sunnuntai 7. elokuuta 2011

Elokuun alkua


Helteiset kesäkelit loppui kuin seinään ja tuli syksy O.o Yhtenä aamuna oli huimat +2 astetta lämmintä, muuten sentään on pysytty +10 asteen paremmalla puolella!

Vesisadettakin on nyt saatu, tuntuu että ihan urakalla ;O) Thalik oli nyt kaksi päivää loimitettuna, kun se vilukinttu paleli toissailtana. Tänään kun otin loimea pois, huomasin, että sillähän on ruvennut talvikarva kasvamaan!!


Tänään olikin jännä aamu, kun ystäväni Merjan hevonen sai ensimmäistä kertaa kunnolla ratsastajan selkäänsä! Ajoin siis heti aamunavetan jälkeen (kunhan oli pikkuneiti puettu ja antibioottinäytteet saatu testiin) Kannukseen raviradalle, jossa Viltsu jo hölkötteli kärryjen kans radalla! Nuorella tammalla on vähän häikkää jossain, mutta ensi viikolla se käy klinikalla tarkastettavana. Ajamisen jälkeen valjaat pois ja satula tilalle. Miia oli luvannut vapaaehtoiseksi kiipeämään selkään ja sehän sujui kuin oppikirjoissa :D Ei mitään häikkää! Ja kaiken huippuna Viltsun askellus oli todella hyvää ratsastajan kanssa =) =)Viltsu radalla 7.8.


Viltsu ratsastajan kanssa 7.8.
Loput kuvat: http://univiidakko.kuvat.fi/kuvat/2011/Villin%20T%E4hti/

5 kommenttia:

 1. Oho, noinko hyvin Viltsu tosiaan toimi ekalla ratsastuskerralla? Taitaa olla kyllä todella fiksu tamma! :) Eikö kertaakaan pukitellut tai mitään? Itse oon 4 varsaa kouluttanu ihan alusta ratsuksi, osalta tuli kamalat pukit ekalla kertaa mut toiset oli niin hämmästyneitä ettei osannu tehdä mitään pahoja ensikerralla.. :D

  VastaaPoista
 2. Kiitos Outi! on mahtavaa että tämä tärkeä päivä on ikuistettu =)

  Laura: Viltsulle oli tosiaan ensimmäinen ratsastuskerta ja hienosti meni =) sillä on ajettu 1 vuotis syksystä asti niin se on jo niin tottunut työntekoon. Jotenkin nuo ravihevoset kun on tarpeeksi kauan ajettu niin niille vain satulaselkään ja menoksi=) Sen takia ekakerralla ratsastettiinkin radalla kun se on oppinut että siellä ollaan töissä eikä pelleilemässä =)

  VastaaPoista
 3. Siintä se lähtee. Meilläkin on laitettu satula selkään ja menoksi, ja ajohevoset ovat toimineet kuin vanhat tekijät. Ne on kuitenkin sentäs jo ajo-opetettuja ja töitä tehneitä, niille ei tule kaikki asiat uutena.. :)

  VastaaPoista
 4. Ai nyt tekin siirryitte tänne bloggeriin ;)

  Ja hyvin kyllä näyttää toimivan tuo Viltsu! :)

  VastaaPoista
 5. Laura, Viltsu toimi kyl tosi hyvin =) Mutta sen verran tsäpäkkä tamma on, että jos olis kokeiltu kentällä tms. niin varmasti olis tullut sanomista!! Tuo ravirata oli nappisuoritus, ei olis voinut parempaa paikkaa valita!!

  Merja, ole hyvä vaan =) Onneks pääsin katsomaan, pääsi tuulettumaan pieneksi hetkeksi ;O) Ja arvaa mikä kotona odotti xD Syötetty lapsi, joka oli just kakkapyllypesulla xD xD Ekaa kertaa isäntä joutu kakkavaipan vaihtaan sitten vastasyntyneen ;O)

  Tarz, niinpä! Ravurit on siitä niin helppoja, kun ne osaa ohjasotteet ja muut merkit, niin yleensä liikkuminen ei oo ongelma!! Toista se on tollasta ajamattomalla ;O)) *niinku Papu ;D * Eli ei tohdi vaan heittää satulaa selkään ja lähteä kokeileen - tai sit oon vaan nössö :P

  Hotalla muuten oli liikkeellelähteminen ongelma, sitä se ei oikein selästä oppinut kunnolla. Eli vaikeaa, kun ei ollut yleensä kaveria apuna. Mutta ratkaisu ongelmaan oli se, että talutti Hotan pihasta pois tuonne lenkkipolun alkuun niin siitä ruuna osas lähteä selästä käsin liikkeelle!

  Hanna, juu, kokeillaan osataanko olla täällä bloggerissa :D Viltsu meni kyl tosi hienosti =)

  VastaaPoista