maanantai 23. joulukuuta 2013

Joulukalenteri, päivä 22

Pathend's Belinda - hevoseni nro 2 Virallinen nimi:Pathend's Belinda :sukupostissa:
Lempinimet:Belinda, Beltsu, Hiltsu, Hilinä, Heluna
Sukupuoli:tamma
Väri:tummanpunaruunikko
Merkit:tähti, VTJ vuohissukka ja valkokavio
Synt:6.6.1994
Kuollut14.7.2009
Säkä:164 cm
Kasvattaja:Aho Jouni, Marjaana ja Matleena, Ullava
i:Tuxedo
e:Linda MalvadoBelinda syntyi vuonna 1994 Ullavaan. Siellä se eli elämänsä ensimmäiset 7 vuotta, ollen nuorena tammana Kaustisella valmennuksessa. Belindasta ei kuitenkaan kuuman luonteen takia ravuriksi ollut, joten vuonna 2000 tamma teki orivarsan New Legendistä, Pathend´s Legendin. Helmikuussa 2001 Belinda muutti Toholammille, jossa sillä oli tallikaverina v. 1981 syntynyt lv-tamma S.L. Viira.

Toukokuussa 2003 kävin tutustumassa Belindaan ja tamma siirtyi omistukseeni 24.5.2003 
Elokuussa 2005 tamma lähti ylläpitoa vastaan Koskenkorvalle ja palasi takaisin minulle 6.12.2005 (täyshoitopaikalle toiseen talliin). Mietintöjen, ylläpitokotien etsimisen ja tuskailemisen jälkeen tein sitten vaikean, mutta kaikkien kannalta parhaan ratkaisun ja myin Beltsun takaisin entiselle omistajalleen 14.1.2006 
Joulukuussa 2006 Belinda etsii uutta kotia omistajan muuton takia. Hieman harmitti, kun meille ei taaskaan mahtunut (jonka takia se lähti ylläpitoon alunperinkin).

Kesäkuussa 2007 tamma muutti Laukaaseen toisen tamman kaveriksi ja nuorten sisarusten ratsuksi.
Heinäkuussa 2009 Belinda loukkasin jalkansa pahasti ja jouduttiin lopettamaan =( Hyvää matkaa rakas tamma.Belinda ei ollut mikään helppo tamma, sillä oli hurjan vahvat ja pitkät kiimat yms. mutta se oli hurjan ihana silti! Tallikaverin omistajaa se saattoi joskus jekuttaa ettei antanut kiinni yms. Ratsastaessa se oli vähän saanut tehdä niinkuin itse haluaa, mutta kyllä sen kanssa pystyi harrastamaan =) Beltsu oli todella liikennevarma, sen kanssa tohti ohittaa traktorit ja autot ja mitkä koneet hyvänsä! 

Jonin jälkeen sanoin, etten varmaan ikinä enää pysty ostamaan toista lämminveristä, mutta kyllä Belinda kannatti ostaa =)

2 kommenttia:

  1. Belinda oli kyllä komea lämppäri :) Ja toi sähkönsininen sopi sille enemmän kuin hyvin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Allekirjoitan molemmat lauseet ;D Lämppäriksi Beltsu oli kyl hieno ja sininen oli kyllä oikea valinta :D

      Poista