sunnuntai 18. joulukuuta 2011

Luukku 18: Kusipäinen traktorikuski

10.8.2007 perjantai
Töihin mennessä taas hepat laitumelle. Jaana otti hepsut päivällä talliin (kiitos!), kun Minna kävi Thalikille laittamassa etujalkaan kengän. Tulinkin pihatiellä vastaan, ajelin suoraan töistä tallille. Äkkiä vaatteiden vaihto ja Thalikin laittaminen ratsastuskuntoon. Sitten maneesia kohti. Menomatka meni hyvin. Oli sopivan lämmin, joku +20 astetta ja vähän tuuli, niin ei ollut tukahduttavaa!

Tällä kertaa valmennuskavereina oli lämppärit Safir ja Kosta. Alussa heppa meni tosi hyvin, ratsastettiin pätkä lyhyenä käyntiä, sitten pätkä ravia, taas käyntiä jne. Niin, että hevonen kantaa itsensä kunnolla koko ajan ja siirtymiset. Sitten otettiin välillä vapaat ohjat, jonka jälkeen ruuna olikin melko vaikea taas saada kulkemaan.. No, ei näin kovalla treenillä voi muuta odottaakaan xD

Kotimatkalla sitten kummityttö Heidi 11 v. tuotiin meille kyläilemään, joten saatiin kävelyseuraa =O) No eipä päästy kuin hetken matkaa, kun eräs Vanhankirkon maanviljelijä päästi pikkutietä tuhatta ja sataa rehukärryn kanssa.. Minä talutin hevosta tien laidasta ja Heidi käveli perässä. Yritin saada hevosta yhden talon pihaan varmuuden vuoksi, ettei säikähdä, mutta minkäs mahdat, kun traktori tuli niin kovaa, etten kerinnyt. Mukava traktorikuski yritti jyrätä meidät ihan tosissaan >:( Thalik hyppi ja pomppi, oli aivan törkeän lähellä, ettei se päässyt irti multa =/ Ruuna kisko mut ruusupuskaankin siinä riehuessaan. Näytin traktorikuskille hidastusmerkkejä, mutta mitäpä se auttoi, kaasua vain paineli. Sen verran se kusipää-kuski sitten hidasti, että Thalik pyörähti traktorin edestä tien toiselle puolelle yhden mökin pihaan. Sain sen siihen suurin piirtein rauhoittumaan, niin traktorikuski aukaisi oven ja rupes haistattelemaan mulle ja käski painua vittuun ym. asiallista aikuisten käytöstä.. Olin ihan varma, että se äijä hyppää mun kimppuun, eikä varmaan kaukana ollut >:( Olis tullut vaan, olis saanut saman tien soittaa poliisit paikalle. Onneks Thalik, Heidi enkä minä jääty traktorin eikä rehukärryn alle eikä hevonen päässyt irti. Että tosi kiva. Tämä sama kuski tuli mua talvella kerran vastaan, ja sama homma oli, ei hidastanut pyynnöistä huolimatta ja hevonen pyöri paniikissa tiellä kahdella jalalla. Silloinkin talutin hevosta tien laitaa. Turha varmaan sanoa, ettei tämä asia jää tähän.

Lilja ja Heidi 11.8.2007
Vielä illalla nukkumaan mennessä valvoin ½ tuntia pelkästään tämän asian takia, se vain pyöri ja pyöri mielessä ja itku oli lähellä. Sydän hyppi vaan rinnassa, kun oli niin paniikkiolo vieläkin. Kuka lie meistä sitten eniten säikähti; minä, Heidi vai Thalik. Varmaan kaikki yhtä paljon. Kotimatka meni onneksi paremmin, omalla kylälläkin tuli traktori vastaan, mutta en edes käskenyt sen hidastaa, kun tiesin että meidän kylän kuskit tajuaa ilmankin - ja niin teki =O) Tallilla päästin Liljan pihalle irti, Heidi harjaili ja Lilli juoksi pihalla syömässä! Siivosin karsinat ja tein tallihommat. Sitten Thalik pesulle, jalkojen pesu ja vähän hikikohtiakin. Rasvasin kaviot ja laitoin savet jalkoihin. Kun hepat oli hoidettu ja laitettu karsinoihin, ruokittiin.

En löytänyt päiväkirjasta merkintää jatkosta, mutta heti maanantaina soitin poliisille ja kerroin tästä tapauksesta. Poliisi sanoi, että kuulostaa sellaiselta mieheltä, jolle ei varmasti ollut ensimmäinen eikä viimeinen kerta, kun käyttäytyy noin. Oli tosi kiva poliisi puhelimessa, aikoi soittaa ja vähän jututtaa tätä traktorikuskia. Tämän tapauksen jälkeen en oo sen miehen kans tullut vastakkain (niin et olis ollut hevonen mukana), mutta edelleenkään kyseinen henkilö ei kuulu mun lemppareihin...

Tämä kirjoitus sai idean Jonnan kans käydystä Facebook-keskustelusta ;D

4 kommenttia:

 1. Mie se en varmaan ois pysyny nahoissani tuommosen jälkeen, vaan oisin marssinu heti kun mahollista niitten tupaan vähän räksyttämään! :D

  VastaaPoista
 2. Meillä päin on myös tuollaisia kusipäitä liikkeellä niin traktoreiden kuin myös autojen kanssa. Pahimpia ovat ehdottomasti kyllä tukkirekkoja ajavat mulkut jotka on meinanneet useamman kerran tulla vain päälle hidastamatta yhtään. Yritä siinä sitten saada panikoivaa hevosta sivuun ojaan kun ohi tullaan pahimmillaan 80km/h vaikka rajoitus olisi 50km/h.

  Ja tietenkin paikkakunnan poliisista tuli vain vastaus, että älä sitten ratsasta siellä tiellä jos niin paljon harmittaa muut tienkäyttäjät.

  VastaaPoista
 3. Tuntuu olevan vähän kaikkialla noita idiootteja kuskeja! Täällä meidän sivukylässä kans kaahaillaan aika useasti ja muutaman kerran on tullut ihan oikeasti vaarallinen tilanne.

  Kerran oltiin Rambon kanssa maantiellä ja tuli sitten vastaan pakettiauto peräkärryineen ja se kyllä päästeli ihan kunnolla ohitte, eikä yhtään himmannut vauhtia. Rambohan sai sellaisenkin sätkyn kolisevista peräkärryistä, että hyppäs keskemmälle tietä, jolloin osuttiin melkein niihin peräkärryihin ja minä olin vähällä tippua! Kuski sitten vaan kaahasi tiehensä ja me Rambon kanssa yritettiin rauhoittua siitä pelosta :/

  Traktoreita Rambo (ja minä myöskin) pelkää kuitenkin enemmän kuin autoja (tai autoja ei oikeastaan ollenkaan, paitti jos on peräkärryt perässä tms.) mutta onneksi tällä kylällä traktorikuskit himmaavat tai jopa pysähtyvät niin, että päästään johonkin pihaan/tienpäähän. Useimmat traktorikuskit tietävätkin tältä kylältä, että hevoseni pelkää traktoreita.

  VastaaPoista
 4. Outi hei, ootko sä huomannu käydä meitin blogissa ;)

  VastaaPoista