tiistai 28. heinäkuuta 2015

Kesää odotellessa...

Ei se kesä odottamalla taida tulla, eikä ollenkaan - ainakaan kelien puolesta!Thalikin ja Fionan kesä on kulunut laitumella. Nellin kans ollaan vain liikutettu Hania, josko tilanne muuttuis, kun päivähoito alkaa! Thalik ainakin kaipais edelleen painonpudotusta, mutta se vaatis varmaan aika paljon liikuntaa, kun ei se moneen vuoteen ole edes saanut kivennäisten lisäksi mitään väkirehua.. Onneksi se edes vähän innostuu juoksemaan ja leikkimään laitumella!


Hanille saatiin se lyhyempi satulavyö, niin Nellikin pääsi ratsastamaan! Lähdettiin heti peltotielle kävelemään, ettei jääty pihaan pyörimään. Hani oli alkuun jopa hieman pöllöenergian vaivaama, mutta rauhoittui hiljalleen. Onneksi pieni ratsastaja ei säikähtänyt, vaikka poni ei aivan neljällä jalalla rauhallisesti kävellyt! Lenkin jälkeen pihalla kokeiltiin myös ravia, siitä sai Nellikin hyvät naurut, kun pikkuponi tikitti niin kovasti! Hyvin meni onneksi. Yksi ilta ajolenkin jälkeen tyttö ratsasti ilman satulaa ponin laitumelle, toki talutin. Ei onneksi luistanut selkä kovasti, vaan yllättävän hyvin siinä Nelli pysyi.


Hanissa on meidän laitumet ruvennut näkymään, eli massaa on tullut.. No siltä ei voi välttyä! Pikkutamma on ilman kenkiä ja tässä kengittäjää odotellessa olen miettinyt kovasti, mitä sen kans tehdään.. Käytiin nimittäin yksi ilta ajamassa tuossa tiellä, mutta ei siinä Hanin jalat kärsi kuin kävellä. Ja käynnissäkin kaviot oli kuluneet kuin olisi raspattu reunat! Mutta sitten taas toisaalta, en minä Thalikiakaan juoksuttais tuossa tiellä, on se kuitenkin sen verran kova ja kivinen. Että ehkä selvitään vielä ilman kenkiä, kun pysytään vaan peltotiellä ja kohtahan on pelloillakin helpompi ajaa, kun on toinen rehusato tehty. Jos siis löytyy kuivaa peltoa!


Pitäisi käydä hakemassa Hanille sadeloimi. Tilasin sille jo Bucasin ihanan pinkin sadeloimen, mutta sitten sain viestin, että se onkin varastosta loppu. Tehtaaltakaan ei saa. Eikä mistään muusta nettikaupasta. Yhtä huono tuuri kuin viime vuonna Fionan sadeloimen kanssa, silloinkin piti tyytyä Bucasilta toiseen väriin, mitä alunperin tilasin. Argh! Kävin Seinäjoella Terhin kanssa viettämässä ystäväpäivää ja käytiin Hööksissä, oltiin Nellin kans valkattu kuvastosta loimikin. No sinne ei ollut sitä ehtinyt vielä tulla eikä edellisen kuvaston sadeloimeakaan ollut sopivaa kokoa enää jäljellä!


Saariselta sain melkein kotiinkuljetuksena Horse Comfortin hybriditakin muutama viikko sitten, niin meinasin, että pitäisi enemmän kannattaa heidän firmaansa. Viime vuosina se on vähän jäänyt, kun netistä on niin helppo tilata! Josko tällä viikolla saisi käytyä heiltä katsomassa sopivan loimen, ponikin on mitattu valmiiksi, heh! Toisaalta Fiona tarvis highneck-sadeloimea, se RainBuster Pro niin houkuttelisi.. Harmi, ettei sitä saa tällä hetkellä kuin tummansinisenä!


Onko muut kohdannut samaa ongelmaa kuin minä, että Hevoshullu-kalenteria ei ole löytynyt.. Kysyin sitä Hevoshullustakin, niin eivät kuulemma enää valmista sitä. Ihan paska juttu! Mulla on 90-luvulta asti ollut Hevoshullu-kalenteri tallipäiväkirjana ja nyt sitä ei sitten enää saa. Mitä ihmettä mä ostan tilalle?!


4 kommenttia:

 1. Eiii!!! Minkäs kalenterin mä nyt sitten ostan työvuoroilleni. :/ Pöh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa olen tuskaillut.. Liekö Demi-kalenteri ainoa "kirjamallinen", ei oikein innostais...

   Poista
 2. Mitää? Ei Hevoshullu-kalenteria!?! Oh, nou. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, niinpä =(
   Palautetta vaan menemään, onneksi minä en ole ainoa, joka kalenterin on joka vuosi ostanut!

   Poista