keskiviikko 23. tammikuuta 2013

Kuurainen aamukävely

Aamunavetan jälkeen kävin vaihtamassa vaatteet ja ottamassa vähän murua rinnan alle :P Oli "pakko" käydä heti tänään vielä ratsastamassa, että näkee, ollaanko eilisestä rauhoituttu ;O) Käyntimaasto oli kyllä ihan ohjelmassa!

Vaihtelun vuoksi laitoinkin tänään rungottoman satulan, pääsi sitten nuo Eskadronin pintelit ja Horseguardin huopa testattavaksi! Molemmat oli kuin uusia, vaikkakin käytettyinä ostettu! Tehtiin samalla pienimuotoinen kauneudenhoito, VetrolinShinea ja sitä rataa ;D

Olipas ihanan tuntuista istua rungottomassa, se on nimittäin ihan vähän pehmeämpi kuin lännensatula ;O) Päätin käydä tänään vähän toisessa paikassa käppäilemässä, mitä yleensä. Tie olis nyt loistavassa kunnossa, mutta kunnioitan sitä isoa traktoria, joka kuskaa paalikuormaa joka päivä samaa reittiä, etten lähde yrittämään sekaan.. Mentiin siis vähän matkaa tietä, sitten peltotietä ja hyvä pätkä vielä peltoa pitkin. Siellä oli traktorilla + moottorikelkalla ajettu, niin oli soppelit raiteet mennä! Kaks kertaa mennessä ruuna yritti kääntyä kotiapäin, mutta päästiin jatkamaan matkaa ilman sen suurempia.

Pelto- sekä peltotieosuudet Thalik malttoi kävellä hyvin, mutta kun tultiin takaisin tielle ja lähdettiin kotiapäin, niin alkoi mahdoton steppaus ja kiihdyttely. Mentiin väistöjä laidasta laitaan ja käänsinpä sen vielä toisellekin peltotielle, että nähdään, kumpi päättää suunnan ;D Kotiapäin mentiin vielä tahallaan risteyksestä pari kertaa ohi ja käytiin hallilla kääntymässä, ettei vaan vahingossakaan mennä suoraan tallin pihaan!

Ihan kuurainen polle tuli, vaikkea kovempaa mentykään kuin käyntiä! Pakkasmittari näytti lähtiessä -10 astetta, mutta kyllä se vähän oli kirinyt sillä aikaa. Tallissa loimitus ja heppaset pihalle heinien kimppuun!

Mulla oli vanhat topparatsastushousut jalassa ja Horzen toppatakki, niillä tarkeni tosi hyvin! Kypärän alla oli kypärälakki, joskus sata vuotta sitten hankittu! Mulla on kahdet kolmisormiratsastushanskat, mutta ne pitäis pestä.. Pappalta joskus kauan sitten joululahjaksi saadut talvihanskat on yllättävän lämpimät, kun muisti välillä sormia liikutellakin!

Onko kukaan tuttu hommannut vielä sitä ratsastushametta?! Olispa vähän siisti :D Tosin en mä sitä maastoiluun hankkis, jos kentällä menis enemmän, niin sitten se olis varmasti ratsastushousujen päällä ihan bueno! Mulla on kyllä sellaiset fleecevuorelliset ratsastushousutkin, mutta tällaisella pakkasella mieluummin valitsen topparatsastushousut ;O)

8 kommenttia:

 1. Ratsastushame näyttää ainakin kuvissa hirmuisen kivalta.
  Pennien blogissa ovat näköjään hametta testailleet ja ilmeisesti se onkin ihan ok vaatetus. :)
  http://pennien.blogspot.fi/2013/01/tutkivaa-journalismia-video.html
  Topparatsastushousut ovat kyllä lämpöiset. Niiden allekkaan ei välttämättä tarvitsisi laittaa mitään, mutta ratsastusmukavuuden takia olen alla pitkiksiä pitänyt. Liusun housujen sisällä, jos en alle laita mitään. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tuosta linkkivinkistä, pitääkin käydä video katsomassa!!
   Apua, en kyllä tarkenis ilman pitkiksiä lähteä ratsastamaan!! Mutta eipä kyllä ole jalkojakaan palellut, että ehkä vois taretakin?! Tosin vois ne tuntua vähän inhottavalle jalkoja vasten :D

   Poista
 2. Ratsastushame?! Empä oo viä sellasesta kuullu... :D
  Meillä on Nasulla kans aina kiire kotia. Mennessä liikkuu ku täi tervas, mut anna ku käännytään kotia tai se tajuaa et ollaan tultu yli puolenvälin ni johan alkaa vauhti kiihtyä. >:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juujuu :D Hevoset ja ratsastus-lehdessä ekan kerran näin mainoksen siitä ja nyt niitä on pari tullut jo blogeissakin vastaan!!
   Ei Thalikkikaan ihan pystyynkuollut koskaan ole ollut, mutta nyt on ollut vähän sellaista turhaa pöllöenergiaa liikkeellä ;O)

   Poista
 3. Hienosti sopii thalikille tuo huopa ja pintelit :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minustakin =) Olisi pitänyt vaan ottaa järkkäri mukaan, olis vähän paremmin saanut värit esille ku kännykkäkameralla!

   Poista
 4. Oi tuota huopaa ja noita pinteleitä, nam! <3
  Mä olen turkoosin värisiä pinteleitä haaveillut, kun mulla on samanlainen horseguardin padi turkoosina. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Turkoosi olis kyl niiiiiin ihana väri kans, edelleen ;D Kyllä säkin joudut turkoosit pintelit hommaahan, ku kerta huopakin on jo valmiina :D
   Joudunkohan mä hommaamaan Fionalle pinkit?! xD

   Poista