torstai 12. joulukuuta 2013

Joulukalenteri, päivä 12"Tämä haaste on tarkoitettu niille jotka omistavat hevosen/hevosia. Tarkoitus olisi myös, että kysymyksiin vastattaisiin vähän laajemmin kuin yhdellä sanalla. Haasta vähintään kolme blogia, ei takaisin haastamista. Sinun pitää kertoa blogissasi kenet olet haastanut."

Kerro hevosestasi: rotu, taso ja hieman luonnetta.
Thalik on arabialainen täysiverinen ruuna. Olen kisannut sen kanssa heB-tasolla koulua ja ihan pikkusen hypännyt esteitä sekä mennyt westerniä. Thalik on kiltti, mutta ratsastaessa välillä myös haasteellinen ja ehkäpä hieman itsepäinenkin ;O) Se on aikamoinen dynamiittipakkaus näin vähällä liikutuksella, mutta muuten se on sellainen murunen, ettei toista <3
Fiona
on arabialainen täysiverinen tamma. Sitä on muutama vuosi sitten ratsastettu selästä käyntiä ja ravia, mutta ei muuta. Fiona on kiltti, aika säpäkkä, mutta Thalikia hivenen rohkeamman (tai luottavaisemman) oloinen. En olisi uskonut, että joku toinen hevonen yltää yhtä tärkeäksi mulle kuin Thalik, mutta Fiona on <3


Hevoset vai ponit? Miksi?
Hmmm.. En kyllä osaa päättää!! Hevoset on mulle sopivampia ratsastuksessa, mutta onhan shettikset aivan ihania!! Ja connemarastahan olen aina haaveillut, ehkä joskus laitan tytölle sellaisen ;O)


Ensimmäinen hevonen/poni, jolla ratsastit itsenäisesti enemmän?
Oliskohan ollut sh-tamma J.V. Tähti


Kumpi parempi, kengätön vai kengällinen? Hevosesi kenkien koko? (Jos se on kengässä)
Mulle vähän huono kysymys, kun löytyy molemmat ;O) Thalikilla on koko ajan kengät, sillä rupeaa heti kaviot kärsimään, jos joutuu olemaan ilman kenkiä. Fiona taas tuli mulle kengitettynä, mutta se oli niin vanhassa kengässä ja hokeilla, että ensi töikseni otin siltä kengät pois, kun päästin hepat tarhaan yhteen. Se on kestänyt olla hyvin ilman kenkiä, joten saa olla niin kauan kuin pystyy. Jos se olisi enemmän käytössä, laittaisin sille varmasti kengät. Toki jotku "lenkkarit" olis hyvä vaihtoehto, kun osaisin sellaiset hommata oikeanlaiset! 
Thalik käyttää ratsukenkiä kokoa 2.


Klippaus: Puolesta vai vastaan?
Mun hevoset ei hikoa helposti, joten on helppo pitää ne pitkässä karvassa. Mutta en yhtään ihmettele, että paksukarvaisten hevosten omistajan klippaavat hevosensa, varsinkin jos ne ovat kovassa käytössä. Auttaa kuivattamista ja paljon!


Tarhaavatko hevosesi yksin vai laumassa? Miksi?
Yhdessä tarhaavat kesät talvet! Jos eivät tulisi toimeen, niin sitten vedettäis välilanka, mutta näin myös Thalik saa liikuntaa ulkona, kun Fiona tykkää liikkua enemmän vapaaehtoisesti!!


Ratkaiseeko hevosessa enemmän sen luonne vaiko ulkonäkö (kuten väri)?
Riippuu, onko hevonen oma vai joku muu :P Sitäpaitsi, jos valitsisin värin kannalta hepan, niin mulla ei todellakaan olis perusruunikoita ;D


Millainen on hyvä hevosblogi?
Hyvä ulkoasu ja fontti, värit, mielellään kuvia ja videoitakin on välillä kiva katsella!! Ja mielenkiintoiset aiheet outojen kirjoittajien blogeissa - tuttujen kirjoittajien blogeissa jaksaa lukea ihan normaali tallipäivistäkin, vaikka ne olisi olleet kuin tylsiä tahansa!!

Pahin tippumisesi?
Jo aiemmin mainittu sh-tamma Tähti kääntyi selkään nousun jälkeen takaisin talliin, jolloin jäin karmeihin kiinni ja putosin lonkka edellä kynnyksen päälle. Meni viikko tai kaksi, että sitä jalkaa kärsi liikuttaa!

Kuinka monta loimea hevosesi omistaa?
No syksyllä laskin, että pelkästään kuivatusloimia oli se parikymmentä.. Lisäksi sadeloimet, toppaloimet ja mitä vielä. Joo, vastaus on ihan liikaa!!


Kuinka usein hevosesi liikkuu?
Onneksi ulkona joka päivä, ratsain ihan liian harvoin =/

Oletko varovainen vai "uhkarohkea" ratsastaja?
Kyllä sitä nykyään on enemmän varovainen kuin uhkarohkea. Luulen, että jos kavereilta kysytään, niin ennen olin sellainen, että menin hevosen kuin hevosen selkään.


Haastan kaikki ketkä tämän lukevat ja omistaa oman hevosen!

*minä löysin tämän haasteen Everything is possible-blogista!*

4 kommenttia:

 1. olipa kiva haaste, pitää tehdä joskus parin vuoden päästä ;D
  ja olit mainostanutkin mun banneri-arvontaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän mikään estä tekemästä sitä vaikka Näkkäristä =) =)
   No pitihän sitä mainostaa!

   Poista
 2. http://markanpilkkuja.blogspot.fi/2013/12/heppa-haaste.html Otin haasteen vastaan. ;D

  VastaaPoista