maanantai 23. joulukuuta 2013

Joulukalenteri, päivä 23

Headache - hevoseni nro 3 
Virallinen nimi:Headache :sukupostissa::Hippoksessa:
Lempinimet:Hota, Hotsku, Hottis, Hopsu
Rotulämminverinen ravihevonen
Sukupuoli:ruuna
Väri:tummanruunikko (oikeasti mustanruunikko)
Merkit:Vtj valk. täplä ruununrajassa ja juovakavio
Synt:23.6.2000 (= 10-vuotias)
Säkä:noin 155 cm
Kengänkoko:2
Etusäären ympärysmitta:20,5 cm
Takasäären ympärysmitta:22 cm
Kasvattaja:Sillanpää Merja, KokkolaKeskustelu Hotan tuomisesta meille alkoi leikinlaskuna. Sen entistä omistajaa Maaritia välillä kiusasin, että on niin nätti ruuna, että haen sen pian itselle ;O) Hiljalleen asia muuttuikin enemmän ja enemmän todeksi ja lopulta sovittiin, että jos meille vain paikka vapautuu, niin Hota on sitten se kaverihevonen, joka Thalikille haetaan! Aivan yllättäen sitten ylläpitoponini Lilja lähtikin Ylivieskaan koulutukseen, jolloin otin Maaritiin yhteyttä, että vielä me ollaan samaa mieltä tuosta Hotan muutosta! Pari viikkoa Lilli-ponin lähdöstä, ajeltiin Kalajoelle hakemaan Hottis meille =O)

Hota on syntynyt ja ollut Kokkolassa ravihevosena lokakuuhun 2006 asti, kunnes se ruunattiin ja se muutti Kalajoelle Latelle seuraksi. Raviura ei nyt mitenkään ihmeellinen ole ollut, laukkaamisesta jätkä näyttää tykkäävän ;O) *katso kilpailut* Hotalla ei oltu koskaan ratsastettu. Pääasiallinen elämäntehtävä pojalla oli olla Thalikille seuralaisena, mutta kyllä minä siitä ainakin vähän harrastuskaveriakin suunnittelin :D Ajaminen luonnistuu hyvin ja eiköhän se jonain päivänä ainakin maastoratsuna mene!

Luonteesta. Hotan oli aivan älyttömän kiltti! Joka ilta sitä rapsutellessa muistin, kuin kamalan kiltti hevonen se on! Hellyyttävä tapaus! Ulkomaailmassa se oli säpsy, säikky, arka! Mutta helppo sen suhteen, että jos se säikähti, se ei tullut päälle, vaan säpsähti paikallaan. 
Hota lähti takaisin Hiesulaan 29.5.2010 jossa se sitten lopetettiin. Hotaa ei olisi ikinä voinut kuvitella hevosena, jonka lähellä tohtii liikkua lastenvaunuilla tai kiljuvien lasten kanssa. Sen verran arka se oli. Vaikka maailman kiltein <3 Ja komein <3

Jonas Laukko
Choctaw Brave
Speedy Crown
Pizzaz
Laukon Aida
Songflori
Buttonwood Strata
Hellis Mare
Gus Lobell
Speedy Crown
Glee Hanover
Ira Mint
Spearmint
Susanne Iran

2 kommenttia:

  1. Onko Maaritilla enää ollenkaan hevosia? Sivut kun näkyy olevan päivitetty viimeksi 3 vuotta sitten :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On Maaritilla vielä neljä hevosta! Eli Hotaa lukuunottamatta kaikki, mitkä sivuiltakin löytyy!

      Poista