torstai 5. heinäkuuta 2012

Hummaus

Tänään tuli Fionan arvostelu Hummaus-näyttelystä!

"Hyvä rotutyyppi ja tammaleima.
Kapea alaturpa. Kiilamainen pää.
Melko pitkä, hyvänmuotoinen kaula. Lyhyt, korkea säkä.
Hyvä syvyys. Pitkä, lihasköyhä lanne ja lautanen. Pitkä reisi.
Puutetta lihaksista. Riittävä luusto rodulleen. Vennot vuohiset.
Käynti suoraa, mutta takaa ahdasta. Laahaa vasenta takajalkaa.
Epäsymmetrinen käynti, matkaavoittava. Ravi kevyttä ja matkaavoittavaa.
Kinner voisi työskennellä aktiivisemmin."

Ihan hevosenmukainen arvostelu siis ;O) Mukavan pitkästi oli arvosteltu, se on aina hyvä juttu!

En muistanutkaan kertoa, että toissailtana, kun Fiona jäi seurusteleen mun kans laitumella, niin kävin hyppimässä sen vieressä, kuin satulaan noustessa ;O) Ensin se katsoi, että mitä ihmettä sä touhuat, mutta ei se onneks pelännyt eikä muuta. Varmasti sen kanssa pitää hyvin totutella asiat läpi, mutta eiköhän sitä joskus selkään astikin päästä ;D Jos ei muuten, niin Merja pakottaa xD Tai kun menin lupaamaan Heidille, et sit päästään yhdessä maastoon, kun on kaks hevosta ;O))Nelli oli tosiaan yökylässä anoppilassa, raukkaa oli toissailtana pistänyt hyttynen keskelle otsaa, josta sitten turpos silmät ja otsa eilen =/ Mentiin eilen illalla hakemaan tyttöä kotiin, olihan aika surkea näky =( Oli kuulemma jo parempi siinä vaiheessa, onneks en nähnyt sitä pahimmillaan! Apteekista eikä arvauskeskuksesta ei ollut apua saanut. Tänä aamuna sain onneksi sairaanhoitajalle ajan, niin saatiin antihistamiiniresepti. Vaikka turvotus oli jo parempaan päin, käski antaa vielä parina päivänä lääkettä. Ja onpa nyt sitten valmiina, jos sattuu vielä uudelleen noin huono tuuri!


On muuten maatilalla asumisessa suuri hyöty hevospuolella tuo laiduntila! Kun meillä yksi päivä hevoset kerkes olemaan neljällä eri laitumella päivän aikana xD  Kun ensin siirsin ne aamulla yölaitumelta navetan tykö. Sitten isäntä sanoi, että josko ehdin siirtää ne toiselle lohkolle, et hän niittää sen. No siirsii samalla, kun vein lehmiä ulos, ja vieläkin ne oli väärässä paikassa (kun oli kaksi lohkoa niitettävänä). Viimein laidun osui sitten oikeaan xD Tuossa navetan tykönä on 5 hehtaaria laitumena, siinä on tällä hetkellä neljä lohkoa. Yölaidun meillä on talon takana, muistelen, että olisko siinä ollut puoli hehtaaria?


Tietää, että kaikilla ei ole mahdollisuutta laitumeen, toisilla kun on tarhojen kanssakin ongelmia =/ Harmi vaan, että meidän laitumet on varustettu lehmille tarkoitetuilla aidoilla, eli ne on matalat!! Ei uskalla kavereiden hevosia majoittaa kesäksi, olis mukavaa kun niin pystyisi tekemään =) Pääsisi niidenkin hepat laitumelle, kenellä se muuten tuottaa vaikeuksia!


Eilen kävin moikkaamassa Merjaa Agrimarketissa, Fionalle nappasin samalla kesänvärisen fleeceloimen sekä pehmustetun riimun mustana - Thalikilla on samanlainen vaaleansinisenä! Ostin vielä varalta punkkipihdit, naapurin kissalla oli ollut punkki otsassa =/

9 kommenttia:

 1. Nuo Fionan suitset on ihanat! Voi raasua, onpa tytöllä äkänen reaktio tullu. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hööksistähän niitä saa, vink vink ;O))

   Joo, Nellille tuli pikkusen hurja reaktio =( Mitä lie lajiketta se hyttynen oli, kun ei aiemmin ole tullut mitään :S

   Poista
 2. Kiva, kun laitoit lisää kuvia ja arvostelunkin! On se hieno ja onhan noissa tosiaan yhdennäköisyyttä :)

  Sun pitää Thalikin selästä käsin koittaa, et miten Fiona suhtautuu yläpuolellaan hyörimiseen. No, en usko, että sen kanssa mitään ongelmaa on, se ratsuttajahan oli kehunut sitä selväpäiseksi. Sen varsa ainakin on varsin selväpäinen kaveri ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä niissä jotain samaa on :D

   Tuo oliskin hyvä idea, kun ei oikein ole mitään korkeampaa jakkaraa, mistä kiivetä yläpuolelle!
   Haluaisin kovasti ensin juoksutella sitä, mutta nyt taas nämä vesisateet sotkee, kun tarha on liukas sen takia =/ Tai sit pitää heittää heppa traikkuun ja mennä maneesille :P

   Poista
 3. Uusi lukija mukaan menoon :) ihania kuvia, täytyy illalla lukea blogiasi tarkemmin!

  VastaaPoista
 4. Ihanat varusteet! Olette niin sävy sävyyn :) Pakko kysyä vielä, että miten päädyitte yhteen Fionan kanssa ja mitä on suunnitelmissa sen varalle? Varsin rauhalliselta tapaukselta vaikuttaa. Olis kyllä komea näky kun kaksi noin hienoa arabia tulis vastaan. Niin, ja matkaratsastuksessahan arabit on parhaita! :)
  -H

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joutuukohan sitä nyt hommaamaan vielä vaaleanpunaiset suojat ja satulahuovankin?! ;D
   Fiona löytyi vähän vahingossa, kun kaveri rupes sitä kauppaamaan ;D Se oli hänelle tavallaan ylimääräinen, kun oli "vääränrotuinen", myös hänelle Fiona tuli vähän vahingossa!
   Fionasta on tarkoitus tulla harrastusheppa mulle ja kuka tietää, vaikka jossai vaiheessa sillä sitten teettäisin itselleni varsan?! Pitäähän sitä tulevaisuudelle olla suunnitelmaa, Thalik on kuitenkin 16-vuotias, niin sekään ei nyt ehkä 10 vuoden päästä ole enää täysin käyttöhevonen ;D

   Matkaratsastuskisoja meidän suunnalla ei ole =/ Paitsi tuossa Lohtajalla on nyt kahtena kesänä järkätty harjoituskisat! Suunnitelmissa oli jo tänä kesänä päästä mukaan, mutta ei näillä treeneillä =/ Että josko ensi vuonna sitten =)

   Poista
  2. Tietysti! Toi takki ja suotsien pehmusteet sopii yhteen niin hyvin! Eihän "värisuoraa" voi kesken jättää? ;)

   Hihii, tammassa on aina se hyvä puoli, että sillä voi tehdä itselleen hevosia lisää! :D
   -H

   Poista