tiistai 22. lokakuuta 2013

Päivän treeni: yritä saada hevonen rauhoittumaan ;D

Perjantaina lähdin innoissaan ratsastamaan Thalikilla. Suunnitelmissa tais olla vaikka ja mitä ;O) Ruunapa vaan päätti olla vähän huonommalla tuulella ;D

Kaikki alkoi jo selkäännoususta, naapurin pihalla oli sorarekka tuomassa kuormaa, joka ärsyttävän tuulisen kelin kans sai Thalikin hermostumaan. JOS olisin ollut fiksu, olisin tullut alas ja tehnyt jotain muuta. Mutta kun oli PAKKO päästä ratsastamaan, niin piti vain saada tilanne rauhoittumaan.
Siellä talven mielenhallintakurssilla Lilli Vanhatalo kertoi, että jos hevonen on hankalalla tuulella tms. niin hän ei silloin edes yritä ratsastaa!

No ei se ihan helppoa ollut, ruuna oli kuin lentoon lähdössä koko ajan. Yritin istua hiljaa selässä, hengitellä rauhassa ja laskea varmaan miljoonaan - vai miten se oli?! Pellolla se yritti hypähdellä ja vaihtaa suuntaa omin päin. Rupesin kuitenkin määrätietoisesti tekemään valmennuksessa näkemääni harjoitusta isolla ympyrällä. Ensin sisäohjalla niska pehmeäksi ja kun hevonen myötää, niin HETI ohjaa löysäksi ja pohkeella hevosta eteenpäin. Näin se "lukitsee itsensä oikeaan asentoon", tai jotenkin noin se hienosti sanottuna oli ;O))

Pikkuhiljaa ruunapieni rupes rauhoittumaan ja tehtävä rupes menemään läpi. Kun saatiin tehtävä tehtyä käynnissä ja ravissa molempiin suuntiin, niin lopetettiin. Tuloksena oli rauhoittunut ja tottelevainen hevonen! Ihan helppoa se ei ollut ja olis tehnyt aluksi mieli heittää hanskat tiskiin, mutta onneksi yritin!

4 kommenttia:

 1. Hassu ohje että jos hevonen tuntuu huonotuuliselta ni ei ratsasta ollenka :D joku arvonsa tunteva poni oppis kenkkuilee joka kerta ni.sais laistaa työnteosta ;) heh. Hienoa et onnistumisentunnetta sielläkin! Ja kuinka.mahtavaa että pääset pitkästä aikaa taas harrastamaan!!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ideahan on lähinnä siinä, että jos hevosta ei saada maastakäsin rauhoittumaan/kuuntelemaan, niin on ihan turha mennä selkään, koska jos se ei kuuntele sua maastakäsin niin se ei sitä todellakaan tee myöskään selästä!
   Josko pääsis Thalikin kans maneesille tällä viikolla, niin olis hyvä!

   Poista
 2. Joo, Nasun kans olis kans monta kertaa saanu jättää ratsastamisen väliin jos en olisi huonotuulisen ponin kans lähteny hommiin. :D Nasun saa kyllä rauhottumaan maastakäsin, mut se alottaa kenkkuilun uudestaan ku pääsee selkään. Kunnes tajuaa että se ei auta. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, oliskin kiva kuulla, mitä joku lh-kouluttaja sanois Nasusta ;D

   Poista