maanantai 22. elokuuta 2011

Thalikin ja minun vuosipäivä!

Uskomatonta, rakas Thalik on ollut minulla jo 6 vuotta!!

Tallipäiväkirjasta:
"22.8.2005 maanantai Naantalissa. Reilun viiden tunnin yöunien jälkeen ylös. Mulla oli heti aamusta jo flunssainen olo =/ Kurkku oli ollut eilenkin kipeä, mutta luulin sen johtuvan Puustellin tupakansavusta. Syötiin aamupalaa ja lähdettiin Ruskolle tallia kohti. Siellä odotti pieni ja suloinen arabiruuna Thalik =O) Thalik on ihka oikea egyptiläinen täysveriarabi ;O)) Tallissa oli myös suloisen värisiä eestinhevosia ja pari shettistä. Satu näytti, miten lännensatula laitetaan selkään ja miten mahavyö kiinnitetään sekä jalustinhihnat säädetään.

Lastattiin taas auto tavaroilla! Sitten alkoikin hevosen lastaus. Siinä vierähtikin sitten melkein 2 tuntia =/ Mutta ruuna onkin viimeksi ollut trailerissa 40 tuntia yhtä kyytiä, kun matkusti Saksasta Suomeen. Ilmeisesti jättänyt jälkensä. Kun saatiin ruuna autoon, tehtiin vielä omistajanvaihdospaperit äkkiseltään ja lähdettiin ajelemaan takaisin Sieviä kohti. Thalik olikin mukavampi kuljettaa, kun se oli kevyempi kuin Belinda sekä seisoi keskempänä traileria, eikä peffa takaseinässä kiinni! Melko rauhassa ruuna oli, aluksi takaa ohittavat rekat tuntui hirvittävän, kun pientä heilumista oli, mutta sitten sekin helpotti. Muutaman kerran pysähdyttiin, ruuna oli ihan rauhassa. Kotona oltiin noin 7 tunnin ajamisen jälkeen. Laitoin varalta Thalikille pitkän liinan riimunnaruksi, että jos se riehuu päästessään ulos. No, sehän olikin niinkin raju, että pihalle päästessään katsoi, että on täällä hevonen ja menenpäs syömään tuonne nurmikolle x) Eli tosi rauhassa otti! Annoin syödä hetken ja käytiin Pasoa moikkaamassa aidan yli. Thalik ei välittänyt Pasosta yhtään mitään. Vein hepan talliin ja laitoin heiniä.

Purettiin tavarat autosta. Jaana haki Pasonkin sisälle ja ruunat tyytyivät vain haistelemaan toisiaan verkon läpi! Hienoja hevosia =O) Mulla on hirveä flunssa päällä ja kuumeinen olo =/ Yritin viimeisillä voimilla vähän järjestää tavaroita, että mahtuu sekaan ;O) Siivosin trailerin ja ruokin Thalikin. Vähän se maiskutteli ruokaa, että mitähän tämä sisältää, mutta hyvin kelpas! Lähdettiin vielä viemään traileri Ylivieskaan ja kun tultiin kotia, mittasin kuumeen - olihan tuota melkein +38 astetta =O("

Thalik & minä 24.8.2005

4 kommenttia:

 1. Oot saanut Thalikin samoihin aikoihin kuin minä.. tosin poni kerkesi tulla meille pari päivää aikaisemmin. Hauska sattuma! :D

  VastaaPoista
 2. Mun piti käydä samaa kommentoimassa sun blogiin pari päivää sitten, mutta en kerinnyt :D
  Hauska sattuma kyllä!!

  VastaaPoista
 3. Tuntuu, et Thalik on ollut sulla paaljon kauemmin =)

  VastaaPoista
 4. Niin, eikö toisaalta tunnukin :D
  Toisaalta tuntuu, et eihän tästä oo ku pari kesää, kun se haettiin ;D

  VastaaPoista