sunnuntai 9. lokakuuta 2011

Aamu meinas olla vähän kiireinen ;D Jotenkin kuului asiaan, että kun oli sovittu meno heti aamusta, niin lehmä poiki heti ensitöikseen! Jonka seurauksena tietenkin lypsyn aloittaminen venähti. Minä yritin pitää ainakin omalta osaltani hyvää tahtia yllä, että aikataulu ei kusis kovin pahasti! Lopulta sovittiin, että isäntä juottaa uuden vasikan, niin pääsen lähtemään.

Navetalta pyöräilin vauhdilla naapurin mummolta kysymään, et tulisko se varmuuden vuoksi meille siksi aikaa, kun isäntä on viel navetalla, jos Nelli herää. Sitten vauhdilla hakemaan tallista heinäkassit, navetalle hakemaan heiniä ja hevoset hoitamaan ulos. Thalikille laitoin sadeloimen ja pojat joutu tänäänkin eri tarhoihin. Tietenkin Papulle piti vielä kantaa vettä ;D

Viimein kun pääsin matkaan, niin 2 km ajettuani syttyi bensatankin valo xD Jotenkin kuului asiaan xD Eli ei muutakuin käydä vielä tankkaamassa, ennenkuin pääsi ajamaan tätille asti. Siellä Iitaa odotettin kovasti, varmaan Espoon täti eniten (että terveisiä vaan sinne!!). Mun serkkupoika piti lopulta Iitan viihdytyksestä huolen, hippaa leikkivät niin kovasti, et kotona isäntäkin ihmetteli, et mites meillä on niin rauhallinen pentu ;O))


Iltapäivällä käytiin Nellin kanssa kävelyllä koirien kans. Olga oli irti pihalla, joten lupasin sen tulla mukaan, jos se ei tee pennulle mitään pahaa ;O) Kun isäntä oli eilen päästänyt sen vahingossa Olgan tykö - eikä Olga ollut tehnyt mitään! Mä oon ollut aika ylivarovainen sen kans, Olga kuitenkin on niin iso, että jos se hermostuu pennulle, niin siitä ei hyvä seuraa..
Lenkki meni kuitenkin tosi hyvin, oli ihan kiva käydä kävelemässä, vaikka lähtiessä meinaskin mennä jo hermot xD

Illalla hevoset joutui pääsi jalkapesulle, Papun jalat sai oikein shamppoopesun ;D Onneksi kengittäjä tulee heti aamulla huomenna, niin hevosilla on ainakin kuivat jalat :P Ei tarvi rapaisia tai juuri pestyjä jalkoja hoitaa!

Tuosta Thalikin ähkyepisodista johtuen halusin itselle tarkentaa tallin päiväjärjestystä.
Siitä muodostui (lähinnä ruokien osalta) tällainen:
klo 6 aamuheinät
klo 8-9 hevoset ulos + heinää
klo 13-14 päiväheinät
klo 19-20 hevoset talliin + heinää, Thalik pellava
klo 22-23 yöheinät, ruoka

2 kommenttia: