sunnuntai 1. heinäkuuta 2012

Hummaus-näyttelyssä

Päästiin kuin päästiinkin osallistumaan Potkuremmin Hummaus-harjoitusnäyttelyyn! Siis tietenkin sen ontumisepisodin takia.

Kummityttö Heidi tuli edellisenä iltana meille. Tietty isäntä oli pikkusen myöhään pellolla, enkä halunnut jättää Nelliä yksin nukkumaan sisälle, joten odoteltiin kiltisti ja katottiin jotain hölmöä Polttopallopeli-elokuvaa ;D Lopulta päästiin hakeen hepat talliin ja pesemään Fiona. Jänskätti varsinkin takaosaa pestessä, mutta hyvin se antoi pestä! Nakkasin vielä loimen niskaan ja sitten hepat yöpuulle. Iteki päästiin joskus puolenyön jälkeen nukkumaan - tosin mua tais jännittää, kun ei yhtäkkiä sit väsyttänytkään xD Eikä aamullakaan, vaikkei taas kovin paljoa viittä tuntia enempää kerinny nukkumaan :PHepat laitoin navettaan mennessä tarhaan, tiettyhän Fiona oli käyny piehtaroimas, mut pitää kai sitä ny vähä pölyä olla... ;D Katoin autoon lisää tavaraa ja sit oli normit aamutoimet navetan jälkeen ja suunniteltuun aikaan päästiinkin lastaamaan! Fiona tuli nätisti traileriin, ei voi valittaa =) Kerran tuli poikittain lastaussillalle ja seuraavalla kyytiin!

Näyttelypaikalla kävin ens ilmoittautuun, sit läjäiltiin tavaroita, otettiin Nelli ulos autosta ja viimein myös orimaisesti hirnuva Fiona ;D Kyllähän tammasta näki, ettei sitä hirveesti oo reissattu, kaikki oli niin jännittävää! Mutta kyllä se hiljalleen rauhoittui, vaikka muistikin kyllä hirnua tasaisin väliajoin!
Mun äiti tuli onneks kattoon kans näyttelyä kälynsä kanssa, eli siis Nelliä hoitamaan ;O)Muun rotuisten luokassa oli 11 hevosta, Fionan lisäksi kaksi muuta arabia ja sekalainen seurakunta muita hevosia. Jopa Vellerin täysveli ;D Kun mentiin kehään ensin kaikki, Fiona tuli melkein koko ajan poikittain ;D Siel oli paljo pelottavaa lepattavaa ;O) Mut meidän vuorolla ei onneks tullu sellasta karmeeta tuulenpuuskaa ja päästiin ihan hyvin liikkuun! Käyntiä katsoivat tarkasti, jotain sanomista kuulemma etujaloissa. No se selviää sitten siinä arvostelussa, kun se tulee kotiin! Ravin yritin esittää niin vauhdikkaasti kun pystyin huonolla kunnollani ;O) Se on Fionan kans niin mukavaa, se kun pysyy narun päässä, ilman että repii mihinkään suuntaan, vaan pysähtyy heti kun naru kiristyy!

Kun kaikki oli käyneet kehässä arvosteltavana, mentiin vielä lopuksi koko muun rotuisten luokka sinne kiertämään. Tuomarit mietti ja pähkäili järjestystä. Ei ihan helppo nakki! Lopulta meidän piti sitten siirtyä ulkopuolelle odottamaan palkintojenjakoa! Palkinnot jaettiin viimeisestä ensimmäiseen. Hevonen hevoselta käskettiin palkittavaksi, mutta ei Fionaa. tuntui aika uskomattomalta O.o Tamma ei kuitenkaan ole läheskään yhtä hyvän näköinen kuin ratsastetut lihaskimput yms. Mutta niin vain selvittiin luokkamme neljänneksi!! Wuhuu!! Ja suuri ilo oli, kun tajusin, että myös Amon ox ja Mahdan At ox olivat jäljellä, eli arabit jyräs!! Amon ox voitti ja Mahdan At ox oli toinen!Kun kaikki olivat saaneet palkintonsa, lähdettiin autolle. Kaikki hevoset oli Fionasta katottuna takana ja ihmisiäkin vähän katsoi, joten tuli poikittain lastaussillalle. Muutaman kerran yritettiin ja totesin Heidille, et ota liina, et ei ruveta testaamaan, kauanko kestää. Liina pyllyn taakse, niin heppa oli autossa! Kipasiin Heidin kans vielä kanttiinissa ja hevostarvikekirppiskin tuli tsekattua ohimennen, siellä vaan oli liian isoja ja liian pieniä loimia xD

Palkinnoksi saatiin mahtava ja iso ruusuke, hevosen nimellä painettu muki täynnä namuja, iso leipäpussi hevoselle sekä pussi, jossa oli ISO vaahtokarkkipussi (nam, jes!) sekä sponsorin antama lahja, meidän luokassa se oli kampaajalta saatu hiustenhoitotuote (joka kävi hevosellekin kutiavaan ihoon!).Kotona käskin Heidin hakea Thalik tarhasta, et viedään hepat samantien laitsalle. Nauratti ehkä pikkusen, kun Thalik muistutti siitosoria, kun se juoksi ja tanssi narun päässä tulemaan. No kun hänen tyttökaverinsa tuli kotiin!!!

Kuvista ja avusta iso kiitos Heidille!!

16 kommenttia:

 1. Hienosti teillä meni, onnea! Tuo teidän juoksukuva on kyllä tosi tyylikäs - molemmilla yhtä lennokkaat liikkeet! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Joo me ollaan tällasii liitokavioita xD

   Poista
 2. Onnea, hienosti meni! Tuo juoksukuva tosiaan on mainio! :D

  VastaaPoista
 3. Onnittelut! :) Olis ollut mukava ehtiä teitäkin kuvaamaan, mutta meni kotihommissa aamupäivä :) Kivat oli taas näyttelytki ja ilmeisesti ihan tosi kivat palkinnot näissä potkuremmin tapahtumissa! :D Muistan kun Jafan kanssa käytiin kerran yksissä mätsäreissä ja siellä kukaan saanut mitään muuta kuin sinisen tai punasen tylsän nauhan ;D Kuitenki, jos edes komian ruusukkeen sais nii se motivoi! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Joo on tuolla ihan omaa luokkaa nuo palkinnot! Pelkkä sininen/punainen nauha on niin tylsä, kun kuitenkin siinä on oma hommansa kuskata se hevonen näyttelyyn! Jotku joutuu vielä vuokraamaan trailerin yms.

   Poista
 4. http://puskamammutit.blogspot.fi/2012/07/turinointia-ja-haaste.html

  haaste sulle jos tahot tehä :)

  VastaaPoista
 5. Onpas Fiona simpsakan näköinen neiti :) Mulla meni hummaus nyt ihan ohi, ku olin töissä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Fiona on tosiaan ihan neiti :D
   Sattupa harmillinen työpäivä! Mut josko sit ens vuonna ;D

   Poista
 6. Hienosti meni! Hienoja kuvia :) Onnittelut Mammalle toivoo: Mäkkäri perheineen P.s. Katsotaan joku mätsäri tästä välistä, niin pääsee äiti ja poika samalla kerralla harjoittelemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Fiona-mamma kiittää =)
   Sepä oliskin hienoa, kun pääsis äiti ja poika samaan mätsäriin :D

   Poista
  2. Eikö olisi hauskaa? Kai tuossa välimaastossa, esim. Kokkolan seudulla joskus Mätsäreitä on? Tosin taitaa mennä ensi kesään, ennenkuin pojan rekisteröinti on saatu jonkinlaiseen päätökseen... ;)

   Poista
  3. Tuliko siihen rekisteröintiin jotain selvyyttä?! Laita sähköpostia, jos en itse ehdi ensin ;D On niin ääni pois, ettei viitsi puhelimessa puhua tällä hetkellä xD

   Poista
 7. Teillä meni kyllä hyvin! Onnea vielä! :)

  VastaaPoista