keskiviikko 8. helmikuuta 2012

Papu Terminator

Kiitos Papu, mami arvostaa tosi paljon sua.
Pakkanen paukkuu, pakkanen paukkuu... Vois jo hellittää ja tulla kivat kevätkelit??
Papun askastelusta heitin tuohon tuollaisen kytyisen kännykkäkuvan. Onneks loimi ei oo ollu mikään sikakallis, mutta silti - se on ainoa täydellisen oikean värinen loimi Thalikilla =(

Yhden nettitutun arabiruuna koki erittäin kovan kohtalon, kun joutui lajitoverin "pahoinpitelemäksi". Keuhkoista tulee verta, kylkiluita murtunut.  Tämä pelottaa mua entistä enemmän, ettei Papu saa mitään pahempaa aikaiseksi.. Thalikilla on loimen allakin välillä sellaisia jälkiä, että vois kuvitella, että sillä ei ole ollut loimea suojaamassa. Heti, kun isäntä saa muilta hommiltaan katsottua sen yhden paimenpojan, niin lähtee kyl pojat taas eri tarhoihin.. Ja ens talveksi on pakko tehdä sellaiset aidat, ettei läpi tulla. Tänä talvena on turha tehdä mitään parempia aitoja, koska viemärin kaivajat on kohta meidän mailla, ne menee joko kolmesta tai neljästä kohtaa aidasta läpi!!! Siinä tulis itku, ku pitäs uudet aidat purkaa ;O))

Nellin kans käytiin "hukkareissu" arvauskeskuksessa. Kun se on melkein kaks viikkoa lämpöillyt pienesti. Olihan sillä flunssa alkuun ja selvästi tehnyt kulmahampaita, mutta eilen soitin sitten neuvolaan, niin anto sairaanhoitajalle ajan. Tulehdusarvot ok, korvat ok. Nielu oli vähän punainen, et otti varalta nieluviljelyn. Mut muuten vaikutti kaikki olevan ok.

Eilen ja tänä aamuna meillä oli mittalypsy. Sovittiin jo pari viikkoa sitten, et naapurin mummu (80 v) tulee Nelliä vahtiin sillon. No kun mittarit viimein tuli, isäntä soitti mummelille, et tänään olis mittalypsy. No eihän se ollut kotona!! Isäntä soitti vielä neljän aikaan, ei vieläkään kotona. Soitti vanhemmilleen, mut ne oli lähdössä ostoksille.. Ajateltiin, että onpa mahtavaa, joudutaan ottamaan Nelli mukaan vai vielä puolikuntoisena.. Oltiin just lähdössä navetalle, kun naapurin mummu melkein juoksi meille xD Se oli nähnyt aamulla autonjäljet navetalle, joten oli arvannut, et mittarit tuli. Oli sit sanonu kuskilleen, et puoli viisi pitää olla takas kotona, et hän menee varmaan Nellille vahdiksi ;D

Ihan niinku mittalypsyssä ei olis ollu tarpeeks, niin Armi rupes kesken lypsyn suunnitteleen poikimista!! Ei se vasikka onneks syntyny vielä siinä aikana. Tosin kun tultiin navetasta pois ja vaihdettiin muutama sananen Nellin vahdin kanssa, ja hän oli lähdössä kotiin, niin vilkaisu valvontakameraan kertoi sen, et vasikka on jo melkein ulkona!! Vauhdilla taas vaihtaa navettakamppeet niskaan ja navettaan! Sanomattakin selvää, et oli jo syntynyt, kun ehdittiin paikan päälle :P Terve lehminen tuli. Sunnuntaina synty Helunalle Jasmine (prinsessa Jasminen mukaan, kun Ankkalinnassa ei ollut J-alkuisia tyttöjä!!), maanantaina Unikille Jippi (Uniikki on räppäri, niin pitihän tytönkin olla laulaja!) ja tiistaina Armille Jäähile :P Pakkohan näitä pakkaskelejä on jotenkin muistaa tulevaisuudessa ;D Apilan pitäis vielä poikia ihan minä hetkenä/päivänä hyvänsä..

Tän aamun mittalypsy sisälsi vielä näytteenotot. Hikihän siinä tuli, kun juoksi välillä pesemässä utareita, laittamassa koneita, irrottamassa koneita, kirjaamassa tuloksia ylös, ottamassa näytteitä purkkiin, hakemassa lisää purkkeja, viemässä täysiä purkkeja laatikkoon, juottamassa vasikoita joka välissä jne jne xD Menikin tuntia pidempään, mitä normaalisti, et kyllä se tuo mittalypsy (varsinkin näytteiden kans) hidastaa.

Et tällaista normaaliarkea täällä :P

Ai niin, rottabaari oli nyt ihan tyhjä, jes jes jes!!! Lätkäsin sinne raakasti lisää Ratakia, hyvää ruokahalua siimahännät!!

6 kommenttia:

  1. voi PAPU!!! auttasko sille kuiskata korvaan, että * behave * , eikös ne hevoskuiskaajat niin teee..?! :D Hei, tästä puuttuu se hieno emännän kuva!!! :D mä jotenki odotin että se ois tääläki!!! Laita!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on itseasiassa tarkoitettu tuohon Päivän asu-postaukseen ;D En vaan malttanu olla laittamatta sitä jo FB:iin ;D

      Ai hitto, mä oon unohtanu sanoa sille Austin Powers-äänellä et BEHAVE!! Oon vaan sanonu jotain tyhmään viittaavaa ja vähän painokelvotonta sanaakin :P

      Poista
  2. Meillä vähän samaa ongelmaa havaittavissa,tosin Musta repii iteltänsä loimet,pintelit.. ja poniltakin on yrittäny repiä,mutta ei kiinni oo saanu!:D
    Ootko kokeillu semmosta ainetta,joka estää loimien pureskelun?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huh, onneks Papu ei itseltään revi mitään :S
      Enkä mä usko, et se itsessään loimien repiminen olis se ongelma, vaan se, että se on jostain syystä niin Thalikia vastaan nykyään.
      Joo puremisenestoainetta ja etikkaa on kokeiltu, ei auta =/

      Poista
  3. Nythän ei talvella liikoja voi, tilanne on mikä on, mutta ota heti maan sulettua asiaksesi tuo tarhajuttu! Omat tarhat ja Papulle sitten sellainen sähköhelvetti, ettei voi olla saamatta tälliä. Kunnollinen maadoitus ja normaalin sähkölangan viereen vielä juoksemaan oma maadoituslanka rautalangasta (tulevia talvia ajatellen :) ).

    Kun on aitaus valmis, annat tuollaiselle riiviölle ihan tahallasi sähköä! Antennit riimusta ja ryntäät märiksi, sitten tarhaan ja nautit siitä paukkeesta. Onhan tuo nyt jo itselleenkin (turvallisuuden kannalta) vaarallinen, jos on vähän niin ja näin se tarhassa pysyminen, ja toista rääkkää vielä sivussa.

    VastaaPoista
  4. Sun täytyy antaa Papu ylläpitoon koulutettavaksi. :) kuulostaa siltä että sillä on tylsää ja purkaa sen noin.

    VastaaPoista