lauantai 3. joulukuuta 2011

Luukku 3: Thalikille toppaloimi vol. 2

...surkeita kännykkäräpsyjä...
Aikaisemmin kaivelin netistä Thalikille toppaloimea. Fullneck toppis olisi saatava täksi talveksi, mutta ei oikein mistään löytynyt Tai löytyi, mutta hevoselle, jonka tarhakaveri repii loimia, ei haluaisi ostaa kovin kallista loimea =/

Nettiä kaiveltuani ja muutamia ihan livenä kaiveltuani laitoin Merjan asialle ;O)
Merja kävi Kaustisen raveissa tutkimassa Saarisen valjasautoa ja toi sieltä sovitettavaksi meille yhden toppiksen. Se on Saarisen omalta maahantuojalta, mun makuun kyl tosi kivan värinen sini-musta =) Loimessa oli ne toivotut lapalaskokset ja kaikki muu tarpeellinen. Siinä on 300 g täyte, ettei ihan heti pitäisi kylmäkään tulla ;D

Illalla hevoset sisäänotettuani nakkasin ohuen loimen suojaksi selkään (siltä varalta, että loimi pitää vaihtaa) ja nakkasin toppiksen selkään. Remmit ja remelit kiinni ja kaulakappaleen tarra myöskin kiinni. Hmmm, näyttää ihan ok:lta. Päätin vielä käydä taluttamassa vähän ulkona ruunaa, että miten se toppis toimii liikkeessä. Vaan ei, en mä siitä saa sanottua mitään pahaa! Eli hyvä Merja, kyllä sinä tiedät, mitä minä vaadin ;O))

Niin ja varmasti nyt joku miettii, että paljon maksoi? Noin 50 euroa!!
Ei ollenkaan paha siis, miettikääs nyt, 300 g paksusta fullneck toppaloimesta!!  Ja lienee fiksua vielä mainita, et paksukaulaisille tätä loimea ei kannata käydä ostamassa! Onneksi Thalikille tuo oli soppeli, mutta jos käy niin huonosti, ettei Papun 145 cm:n Avalon mahdu enää päälle, niin tätä loimea ei voi isolle ruunalle ostaa!
Hota & Thalik 24.1.2009
Finn-Tack Avalon ja Storm Shelter

Thalikilla on käytössä myös Tattinin tummansininen toppaloimi irroitettavalla kaulakappaleella. Meillä oli myös Finn-Tackin Storm Shelter, sellainen ihanan paksu toppis, mutta vein sen sovitettavaksi yhdelle isolle ponille =) Kun me ei sitä tarvita, niin laitetaan sitten ennemmin eteenpäin, jossa sillä olis käyttöä!
Niin ja onhan hevosilla molemmilla vaaleansiniset Horzen kevyttoppikset =)


Thalik 28.1.2010
Tattinin toppaloimi

Papu ja Horzen kevyttoppaloimi, tammikuussa 2011

4 kommenttia:

 1. Kyllä noi siun kännykkäräpsyt miun kännykkäräpsyt voittaa ihan mennen tullen.. :D

  Kiva, että löytyi loimi joka miellyttää. Mie ajattelin jättää ponin loimet miulle lojumaan, jos vaikka joskus mulla isokokoinen poni ois tai varsa joka niitä tarviis. Ja Noisu on vielä sellainen pien, että sille menee suurinosa ponin loimista. =)

  Ja eihän sitä koskaan tiedä jos mää vaikka hevosen jostain alle saan.. ;D

  VastaaPoista
 2. Lisään kyllä vielä että passaa lähinnä tosi kevytkaulaisille hevosille (arabeille ja arabiristeytyksille, lv-hevosille jnejne). Ei istu kaulaosasta ihan parhaalla mahdollisella tavalla kevytkaulaiselle suomenhevoselle - paksukaulaiselle ei varmasti edes menisi kiinni ;) Mutta muuten on kyllä kestävä ja hyvälaatuinen loimi, todellakin hintansa väärtti! (Kuten monet muutkin tavarat Saarisen Taivaassa ja Helvetissä..)

  VastaaPoista
 3. Hei, olen etsinyt arabiruunalleni myös fullneck toppista! Tämä näyttäisi oikein passelilta ja on hyvän hintainen. Jos kyselen sitä Saariselta, niin minkä merkkinen se on? Entä mikä koko Thalikilla on? Omalla arabillani loimikoot ovat olleet 135-145cm.

  VastaaPoista
 4. Hei!
  Tämä on jotain Saarisen omaa tuotantoa! Mutta voin luvata, että kun kerrot Lauralle, että Outin Thalikilla on tällainen, niin Laura kyllä tietää, mistä loimesta on kyse ;O)
  Thalik käyttää normaalisti 135 cm loimia. Ja niinkuin kuvista näkyy, niin mun ruuna on aika raskasrakenteinen arabiksi ;D

  VastaaPoista