lauantai 25. helmikuuta 2012

Miksi Papu on kotiarestissa?

Tajusin eilen, että enhän mä ole kertonut edes täällä, että miksi se Papu on kotiarestissa!!

Lähdettiin torstaina käymään miehen siskon perheellä kylässä, noin 40-50 km:n päässä. Lähtiessä vein vielä lisää heinää hevosille, ettei tule mitään aidanhajottamiselkeitä. Oltiin sitten siellä kyläpaikassa kahvipöydässä, kun isännän puhelin soi. "Naapuri" soitti vajaan 2 km:n päästä, et teidän hevoset on täällä.. Ei muuta kuin äkkiä kahvit naamaan ja liikenteeseen! Oltiin jonkun matkaa ajettu, kun isäntä soitti takaisinpäin, että onko hevosia saatu kiinni. Antoi aiemmin ohjeeksi, että ottaa Thalik (se ruskea) kiinni, että kyl se toinen tulee perässä. Hevoset oli saatu kiinni ja kysyivät, et saako ne sitoa seinään? Isäntä lupas ja jatkettiin matkaa. Oli aika surkuhupaisaa ajella kotia päin ja miettiä, et mitä ne hevoset on keksiny.. Yritin  hillitä isännän kaasujalkaa, et ei me 5 minuutilla mitään tehdä!

Oltiin 2 km:n päässä kotoa, kun tuli puhelinsoitto, et "Hevoset on teillä tallissa ja turvassa karsinoissaan!" Suorastaan hävetti, et ne miehet oli sit taluttanu hevoset meille kotia *nolo* Kotona käytiin heti katsomassa hevosia, miten ne oli osattukin laittaa omiin karsinoihin?! Taitavaa! Sen verran olin vihainen Papulle, etten ees moikannu mokomaakin aidanrikkojaa, vaan kävin Thalikin jalat tutkimassa. Niin, ja tarhassa oli edelleen heiniä, eli ei olla ainakaan ruoan perään lähdetty >:(

Isäntä lähti käymään siellä "naapurilla" ja kyselemään tarkempia yksityiskohtia ;D Hevoset oli kiertäny siellä useamman pihan kautta ja päätyneet siihen pihaan, jossa teurastaja asuu!! Sinne ne tyhmät oli menny, jossa on lehmiä, sonneja ja pihassa teurastetaan paljon nautoja!! Eikö ole hullua?! Haluskohan Papu kokeilla onneaan?? xD Heidän tytöllään on ollut kotona hevonen, joten talon isäntä oli napannut sitten hepat kiinni. Kaikista hauskinta oli, kun isäntä oli sanonu, et tottakai me korvataan tämä jotenkin, et käydään tuomassa jotain pientä siitä hyvästä, et ottivat hevoset kiinni ja toivat kotia, niin mikä oli vastaus?! "Mitä hulluja, tämähän oli vain hauskaa, kun tuli tännekin jotain elämää!" xD xD

Niin, että tämän takia Papu on nyt kotiarestissa - siihen asti, että saadaan vedettyä maalanka siihen sähkölangan alapuolelle..!
Niin ja mistä tiedän, että Papu on se, joka aidat rikkoo?? No vaikka siitä, että Thalik on ollut nyt toista päivää yksin ulkona ilman sähköjä, eikä sillä ole siellä ollut mitään ongelmaa!

Kuvasta ei ehkä näy, mutta kesällä hevoset on polvenkorkuisessa langassa - ilman ongelmia ;D

1 kommentti:

  1. Voi Papu. :D Se meinasi, että menee pelastamaan niitä nautoja sieltä teurastajalta.
    Asuttekohan meidän naapurissa, kun tuolla jossain kirjoitit, että isäntä kävi vetämässä jonkun lumihangesta.. Muutama viikko sitten naapurin traktorimies sai mut nypätä hangesta. Meilläkin oli aikaisemmin sellainen madallettupohja-auto, joka oli tosi kätevä täällä korvessa... Automaatti on myös vähän hankala jos jää lumeen kiinni. Sillä ei oikein osaa mitään tehdä, kun vaihdeautolla voi koittaa heijailla irti.
    Mukavaa kevättä teille!

    VastaaPoista