lauantai 19. lokakuuta 2013

Fionan eka maneesireissu

Keskiviikkona oli kovat suunnitelmat lähteä Thalikilla maneesille, mutta en enää edes muista, mitä siinä tuli, ettei päästy lähtemään. Autoon vaihdettiin silloin jo talvirenkaat, kun näytti, että liukkaat iskee.

Torstaina oli sitten valkoisempi maisema, mutta sain kun sainkin traileriinkin pyydettyä heti talvirenkaat alle, koska oli ihan pakko viimein päästä sinne maneesille :D

Tytölle pakattiin hiekkalaatikkoleluja pussiin mukaan, josko niillä saisi vähän viihdykettä sillä aikaa, kun äiti ratsastaa ;O) Thalikin ratsastuskamppeet pakattiin mukaan myös - jee,viimein pääsis kunnolla ratsastamaan!!!

Hain Thalikin talliin. Se oli nopea laittaa matkustuskuntoon, kun oli loimi päällä ulkona. Riimun vaihto vain ja suojat jalkaan. Thalik on entinen lastausongelmainen, tai miten sen nyt sanoo. Entinen siinä mielessä, että kun se saa rutiinia, lastaus ei ole mikään juttu. Sen saa yksin ulos ja sisälle. Mutta kun taukoa on, niinkuin nyt oli 13 kk edellisestä trailerikerrasta, niin se tulee kyllä autoon, mutta ei jää sinne kovin pitkäksi aikaa!! Ja kun se takapuomi pitäis saada kiinni... Sen kun saa kiinni, niin ei ole mitään ongelmaa.

Luulin olevani fiksu ja pyysin isännän laittamaan takapuomia. No siitäkös Thalik riemastui, se ei todellakaan kestä ylimääräisiä ihmisiä lastaustilanteessa. Yksin pitäis aina olla! Lopulta se rupes oleen sellaista edestakas "juoksemista" (traileriin, ulos, traileriin, ulos) että päätin viheltää pelin poikki. Käytiin sen verran Thalikin kans trailerissa, että se hetken söi herkkuja ja pyysin sen ulos ja vein talliin.

Change of plan - Fiona tarhasta talliin, riimunvaihto ja loimi pois. Tamman kans lastaus on niin mukavaa, se kun jää niin nätisti autoon! Eli talutan sen autoon, jätän seisomaan ja kävelen itse siitä vierestä laittamaan takapuomin kiinni! Sitten vain tyttö autoon ja keula kohti maneesia! Juoksutusliinan muistin napata mukaan, matkalla muistin, että olis kai sitä voinut suitsetkin ottaa... xD

En tiedä, miten tuohon kuvaan onnistui tulemaan tuollainen nukkunut ilme, mennessä Fiona vähän meinas hiota, mutta kotimatkalla oli jo ihan rentona!

Eli mulla oli Thalikin kamppeet ja Fiona autossa :P Maneesilla heppa ulos ja tutustumaan! Fiona on mun kans käynyt kerran aiemmin maneesilla, mätsärissä Kannuksessa kesällä, kun alkuverryttely oli maneesissa. Oikeastaan tämä reissu oli siinä mielessä turha, ettei Fiona ihmetellyt maneesia yhtään! Kun olis ollut suitset mukana, olis voinut vähän ratsastusjuttujakin kokeilla jo :D Taluttelin ympäriinsä, sitten juoksutin liinassa ja lopulta päästin myös irti. Tosin Fiona kulki suurimman osan mun perässä kävellen/ravaten :D Tajus se lopulta käydä vähän itsekin juoksentelemassa! Peilille piti hirnua kovasti!Nelli jaksoi hetken leikkiä leluillaan siinä hiekalla, mutta sitten se oli sitä, että "Minä olen nyt hevonen, haluan juosta täällä, ota äiti reppuselkään" jne! Eli olis varmaan tullut tuskainen ratsastus, jos olis pitänyt koko ajan keksiä tytölle tekemistä :P

Kotia lähtiessä piti varmaan kolme kertaa taluttaa Fiona autoon, ennenkuin se jäi seisomaan siihen. Kun en heti hoksannut antaa herkkua ;D Sitten ajeltiin kotia takaisin ja Nelli sai leikkiä trailerissa hevosta (juoksee sisälle ja ulos lastaussiltaa pitkin!) sen aikaa, kun loimitin hepat jai vein takaisin tarhaan. Yhdessä sitten siivottiin traikku, pienestä sitä voi lapsi olla iloinen ;O)))

4 kommenttia:

 1. Ihanaa, että olet taas aloittanut bloggaamisen! Käydään aina lukemassa mammahevosen kuulumiset ja tietenkin teidän muidenkin :) Kiva, että olet ehtinyt harrastamaan!

  Mäkkäri on tainnut periä luonteensa äidiltään. Ainakin yhtä lunki ja seurallinen tapaus :) Terkkuja Mammalle ja kaikille muillekin Mustasaaresta..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No moido!
   Just yks päivä mietin, et kuin törkeän kauan siitä on, kun soiteltiin!
   Laitas Mäkkäristä uusia kuvia tulemaan, jos kerkiät! =)

   Kiva, että käytte kurkkimassa, mitä Fiona-äiteelle kuuluu! Rapsutukset sinne kaviollisille ja terveiset muille!

   Poista
 2. Onhan siitä yli vuosi :)

  Mun pitäisi kyllä ryhdistäytyä tuon kuva-asian kanssa. Siinä on vaan yksi pieni ongelma ja se on Mäkkärin rakkaus ihmisiin. Siitä ei oikein tahdo saada kuvaa kuin ruokakupilla, koska herran mielestä ihmiset on niiiiiiii-in ihania, että niitä pitää aina vähän pusutella ja rapsutella. No, onhan mulla toki paljon pää- ja turpakuvia siitä ;) Eli äitinsä tavoin tykkää seurailla ja hyöriä ihmisten ympärillä.

  Tykkääkö Fiona muuten lapsista? Mäkkärin mielestä pikkuihmiset on parasta, mitä maailmassa on. Multa löytyykin kasapäin sellaisia kuvia, missä lapset rapsuttaa Mäkkäriä, tai vie sille ruokaa ;) Niitä voisin lähettääkin, kunhan jaksaisin vähän pienentää :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja mulla kestää tämä vastaaminen.. Toivottavasti löydät tämän viestin!!

   Fiona kans tunkee aina liian lähelle, kun menee kameran kanssa ;O) Minä kun vielä tykkään ottaa pitkällä putkella kuvia, niin ei ole ihan helppoa, kun hevonen seisoo naama kiinni kamerassa xD

   Viime vuonna kun otin joulukorttikuvia, niin Fiona kyllä oli ihan kiinni Nellissä koko ajan! Nuuskutteli niskaa ja on kuvissakin niin hellän näköinen! Muuten aika vähän päästän Nelliä Fionan kans touhuamaan, Fiona ehkä vähän jännittää Nelliä, jos tyttö tulee vaikka harjan kanssa karsinaan.

   Poista