tiistai 3. joulukuuta 2013

Joulukalenteri 1-3

Jos ei muille, niin kummitytölle lupasin, että teen kans joulukalenterin tänne ;O))
On vain ollut sen verran kiirettä, etten ole pariin päivään konetta avannut, tämä olkoon nyt sitten kolme ekaa luukkua :P

Hevosille ei kuulu mitään ihmeellistä. On ollut siinä mielessä huono tuuri tytön hoitopäivien suhteen, että hoitopäivät on sattuneet mun koulupäiville =( Eli en ole päässyt ratsastamaan =( Yhdelle sunnuntaille varasin jo maneesivuoron ja isännän kans sovittiin, että lähden aamusta sinne, mutta sitten iskikin se Eino-myrsky. Ei oikein ollut ulkoilukeli saati trailerinvetokeli. Hepatkin vietti päivän sisällä, kun ei heinät olis pysyny tarhassa.. Kävi ne sentään reilun tunnin ulkoilemassa illasta, niin sain rauhassa tehtyä tallihommat!

Tänään onkin ihana sen suhteen, kun on +2 astetta lämmintä eikä sada, niin hepat pääsi tuulettaan turkkia =) On ollut niin paljon taas loimituskelejä, että varmasti kiva päästä ulkoilemaan nakunakin välillä :D

Talveen meillä on varauduttu hyvissä ajoin, Thalikilla on ollut hokit alla jo 9 viikkoa ja tilsakumitkin 2 viikkoa!

Thalik ja Fiona 24.11.2013


Tosin talvi toi pitkästä aikaa talliin ikävän asukin.. Ensin olin näkevinäni silloin tällöin jonkun livahtavan jossain varustearkun takana, seuraavaksi huomasin, että vaneriseinään oli purtu reikä >:( Luulin sen olevan hiiren tekosia, mutta rottabaarin avattuani totesin, että hiiri ei kakkaa näin isoja pipanoita.. Joku varmaan muistaa mun toissatalvisen rottasodan, jossa yritin hienovaraisesti rotanloukuilla metsästää rottia (ja lopulta onnistuinkin!), mutta sen lisäksi, että seinään oli purtu reikä, niin mun H20-vesipussi oli purtu rikki >:( Se oli viimeinen niitti, ja kannoin navetalta Ratakia herkuttelua varten.. Heti ekana yönä katosi sekä tallista että tallin takaa väliköstä kaikki myrkyt. Vain rottabaari oli koskematta, mutta se onkin kauempana takaseinällä. Viime yöksi toin lisää Ratakia ja nyt oli jo vähän jäänytkin, tosin paljon oli syötykin. Josko kohta sais sanoa heipat rottatunkeilijalle.. Kaikista kamalin kauhuskenaario tuli Papun omistajalta, jonka tallissa on ollut myös rottaongelma. Hänen äitinsä oli ottanut hyllystä loimia ja sieltä oli tippunut rotta niskaan O.o Voiko oikeasti olla ällöttävämpää, yök!!

Thalik 24.11.2013


Jokohan tänä jouluna ehtisi tallinkin koristella.. On mennyt pari joulua talli ilman koristeita, kun ei muka kerkiä =/ Ulkovalotkin on laittamatta, kun ei ole ehtinyt.. Noooh, josko tänään?!

Loppuun vielä kehut Konitori.fi lle!! Tilasin Fionalle sieltä iiiiihanan Berryn värisen Bucasin toppiksen, mutta ne olikin loppuneet. Meni varmaan huimat pari tuntia, kun tuli viestilllä pahoittelut, että oli ehditty myymään kaikki, että ottaisinko toisen värisen vai mitä tehdään. He yrittivät vielä Bucasilta hommata oikean värisenä, mutta loppuunmyyty oli sieltäkin. Suostuin sitten ottamaan ihanan vaaleansinisen tilalle, sain vielä pienen hyvityksenkin paketin mukana - puhumattakaan siitä, että loimi tuli kahdessa päivässä!! ISO PEUKKU!!

Fiona ja Thalik 30.11.2013

Nyt vain kävi sitten niin hassusti, että kun tarkoitus oli ruveta pitämään Thalikilla sitä uutta 135 cm vaaleansinistä Bucasia ja Fionalla tuota aiemmin hommattua lilaa 125 cm, johon hommasin etuosaan jatkopalan, että tuo vaaleansininen isompi oli selvästi Fionalle parempi kooltaa ja Thalikille tuo pienempi lila!! Eli ei auta kuin sekoittaa värit ja toivoa, etteivät hepat pahastu siitä ;O))

Ostin vielä leveää tarranauhaa, että saa tuohon etuosan toiseenkin laitaan tarrat päälle, kuten tuossa oikeassa reunassakin! Väri nyt ei ihan oikea ole, mutta kun nopeaa löysin käyttämättömän jatkopalan, niin olihan se ostettava - väristä huolimatta!

4 kommenttia:

 1. Luin tosta Papun tallin jutusta jo facebookin kautta ja hyi että meni kylmät väreet!! YÄK!!! Meillä oli joku syönyt hiiren räpsästä ja jos se ei ollut hiiren sisäiset loiset niin se on sit varmaan ollu rotta :'( Ja siis räpsä oli viemärikaapissa sisällä!!! Mut ku joskus on sanottu et ei oo rottia jos on hiiriä, ni pitääköhän se sit paikkansa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on onneks käyttöloimet lännensatulatelineen päällä alempana, en kyl tiedä, tohdinko hyllystä enää loimia noin vain nykäistä alas O.o
   Hiiri tuntuu suht pieneltä pahalta rottaan verrattuna, yök.
   Mitenhän tuo rotta-hiiri-juttu sitten lienee, hmm. Meillä on nyt navetalla ollut rehuladossa hiiriä, mutta ei kyllä yhtään rottahavaintoja. Ja tallissa ei oo kyllä hiiriä nyt näkynyt, että miten sitten lienee!
   Jos teilläkin se ainoa hiiri oli siellä loukussa, niin se rotta tohti tulla ;O) Mutta inhottavaa inhottavaa inhottavaa silti!!!

   Poista
 2. Yäk, rottia! Meillä ei toistaiseksi oo ollu ku hiiriä ja neki pirulaiset yritti tupaan ku tuli ekat kunnon pakkaset! Niin vain olivat pari viikkoa sitte yhden yön aikana kusseet keittiön tiskikaapin alle niin että meinasin pyörtyä siihen hajuun ku avasin roskiskaapin oven! @_@ Ei muuta ku myrkkyä kaupasta ja niin katos hiiret hajuineen ja toivottavasti pysyvät poissa! Lennin ruokia ne apinat on öisin käyny nassuttamas. Pitää varmaan käydä laittamas sinnekkin ylähyllylle lautasellinen myrkkyä niin loppuu niiden pippalot!

  Saa havaata koska mä saan Aavan ja Lunan fleecevuoratut sadeloimet Belgiasta. Vähä kyllä jännitti tilata ku piti etukäteen maksaa ja ihan oudosta paikasta vielä! Mutta tuttu sitä suositteli jolla ittelläki minejä, niin ei auta ku toivoa että tavarat tulee perille asti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rotat ja hiiret on kyllä niin ärsyttäviä! Mä en pystyis pitämään edes lemmikkinä niitä, katsomassa kyllä oon sentään katsonut, jos jollain on ollut! Mut että rotan ottas syliin, yyyyyök, en pystyis!!
   Myrkyt katos taas, pitääköhän laittaa vielä kolmaskin pussi...

   Voi vitsit, jännä nähdä (tai kuulla), millaset loimet saat :D Toivotaan, et tilaus menee hyvin, kyllähän se varmasti jännittää ulkomailta tilata!

   Poista