tiistai 22. tammikuuta 2013

Tulisten arabien treenit ;D

Tulta ja tappuraa riitti kyllä viimekertaiset treenit - molemmilla!!

Fionan päätin toissailtana juoksuttaa irtona. Sillä oli toppaloimi päällä (ilman kaulakappaletta onneks ;D ), enkä ruvennut sitä riisumaan, kun tarkoitus oli ihan kevyesti vain ottaa pari harjoitusta...! Tammahan ottikin homman niin tosissaan, että se rupes rallittamaan aivan hulluna! Vauhti vaan kiihtyi ja kiihtyi, sitten tuli mukaan pukkeja ja kauheita kaahauksia ja melkoisia liukupysähdyksiä ;D Olispa ollut valoisaa ja kamera mukana!!

Lopulta sain tamman rauhoittumaan ja hidastamaan tahtia ;O) Se oli vieläkin hieman kiihtyneessä olotilassa eikä tallista perään hirnunut Thalik auttanut asiaa! Mutta nätisti Fiona palautui takaisin maan pinnalle siinä mielessä, että antoi kiinni ja käveli nätisti mun kans talliin! Kesällä oli irtojuoksutuksessa vielä vähän sitä, ettei meinannut antaa kiinni heti, kun luuli, että pitää juosta lisää! Tallissa oli sitten edessä hikisen hevosen harjaus ja loimitus ;O)

kuva: Hööks
Tänä aamuna lähdin käymään Thalikin kans maastossa. Tai niin luulin :P Ensin sain jonkun älynvälähdyksen laittaa päähän kuolaimettomat suitset! Ne on tuollaiset Claridge Housen, mitä Hööks myy. Ensin ne piti tietysti pikaisesti puhdistaa ja rasvata... Nakkasin länkkärin selkään ja lähdettiin liikenteeseen.

Käytiin tarkastamassa peltotilanne, se ei oikein ollut sopivaa kahlaamiseen taaskaan =/ Oli tarkoitus lähteä yhdelle peltotielle kävelemään. Aluksi ruuna meni tosi rentona, pää pitkänä ja matalalla päristellen! Vaan sitten se jotenkin  "villiintyi", rupes olemaan suunnasta ja vauhdista vähän epäselvyyttä ;D Siinä vaiheessa kun se pomppi kotiapäin laukkaa paikallaan ilman minkäänlaista kuuliaisuutta, päätin rauhoittaa tilanteen ja tulla lopulta alas ja taluttaa hevosen kotia. Vaan ei se tietenkään siihen jäänyt ;O) Vaihdoin kuolaimelliset suitset päähän, otin deltan + juoksutusliinan ja -piiskan mukaan ja mentiin tarhaan juoksemaan! Välillä juostiin valmiiksi poljetulla pohjalla, välillä hangessa. Ravia ja laukkaa, molempiin suuntiin. Kyllä oli aluksi niin riehakas hevonen, että huh huh! Vaan muutama kierros lisää, niin rupes rauhoittumaan ja askeleet tasaantumaan ;D

Käytiin viemässä juoksutusvermeet tallin eteen ja kiipesin takaisin selkään. Käytiin loppukäynnit tekemässä maastossa ja tiellä. Eipä ollut enää vaikeuksia tietää, kuka päätti suunnan ja vauhdin ;O) Ilkeä minä, mutta oli pakko tehdä kerralla selväksi tämä asia, tässä on niin monta lenkkiä menty sellaista tanssimista ja poikittamista! Tuloksena tosin oli aika hikinen hevonen, mutta saipa ainakin energiaa purettua :P Kotona harjasin ja nakkasin enkkuviltin päälle. Se on niin iso, että mahtuu koko heppa alle! Edestä kiinnitin loimen sellaisilla, millä lasten lapaset laitetaan hihoihin kiinni sekä kaksi loimivyötä laitoin. Hepat jäi talliin siksi aikaa, että kävin laittamassa aamuruoan. Jonkin ajan kuluttua sitten hoitamassa hevoset ulos jatkamaan normaalia päivää ;D


**************************

Illalla juoksutin vielä Fionan irtona! Tänään aloitettiin rauhallisemmin eikä tullut samanlaista hullunpöllöä rallitusta kuin toissailtana! Tällä kertaa Fiona oli ihan erilailla kiinnostunut minusta kuin ympäröivästä maailmasta - hieno homma!! Tammalle tuli vähän lämmin, ei niin hiki kuin viimeksi, mutta sen verran, että sai tallissa heittää loimen selkään!

****************************


Kun vain joku päivä tulisi mentyä rungottomalla, niin tallissa odottaa uusi setti Thalikia ;O))
6 kommenttia:

 1. Vai semmoset treenit siellä :DD
  Ihanat nuo pintelit ja huopa!! oiskohan noita vihreenä ;DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja illalla otettiin vielä onnistunut treeni Fionan kanssa =)
   On noita vihreänä!! On on!! Eskadronin fleecepinteleitä on moooonen värisiä kuten myös noita Horseguardin huopia!

   Yksi myyntilista Eskadronin pinteleistä!

   Poista
 2. Miten nuo kuolaimettomat on toimineet muutoin vai oliko tämä ensimmäinen kokeilu? Joskus Leollekin suunnittelin kuolaimettomia, mutta ovat jääneet vielä suunnitteluasteelle. :)

  Ps. Mä oikein ryhdistäydyin nyt ja laitoin sulle kerralla läjän kommentteja, kun kävin tabletilla eilen lukemassa sun blogia. :D Ilokseni huomasin, että sulla on päivityksiä tullut useampi, kiitos! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En osaa vielä sanoa, kun niin vähän kokeillu! Mun suunnitelma on ollu mennä maneesille kokeilemaan niitä ihan tositoimissa, eikä maastoilun energiapommeilla xD Thalikia oon joskus ihan sidepulleilla ratsastanu maastossa, nuo kuolaimettomathan toimii eri periaatteella.

   Oii, sä oot saanu tabletin :D Tykkäätkö? Meidän iskällä on semmonen, mut ei siitä oikeen osaa sanoa, ku ei itellä oo! Reissussa se olis kätevä, olis helpompi esim. etsiä jotain paikkaa kuin kännykällä :P

   Poista
  2. Joululahjaksi sain iPadin, kun meillä nuo kannettavat alkaa olla hieman aikansa eläneitä. Kätevää tabletilla on surffailla ja hakea tietoa, mutta kirjoittamiseen otan mieluummin kannettavan. :)

   Kävi muuten "hienosti" mun kannettavan kanssa. Su-aamulla join teetä, niin vanhin koira sisälle tullessa päällääm koppasi mua kyynärpäähän ja teet lenteli pitkin näppistä ja pöytää. >:( Kyllä koira sai "kehuja". ;) Tietenkään näppäimet ei tykänneet kastumisesta ja nyt osa kirjaimista ei enää toimi. :( Erillisellä näppiksellä saatiin onneksi ongelma ohitettua.

   Poista
  3. Oi, olipas joulupukki ollut mukava, eikun lahjan saaja ;D

   Voi ei, kylläpä oli huono tuuri kannettavan kans =( Ei se aina auta, että ite on varovainen, jos joku muu tulee ja tekee tuollaista!

   Poista