tiistai 6. joulukuuta 2011

Luukku 6: Hyvää itsenäisyyspäivää!

Hyvää itsenäisyyspäivää!!!


6.12.2003 lauantai
Aamutalli, menin jo aiemmin kun piti myös ruokkia hevoset. Sillä aikaa, kun hepat söi heiniä, siivosin Pason karsinan. Beltsu on edelleen kiimassa!
Vein hepsut laitumelle. Siivosin vielä Beltsun karsinan ja laitoin molemmille iltaheinät valmiiksi.
Jaanakin tuli iltapäivällä kotia.
Käytiin illalla ratsastamassa ilman satulaa ½ tuntia. Beltsu on kiimainen kuuhullu ;O)) Vera-pumi oli mukana.
Kovat on tiet, käytiin pellolla ja vähän matkaa tietä kävelemässä. Tulis jo lunta äkkiä, että pääsee taas ratsastamaan!!
Ruokittiin ja lähdettiin saunomaan!

6.12.2004 maanantai
Juuh, olipas pitkällinen aamutalli! -3 astetta pakkasta.
Ensin ei saanut tallin ovea kovin isolle auki. Eli lähdin etsimään lapiota, joka on vähän sama, kuin etsis neulaa heinäsuovasta ;O) Löysin sen sitten jonkin ajan etsimisen jälkeen =O) Ja eikun hakkaamaan lumia tallin oven edestä pois. Siinä vierähti jonkun aikaa.
Sitten hain tallista kottikärryt ja lähdin repimään säilöpaalista irti heinää. Siinäkin vierähti hetki ;O) Raijasin ne sitten tarhaan ja levittelin sinne tänne kasan. Ja takas talliin. Otin Beltsun riimun ja huomasin, että hevoset ei ole saanut aamuruokia ollenkaan. No, eihän siinä sitten auttanut, kuin antaa hepoille niiden aamukaurat ja odotella, että ne saavat syötyä. Belinda ehti ens, joten harjasin sen ja vein ulos. Sitten Paso perässä.
Seuraavana ohjelmassa oli karsinan siivousta ja sen sellaista. Kun kottikärryt oli tyhjennetty, oli jälleen aika repiä säilöpaalista heinää, Belindalle illaksi. Kun vihdoin ja viimein olin hikinen ja valmis lähtemään kotiin, en saanutkaan tallin ovea kiinni =O( Aikani hakkasin lumia ja jäätä pois siitä oven alta ja kynnykseltä, mutta ei. Otti jotenkin ovenpieleen se ovi kiinni =/ Sain sen melkein kiinni, joten siihen oli tyydyttävä ja lähdettävä kotiin.
Kuvat olis skannausta vaille valmiit ;O)) Iltapäivällä taas takas tallille! Käytiin Jaanan kans tekemässä hevosilla 1h 20 min lenkki! Mentiin ens meidän "kentälle" eli pellolle. Siellä oli kahlattavaks asti lunta, eli käveltiin vaan siellä jonkin aikaa. Siitä lähdettiin sitten tielle. Yhdessä välillä tulin puhdistamaan tierat pois jaloista. Seuraava koitos oli letka autoja, joista ensimmäinen käyttäytyi todella tökerösti. Ensin ajoi meidän perään kiinni, seuraavana yritti väkisin ohittaa jne. Minä kerkesin näyttää kaikki pysähdy-merkistä nyrkkiin ja kansainvälisiin merkkeihin.. Eipä auttanut ei, idiootteja on liikenteessä >:[ Laukattiin pitempi pätkä. Tullessa otettiin kevyemmin. Belinda-karvahirviö-mammutille tuli ihan hiki, joten loimitin sen kevyesti kuivatusloimella.
Illalla sitten ennen kotiinlähtöä hain loimen pois ja annoin iltaruoat. Jannekin "korjas" oven, jossa oli vain jäätä yläkarmin päällä..!

6.12.2005 tiistai
Aamutalli ja hommien teko.
Vähän ennen puoltapäivää sitten Belinda tuli! Tamma vietiin erään tuttuni talliin, kaverina sillä on siellä shettistamma, suomenhevostamma ja kolme lämminveristä. Belinda ei ollut moksiskaan, kun sai heiniä ;O)
Ahne mikä ahne! Ei tarvinut huudella eikä mitään, kun pääsi vain syömään!
Kiitos Terhille ja Rainelle Belindan hyvästä hoidosta =O) Illalla sitten Thalikin hoito.

Belinda 6.12.2005

6.12.2006 keskiviikko
Itsenäisyyspäivä! Ja vapaapäivä!
Aamutalli ja hommien teko. Vettä tulee makiasti :S 2 astetta lämmintä. Jos olis parikaan astetta kylmempää, tulis lumena..! Vuosi sitten taisi lunta pyrytellä ennemmin, kun Terhi ja Raine toi Belindan takas Sieviin!
Päästiin iltapäivällä käymään hiustenleikkaushommissa, joten ei päässytkään päivällä lenkkeileen Thalikin kanssa. No, eipä sillä, koko päivän satoi vettä, että eipä tuo nyt ihan hirveästi harmittanut ;O)
Illalla aiemmin sit heppojen hoito talliin. Liljalle laitoin loimen päälle kuivattamaan.
Kotia lähtiessä sitten loimi pois ja pollejen ruokinta.

6.12.2007 torstai
Itsenäisyyspäivä! Aamutalli ja hommien teko. Kova tuuli ja vettä sataa, hevosille loimet päälle.
Koko päivän oli yhtä paska ilma. Illalla kävin vain hoitamassa hevoset talliin ja ruokkimassa.

6.12.2008 lauantai
Aamutalli, ensin hevosille aamuheinät ja siivosin sillä aikaa karsinat.
Sitten Thalik ratsastusvalmiiksi ja lenkille. Taas se yksi sama kohta, jossa sen pitää pelleillä, oli vaikea, ei muutaku hyppi ja pomppi, kotiapäin vaan halus tulla. Tulin sitten alas, talutin pätkän, kiipesin selkään ja jatkettiin matkaa. Ei siinä jännässä kohdassa ole kuin pieni paljas kohta, josta sänkipelto puskee olemattoman hangen läpi!
Loppulenkki meni ilman pyörähdyksiä, kahdesti lähdettiin kuin tykin suusta, mutta ihan aiheesta. Lensi tiera ojaan ja jää meni halki, vähemmästäkin säikähtää! Nopeaa se kyllä antoi vauhdin pois =O) Vähän oli energinen jätkä, meinas olla raskas käsille, mutta ihan ok. Kotimatkalla tieras tosi paljon, kun rupes yhtään kävelemään :S
Loppumatkan tulin selästä ja kävelin itsekin, että vähän vertyis omatkin jalat ;D Tunnin lenkki tuli, viimein!
Kotona hoidin Thalikin, laitoin markiisiloimen selkään ja vein pojat pihalle. Tein loputkin tallihommat, laitoin ruoatkin valmiiksi, ettei illalla tarvi mitään ylimääräistä tehdä! Tänään olis ollu valmennus, mut pikkujoulun takia en pääse =/ Ja valmennusajat oli pakko laittaa iltapäivälle, minä olisin päässy vaan aamupäivällä.
Illalla tultiin sitten kuudelta Jannen kans, haettiin hepat sisälle, Thalikilta loimi pois, ja mentiin naapuriin pikkujoululounaalle, nam =O)

Hota 6.12.2008

6.12.2009 sunnuntai
Aamulla ensin ruokkimassa toisen tallin hepat ja hoitamassa ulos.
Sitten sama kotitallilla + tallihommat.
Lunta on näin “paljon”:


Janne kävi päivällä viemässä talliin uuden heinäpaalin.
Illalla hoitamassa ensin omat hevoset talliin ja ruokkimassa.
Sitten toisella tallilla sama homma

6.12.2010 maanantai
Hyvää Itsenäisyyspäivää!!
Aamulla -4 astetta pakkasta, mutta tuulee. Hevosten harjaus, Thalikille kevyttoppis. Vein hevosille heinät ulos ja vettä. Vesiastian sai taas hakea tarhasta, se on eilen saanut Papulta kyytiä, jälleen kerran :lol:
Josko tilaamani pallo tulisi tällä viikolla :D Kävin vielä siivoamassa Nadjan & Horation veskit ja antamassa jäneksille heinää. Vaihdoin myös Adalle ja Dimalle uudet suolakivet. Tai Adalla ei ollut edes, ja Diman oli jo piiiiiieni ja kostea?! Vein vielä linnuille auringonkukansiemeniä, sitten pääsi aamuteelle :)
Päivällä pääsin ulkoilemaan, jee :D
Vein Papulle tukon heinää ja toin Thalikin sisälle. Harjasin ja laitoin varusteet. Itselle kaivoin kannukset ja KyraK-hanskat  – noilla hanskoilla EI epäonnistu :lol: Eikun selkään ja maastoon! Melko alkumatkasta ruuna meinas, et jos mä tästä pyörähdän ympäri? Varmaan kolme kertaa kerkesin pamauttaa sitä kylkiin, niin se totes, että niin joo, mähän olinkin menossa eteenpäin ;) Kerran vielä teki saman tempun, mutta kummasti vaan jatkoi matkaan, kun kannuksella muistutti, että et muuten perhana käänny! Sen jälkeen ei yrittänyt päättää suuntaa :) Oli aika energinen pommi koko hevonen, mutta eipä tarvinu pohkeella ahdistaa :P Laukassa oli tekemistä, kun piti yrittää saada se menemään suoraan ja laukata mutta ei liian kovaa :lol: Hyvin se kuitenkin meni. Kotiapäin rupesi loppumatkasta viimein rentoutumaan, hyvä niin! Tallin pihassa katsoin tiedot, niin 5,6 km ja 40 min. Ruunalle tuli vähän lämminkin, ja kastui ehkä vähän lumisateestakin…. ;) Poitsun harjaus, päälle ohut Eskadronin fleece ja kevyttoppis, sitten pihalle. Vein samalla hevosille päiväheinät.
Anoppi ja appiukko tuli käymään, pikkuhoitajat oli mukana. Joten lähdettiin jo viideltä hoitaan hevosia talliin, että pääsi pikkuhoitajat pitkästä aikaa moikkaan meidän poikia! Haettiin ensin Thalik talliin. Laitettiin käytävälle, otin loimet pois ja tytöt alkoi hoitamaan sitä. Minä siivosin sillä aikaa karsinat. Sitten Haliponi karsinaansa (enemmän ratsastanut pikkuhoitaja sai istua selässä!)  ja Papu hakemaan sisälle. Juoksutin sitä pienen hetken ja toin sen talliin. Pidin käytävällä kiinni sitä ja tytöt harjas. Sitten vaihdettiin, pikkuhoitaja 10 v. piti kiinni ja minä puhdistin kaviot ;) Hyvin meni. Polleille heinää.
Linnanjuhlia katsoessa (ja Nellin konserttia nukkuu-ei nuku) aika lensi, joten vasta kymmeneltä viemässä hevosille vielä vettä ja antamassa iltaruoat. Jäniksille kans.
Ilta menikin sitten surffaillessa trailereita… Kuumetta pukkaa ;) Lähinnä 1½ hevosen trailereita ollaan katsottu, pääasia että korkeampaa kuin Umeå. Mutta saa nähdä, saako sitä ensi vuonna vaihdettua isompaan vai ei!

2 kommenttia:

  1. Aika poikkeuksetta oot ollu ratsailla itsenäisyyspäivänä, joten mites tänään!? ;D

    VastaaPoista
  2. No arvaa?!
    Ei vaan, aamulla mietin, et olis ollu kyllä mukava keli mennä vähän käpsötteleen, mutta meillä oli kummipojan synttärijuhlat.

    VastaaPoista