keskiviikko 21. joulukuuta 2011

Luukku 21: Jouluruokaa :P


Kanit syö aamuisin porkkanaa ja iltaisin pellettiä. Niillä on koko ajan kuivaa heinää.
Tässä kuitenkin spesiaaliateria eli jouluateria! Olen aika tarkka eläinteni ruoista, eli ei niille mitään ihmeellisiä herkkuja anneta, mutta tämä on varmasti kanien mielestä aika extraa ;D Eli Racing Prixiä, johon ollaan siirtymässä, Rodo Rabbit Breederiä, josta ollaan siirtymässä pois sekä suomalaista omenaa ja porkkanaa.
Kanien pellettien kans oon ollu tosi tarkka, mutta nyt on ollut pakko siirtyä omista periaatteista pois.. Täällä saa hirveän huonosti pellettiä ja mitään siemensotkua en halua syöttää. Joten olosuhteiden pakosta kokeilen nyt vähän vastentahtoisesti Racing Prixiä pupuille. Moni sitä syöttää, mutta mieluummin antaisin kuitenkin kanipellettiä. Mutta kokeillaan nyt ja mietitään sitten jatkoa!!


Thalikin jouluruoka ;D
Se sisältää Pellavaa ja Mineral Plussaa turvotettuna sekä kauraa että omppua ja porkkanaa.
Yritin koko syksyn antaa ensin Pellavan turvotettuna ja sitten muut kuivana, mutta ruuna ei ollut ihan samaa mieltä ;D Sen mielestä Pellavainen kuuluu syödä muun ruoan seassa! Joten pitäkööt päänsä, saa siis koko mössön yhdellä kertaa. Monihan suosittelee, että turvotettava ruoka annettais erikseen kuivan kanssa, niin hevoset muistais purrakin sitä ruokaa eikä vain vetele pehmeää mössöä ;O))


Ja Papun ruoka!
Papun ruoka sisältäää Mineral Plussaa ja nyt siirtymävaiheessa Racing Proteinia (säkki on loppumaisillaan, saa sen aikaa vielä), Racing Prixiä ja sit noi omput ja porkkanat. Porkkanaa meillä on syöty jo monta säkkiä, varsinkin Thalikin karvassa sen on huomannut! Tai ainakin mysteerisesti sen karva parani, kun porkkanan syönti aloitettiin ;D
Papu ei saa kauraa tällä hetkellä. Kokeilen, mitä se tekee kikkareille ;D Kun mielestäni se voisi olla vähän toisenlaista ;D
Ja tinkereille ei suositella pellavaa ollenkaan, niin se ei saa sitäkään.
Rypsiöljyä ruuna on saanut yleensä, mutta kun kaivoin Toholammilla tehdyn rypsiöljykanisterin esille, niin siitä olikin mennyt päiväys =/ Pitäis hakea uus pönttö Agrimarketista.


p.s. Tällainen näky odotti yks iltapäivä, kun tulin kotiin. Olin ajamassa autoa talliin, kun sieltä pilkisti jotain erikoista ;D Isäntä oli viimein siirtänyt yhden vanhan traktorin sieltä pois, siivonnut rojuja edestä ja tuonut trailerin katon alle suojaan =) Johan tuo Umeå oli pari talvea ulkona ja kuulin muutamia kertoja lauseen "Viimeistä talvea ulkona" xD

4 kommenttia:

 1. Just yritin Paavolle soitella, et Rypsiöljy on taas kaikki, et lisää sais tuoda =)

  VastaaPoista
 2. Aika herkullisen näköisiä aterioita! MELKEIN vois itsekin maistaa.. XD

  VastaaPoista
 3. merja, muistutas mua huomenna, et otan yhden pöntön, jos on ehtinyt tulla teille asti ;D

  Maarit, heh, eikös ;D Tai söis ainaki, jos olis pupu tai hevonen ;D

  VastaaPoista
 4. Saisikohan Merja tilattua sulle Agriin tuota Dodson & Horrellin Royal Rabbit-pupuruokaa? Ilmajoen Agriin noita säkkejä oli tullut ja ajattelin sitä ensi viikolla hakea meidän pupuille kokeiluun. :) Hintaakin oli joku 25 ekeä säkillä eli ei paha!

  VastaaPoista