torstai 10. tammikuuta 2013

Uusia tyttöjä!

Unohdinkin viimeksi aivan mainita, että hevoset rokotettiin viime viikolla! Tarkoitus oli rokottaa ne jouluviikolla, mutta sehän nyt oli aivan tuhoontuomittu ajatus.. Kun puhe oli soittaa myös navetalle eläinlääkäri, niin olisi samalla hoidettu molemmat eläinlajit. Mutta se jouluviikko oli sitten sellainen hässäkkäviikko eikä navetalle tarvinutkaan niin akuutisti hoitoa, niin hevoset jäi auttamatta ilman rokotuksia.

Thalikilla lähti nyt sitten rokotusohjelma aivan alusta, huoh.. Enemmän harmitti Fiona, jolla ehdittiin alkukesästä aloittaa alusta koko homma! Mutta luin SRL:n rokotusohjelman uusiksi, ja siellä oli onneksi sellainen pieni ilmoitus kuin +21 vrk, eli eipä mennytkään pipariksi!! Eli Fionalla seuraava rokotus vuoden päästä, Thalikilla sitten kuukauden päästä ja puolen vuoden päästä ennenkuin päästään siihen rokotus / vuosi tahtiin taas. Eikä varmasti enää päästetä päiväyksiä menemään yli!!
Tässä vielä Suomen Ratsastajainliiton ohje:
Ensimmäisen perusrokotteen jälkeen annetaan toinen perusrokote 21-92 vrk:n kuluessa. Tehosterokote annetaan 6 kk (+ 21 vrk) kuluessa toisesta perusrokotteesta, kuitenkin aikaisintaan 3 kk:n kuluttua. Tämän jälkeen annetaan tehosterokote vuosittain siten, että rokotusväli ei saa ylittää 365 vuorokautta (yhtä vuotta).

Iitan kans käytiin joulukuussa Easy Dogin kääpiökoirien leikkitunnilla. Siellä oli yks ahdisteleva russelipoika, jota karkuun Iita juoksi ihan tosissaan. Mutta onneks sieltä löytyi pari kivaakin koiraa, että vähän pääsi leikin makuun :D Onneksi Iitasta ei ole vielä löytynyt mitään aggressiivisia puolia, edes toisia narttuja kohtaan!


Eilen meille kotiutui kaksi uutta ay-hiehoa! Poikivat max kuukauden päästä, ovat kantavana holstein-tilasonnista eli on astutettu ihan luonnonmenetelmällä! Oli pakkorako hankkia uusia, kun omat hiehot poikii vasta pidemmän ajan päästä ja parsia oli sekä tyhjänä että muutama poistolehmä oli hyvä myydä teuraaksi. Ja aina kiva saada uutta verta navettaan, ettei aina ne samat vanhat kantturat pyöri siinä jaloissa ;O))

4 kommenttia:

 1. Ihana tuo Fionan loimi!! Meilläkin olis rokotus helmikuussa hoidettava. Kyttäilen aina niitä talven kovimpia pakkasia ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuota myytiin Hööksissä muutama vuosi sitten, ostin sen syksyllä käytettynä =)
   Sä ootkin aika ovela ton rokotusajankohdan suhteen ;D Mä kans voin taktioida ne johonki soppeliin rakoon, jahka päästään taas normiaikataulutukseen!

   Poista
 2. http://taipaleentila.blogspot.fi/2013/01/haaste.html

  VastaaPoista
 3. Haaste
  http://mannilanmaki.blogspot.fi/2013/01/haaste.html
  Eri 11sta kysymystä ku Lauralla. ;D

  VastaaPoista