maanantai 4. kesäkuuta 2012

Kengitys

Viime viikolla meillä kävi kengittäjä. Koska meidän kengittäjä asuu vähän kauempana, niin piti vekslata niin, että saa hepat samalla kertaa laittaa molemmat! Eli Thalikin kengitysväliä lyhennettiin ja Fionan pidennettiin!

Hepat tuli nätisti portille, vaikka kesken laidunpäivän joutui pois ;D Laitettiin ens Thalik, siinä ei ollut mitään normaalista poikkeavaa. Mun kenkäkätköistä löytyi hyviä kesäkenkiä, joten uusia ei laitettu. Sitten oli Fionan vuoro! Oltiin jo etukäteen sovittu, että katsotaan tilanne, jos Fionan kaviot on hyvänoloiset, niin jätetään ilman kenkiä. Turhaanhan sitä laitumella kengissä pitää, jos vaan kaviot kestää. Niinkuin itsekin katsoin, niin hevonen oli kengitetty aika rumasti. Oma kengittäjäkin sai ihailla niitä, huh. Päinvastoin kuin kuvittelin, että oikea etukavio olisi jotenkin omituinen ja vinossa, niin se oli vain kengitetty ihan miten sattuu. Se saatiinkin hyvin korjattua, harmi etten ottanut vertauskuvaa ennen sitä!

Kolme jalkaa tamma nosti ja piti tosi nätisti, ei ongelmaa. Mutta oikeaan etuseen oli selvästi ottanut viime kerralla kipeää, sen verran se sitä nyki. Tammallahan siis oli elämänsä ensimmäiset kengät jalassa. Luultavasti siellä on ollut lohkeamaa sen verran, että se on ollut hellänä tms. Kengittäjä pyysikin, että ottaisin varmuuden vuoksi ensi kertaa varten rauhoittavaa kotia, ettei tarvi taistella. Ajattelin kyllä itsekin vähän treenata tamman jalkojen pitämistä, niinkuin Papullakin - josko se huomaisi ettei se satu ja antaisi olla nätimmin!

Fionalla oli tosiaan arabin hyvät kaviot ja se sai jäädä ilman kenkiä! Oikeaa etusta jouduttiin korjaamaan ja jättämään sisälaitaa enemmän ja sitä pitää tarkkailla, ettei se sisäsyrjä romahda. Jos tilanne näyttää siltä, niin sille laitetaan siihen oikeaan etukavioon kenkä tai sitten molempiin etusiin. Tai kokonaan, jos näyttää ettei tamma pysty olemaan ilman kenkiä.

Lauantaina oli kova sade ja tuuli =/ Meillä meni sähköt poikki just, kun piti aloittaa lehmien iltalypsy! No kävin sitten siinä välissä viemässä hevoset talliin kuivattelemaan. Sähkötkin tuli lopulta takaisin eikä lypsyn aloittaminen viivästynyt kuin 30-45 min.

Ai niin, en olekaan muistanut mainita, että joku viikko sitten mä sorruin ostaan sen ihanan, ihanan loimen Kärkkäiseltä!! En oo vielä edes sovittanut sitä hevosille, mutta ihana se on xD Kaiken huippuna kotona huomasin, että kuitissa oli hintana 39 euroa vaikka siinä loimessa selvästi luki 49 euroa (jonka takia jahkasin niin kauan, et hennonko ostaa!)!! Tosin näytti se nyt olevan Kärkkäisen sivuillakin tuon halvemman hinnan, että ehkä just ostin sit oikeaan aikaan, et hinta oli pudonnut vaikka hintalapussa oli vielä kalliimpi hinta ;D

Kävin tänään hakemassa lisää Prixiä ja toin samalla sellaisen nuoluvadin, helpompi heittää se laitumelle kuin pelkkä kivi ;D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti