäin positiivisesti luonteeltaan ja käytökseltään, alunperin ajattelin noitten kuitenki olevan vähä semmosia sähäköitä ja helposti tulistuvia, mutta tamma oliki lähestulkoon ihan "normaali", siis semmonen mihin mä oon tottunu. Ihan äärimmäisen fiksu, vaikka oiski vähä jännä tilanne ja ihmisen kunnioitus suurta. En tiiä miten sitä on kasvattajalla käsitelty, mutta Pascalehan tuntuu olevan melkoinen kuiskaaja eläinten suhteen, että ne tosiaan toimii hänen käsissä.

      Pöh, kaikilla sitä sotkua joskus sattuu olemaan!:D Koita nyt sieltä "sotkun" seasta tonkia niitä ylimääräsiä mulle kuvattavaksi?

      Poista
  7. Onnea uudesta hepasta! Nehän on melkein saman näköset! :D Ja kyllähän arvon neitin kelpaa noita maisemia ihaillakki! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!
      Joo, järvi on pikkusen tehnyt laajennusliikettä pitkin peltoja ;D Näyttää ihan kivalle, vaikkei varmaan peltojen omistajasta olekaan kivaa xD
      Meidän omat pellot on säästyny suht vähällä!

      Poista
  8. Meidän Kengittäjä kävi aikoinaan Pascalen hevosia vuolemassa ja Kengittämässä ja arveli et on myös tätä tammaa varsana vuollu! Kehui kyllä Pascalen hevosenkäsittelyä, että varmasti sieltä on saanut hyvät eväät elämään =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun tutulla on hoidossa Pascalen ori ja sillä itellä on siitä White Diamondista ruuna, liisas tamman aikoinaan. Muisteli että tätä ois siellä sanottu Flowiksi ja epäili, että oisko se Flooran varsa siitä orista mikä sillä on tallissaan, mut varma ei ollu ku ei tienny onko sillä astutettu.

      Poista
  9. Niin Jonna, ainakin se ruskea fullneck fleece tulee myyntiin! Se on 145 cm ja muistaakseni Horse Comfort

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meille kelpais fullneck-fleece. =) =)

      Poista
    2. Just Satulle kehuin sitä fleeceä, että onpa järkevät kiinnitykset!:)

      Poista
  10. Nätti tuo Fiona ja on kyllä samaa näköä Thalikin kans ;) Ja kiva jos tulevat hyvin juttuun! Onnea vielä!

    VastaaPoista