torstai 21. kesäkuuta 2012

Fionan klinikkareissu

Rouva Fiona lopetti ontumisen pari päivää ennen klinikka-aikaa - kuinkas muutenkaan?! Mutta silti en halunnut aikaa peruuttaa, käydään joka tapauksessa tutkimassa tilanne. Eniten se säikäytti, kun samaa jalkaa arkoi, kun entisellä omistajalle.

Anoppi tuli onneksi Nelliä vahtimaan, että saatiin jättää tyttö kotiin. Isännällä oli rehunteko kesken, mutta onneksi Merja oli vielä kesälomalla ja lähti mukaan avuksi ja henkiseksi tueksi =) Hepat oli viime yön sisällä, kun oli sellainen nätti +7 astetta, kova tuuli ja tihkusadetta, juhannuskeli parhaimmillaan xD Hepat oli pihalaitumella, kun Merja tuli. Avasin valmiiksi trailerin lastaussillan, niin hevoset tuli laukalla portille xD No eivätpä lähteneet karkuun ;D Kävin Fionalle vaihtaan nahkariimun päähän ja otin varalta naruriimun mukaan autoon. Tamma tuli tosi nätisti kyytiin, jäi vähän taakse seisomaan, ettei heti takapuomia saatu kiinni, mutta hetken päästä otti painoa eteenpäin.

Fiona jäi tosi nätisti seisomaan traikkuun, vaikka hetken päästä vasta kävin nostaan lastaussillan kiinni! Ja yläpressu! Ei mitään ongelmaa! Muistan kuin paljon Hota sitä pelkäsi, joten vähän hirvitti! Tosin onhan me sitä ulkopuolelta katottu ja rämpytetty ylösalas!

Eikun nokka kohti klinikkaa!
Perillä kävin ilmoittautumassa, saatiin heti mennä sisälle. Tosin ovella sitten eläinlääkäri tuli vastaan ja kysyi, et tohdinko juoksuttaa ;D Fiona seisoi häntä pystyssä ja huusi kuin oriit xD Laitoin varalta narun turvan päälle, kun näytti vähän riehakkaalle se Fionan meininki ;D Mutta eihän se kiltti tyttö mitään pahaa tee, juoksi perässä eikä naru kiristynyt kertaakaan! Juostiin vielä takaisin päin ja yhtä hienosti tuli =) Mentiin sitten sisälle ja tamma sai ekana rauhoitusaineen. Laitettiin tehosterokotus samalla, niin ei tarvi kotia soitella eläinlääkäriä! Juoksuttaessa ei tosiaan ontunut yhtään eikä koetuspihdeilläkään arkonut mistään kohtaa. Kysyi, että kuvataanko vai katsotaanko eteenpäin, halusin kuitenkin kuvata.Kavio kuvattiin sivulta ja edestä eikä niistä löytynyt mitään poikkeamaa =) Ei näkynyt merkkejä kaviokuumeestaa, ei rakenteellisia poikkeamia eikä mitään muutakaan! Totesi, että taisi olla vain huonoa tuuria että sama vaiva uusi samassa jalassa. Ehkä se tosiaan sitten oli vain liukastunut, tai kolauttanut kiveen kavionpohjan tai tai tai tai. Mutta pääasia, että nyt on tutkittu ja nähty, että kavion pitäis olla kunnossa!

Ai niin, verikoekin otettiin, mutta arvot oli normaalit, eli mätäpaisettakaan siellä ei ole ollut.

Traileriin laittamisen kanssa meinas olla vähän ongelmia, kun tamma oli ihan pöhnässä vielä ja ulkona lastattiin toinen, hirnuva hevonen autoon xD Tamma huusi ja hirnu, eikä jaksanut kävellä lastaussillalle ;D Seiso vaan paikallaan, hyvä ettei nukkunut siinä xD Onneks mulla oli pitkä talutusköysi autossa, niin Merja laittoi sen pepun takaa ja niin saatiin tamma kävelemään kyytiin =) Ei ole helppoa olla humassa xD

Ajettiin siitä King Mealiin syömään, Merja nauroi mulle, kun mä olisin halunnu tulla autolle syömään, et saa olla Fionan tukena ja turvana ;O)  Yritin vielä pöydässä ruokaa odottaessa ehdottaa, et jos kuitenkin käväsen vielä katsomassa tammaa, mut ei päästetty ;O)) Merja on niin paljon oman hevosensa kanssa kulkenut, että osaa olla vähemmän hysteerinen kuin minä ;D Hyvä niin!

Kotona tamma huusi niin että koko mäki raikui ;D Kai sillä oli isännälle asiaa, kun se sille selitti niin kovasti! Thalik huusi kans kovasti, kun kuuli, et tamma tuli kotiin <3 Merja sanoikin, ettei ole koskaan nähnyt Thalikia tuollaisena, että se olis minkään hevosen perään noin! Enpä ole ajatellut asiaa, mutta niinhän se on!

Mutta hyvä mieli tuli, reissu meni hyvin, tamma oli helppo lastata, klinikalla kaikki meni niinkuin piti ja sai vielä mahan täyteen mässyruokaa ;D Kiitos vaan Merjalle, paljon kivempi olla kaverin kanssa reissun päällä kuin yksin! Ja nyt kun tammakaan ei onnu, niin ehkä me päästään 9 päivän päästä näyttelyyn... O.o

2 kommenttia:

 1. Hyvä homma, ettei Fionan jalasta löytynyt mitään ikävää! Jalka ilmeisesti säikähti lääkäriajan varaustakin jo siinä määrin, että päätti parantua itsekseen. ;)

  Minä jätin Samun pois tuolta mätsäristä. Viime näyttelyistä viisastuneena päätin, että en vain jaksa lähteä nuoren oriin kanssa sinne 50 muun hevosen sekaan taiteilemaan. Jossain määrin ihan turvallisuuspäätös! Mukavaa näyttelypäivää teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, joo se lähti samantien paranemaan, kun sai klinikka-ajan xD No parempi niin! Olishan se ollut kiva tietää, mikä sitä kaviota vaivas, mutta toivotaan ettei vaiva nyt ainakaan uusi enää! Tosin siihen saatiin sitten ohjeeksi pohjallisen kanssa kengittäminen, ja samaa mieltä oli meidän kengittäjäkin.

   Kurja homma, et joudutte jäämään Samun kans pois - mutta syy on kyllä erittäin hyvä! Ei varmasti ole kovin mukavaa olla riekkuvan, nuoren oriin kanssa sellaisessa väkipaljoudessa :S Ehkä ensi vuonna tai parin vuoden päästä sitten uusi yritys?! Tai sitten jompi kumpi kisatykeistä mukaan :D

   Poista