tiistai 22. lokakuuta 2013

Käyntilenkki

Ei se tuo tuuli näytä hellittävän sitten ollenkaan =/ Päätin kuitenkin käydä heittämässä Thalikin kans jonkinlaisen lenkin. Ruuna oli jo selkään kiivetessä aika positiivisella mielellä, vaikka navetalta kuuluikin rälläköintiääniä ja Fiona huusi tarhassa ;O)

Negatiivinen yllätys oli se, että tiet ja pellot oli jo jäätynyt koppuraiseksi =( No olihan se jo illallakin -8 astetta pakkasta ja monena päivänä pitänyt pakkasta.. Mutta silti odotin, ettei ne vielä olis jäätynyt!! Joten tehtiin pelkkä käyntilenkki. Thalik oli tosi mukavalla tuulella, vaikka se oli aika reipas ja energinen, mutta se oli hirmu vastaanottavainen avuille ja vaikka kotiapäinkin tuli hirmuista vauhtia kävellen, niin se oli kuitenkin "hanskassa" :D

Edellisen kerran harjoitus oli selvästi jäänyt sille mieleen, kun se hyvin mielellään antoi myöten ja niskan sai pehmeäksi aika pienillä avuilla! En siltä mitään kummempaa muotoa vaatinut, kunhan käveli edes vähän itseään käyttäen, ettei nyt aivan vapaalla ohjalla täysin!

Kotia tosiaan tultiin melkein puolijuoksua, niin reipasta vauhtia Thalik käveli :D Mutta se ei yhtään haitannut, kun tunsi koko ajan, ettei se aio lähteä käsistä eikä ryykäillä, sillä nyt vaan sattui olemaan kiire Fionan tykö takaisin (vai tarhassa odottavien heinien luo?!)!

Tallissa harjaus ja loimi takaisin niskaan ja pihalle!


Haluaako joku avata sanaisen arkkunsa olkipelletistä tai muusta kuivikkeesta? Kavereilta jo kyselin ajatuksia, purut kun on hiukka ärsyttäviä sotkevalla hevosella.. Lauantaina meni kaikki kuivikkeet uusiksi, kun ei enää tiennyt, mitä karsinasta siivoaa ja mitä jättää.. Olkipellettiä olis mielenkiintoista kokeilla, puupellettiäkin jotkut ovat testanneet. Miinuksena sain pölyävyys, tosin kaikki eivät olleet samaa mieltä! Helppokäyttöinen varmasti olis tuo pellettikuivitus. Mielipiteitä? =)


4 kommenttia:

 1. Meillä oli kokeilussa olkipelletti. Super-siistillä hevosella menee, mutta karsinassa helikopteria leikkivälle ei (tai siis minä en ainakaan saanut toimimaan).

  Lisämiinuksena outo ihottuma kahdella, sekä haju... vaikka miten siivosin ja pidin paksua patjaa, niin aamulla kyllä "tuoksahti" .
  Tallissa oli kyllä valoisampaa ja onhan se suursäkki ehkä esteettisemmin kaunis, kuin pressulla peitetty turvekasa... mutta meiltä siis EI-ääni olkipelletille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kokemuksen jakamisesta!
   Eli sun testin perusteella ei sopis välttämättä avuksi minunkaan helikopterille ;D
   Tuosta hajusta kuulin isomman tallin pitäjältä, hän oli samaa mieltä, että vaikka kuin hyvin siivosi, niin haisi.
   Tuo ihottuma on kyllä hurja homma, luin toisestakin blogista samasta ongelmasta O.o

   Kiva tietää kokemuksia, ennenkuin itse tilaa, kun ei nämä kuitenkaan ilmaisia ole :D

   Poista
 2. Jonkun blogista luin, että olkipellettikokeilu oli päättynyt ikävästi. Hevonen oli syönyt sitä ja ähkyhän siitä seurasi, josta onneksi selvisi. Ei siis näytä sopivan ahmatille.

  Hamppukuiviketta kokeiltiin joskus ja se piti ärsyttävää ääntä hevosten kavioiden alla, eikä imenyt lähellekään turpeen veroisesti.

  Parhammailta vaikuttaa turve, vaikka se onkin ärsyttävän tummaa ja se tumma pöly näkyy kaikkialla jonkin ajan kuluttua käytön aloitettuaan. Tallilla on nyt kokeilussa rahkasammalturve, se vaikuttaa normiturvetta kivemmalta. On vaaleampaa, eikä pölise samalla tavalla kuin turve. :) Pientä miinusta tulee turpeen seassa olevista sammalläjistä, mutta eipä haise tallissa ja imukyky on hyvä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olinkin jo unohtanut nuo ähkyjutut O.o Silloin alkuunhan niistä puhuttiin, kun olkipelletti tuli markkinoille. Mutta sen jälkeen se jotenkin on jäänyt jutuista, vai onko sitten suurin osa hevosista ollut syömättä niitä!

   Hyvä tietää myös tuosta hamppukuivikkeesta, että sen saa unohtaa alkuunsa!

   Turve on kyllä mun vähäisellä kokemuksella just sitä pölyävää ärsyttävää tummaa juttua ;O)) Mutta tuo rahkasammalturve kuulostaa mielenkiintoiselta! Isäntä aikoi soittaa tuohon naapurikuntaan, että mitä he myyvät, kun myyvät kuiviketurvetta. Kun on ollut puhetta, että otettais myös navetalle turvelasti ja sekotettais puruihin sitä lehmille.
   Tuo vaaleampi väri ja vähemmän pölisevä olomuoto houkuttelisi kyllä!!

   Poista