sunnuntai 28. elokuuta 2011

Maastoilemassa!!

Lauantai-ilta, Facebook. Merjalta tulee viesti: "haluatko lähteä ratsastamaan? voin tulla nellin kans =)"
Seuraava olikin, et laitan kengät jalkaan ja tulen sinne. Sitten läks Merja offlineen. Katselin hetken, että no, tuleekohan se takas nettiin. Kun ei ruvennut kuulumaan, ajattelin, et kai se sit läks ;D Ei mennyt kauan, kun Olga rupes ulkona haukkumaan - sieltähän se Merja tuli :D

Ei tarvinut kauan jutskailla kun Nellikin heräs unilta, joten hiljalleen siinä ratsastusvaatteita päälle ja ulos! Hepat olikin nurmikolla syömässä. Niin, siis ihan luvallisesti ;O) Hain ratsastusvarusteet tallin eteen, siirsin Papun tarhaan ja toin Thalikin pihaan. Merja toikin kannusremmit ja länkkärihuovan, jotka Mervi tilas Loesdaulta. Siinä oli melkoista säätämistä sen tilauksen ja hintojen kans, tällä kertaa lähti pitkä miinus Loesdaulle =/ Aiemmin on kuulemma mennyt niin kuin kuuluukin!

Harjasin ja varustin Thalikin, länkkärisatulalla mennään taas ;D
Hyppäsin selkään ja menoks! Niinkuin kuvasta näkyy, niin Thalik oli kovasti menossa ;O)
*kouluhevonen vai westernhevonen ;D*
"Onneks" oli Venetsialaiset, niin naapurin porukka ei ollut tänäään puimassa - pääsin siis yhdelle peltotielle ratsastamaan! On se kyllä hassu ruuna, pitkillä ohjilla westerntyyliin kun mennään, niin ei yhtään ole hankalana, vaikka on taukoa ollut! Varmasti se johtuu kyllä siitäkin, että itse pyrkii pysymään rentona ;D Onhan se toisenlaista, kun menee westerntyylillä, kun että menee VOKR-tyylillä (linkki vie meidän vanhaan blogiin) ;O))

Käytiin sellainen aika normi lenkki, veikkaisin että noin 40-45 min meni. Ravailtiin, mentiin jogia ja laukattiinkin! Käytiin kääntymässä meidän sänkipellolla, mutta siellä oli niin märkää, et tultiin samantien pois. Käänsin ruunan vielä uudelleen lenkkisuuntaan, tuli aika perinteinen vastaus hevoselta "en haluais", mut länkkärityyliin "taputtamalla" jaloilla, ruuna jatkoikin matkaa! Koska silloin tällöin se kääntyy vain takajalkojen kautta ympäri ja sitten joutuu ottamaan käännöksen uusiksi ;O)

Laukattiin vielä uudelleen, ruuna meinas ruveta hyytymään ;D Mutta ei voi moittia, meillä ei nimittäin laukata miten sattuu, vaan hillitysti, hallitusti ja muodossa. Onhan se raskaampaa kuin "vapaassa muodossa" laukkaaminen. Sama ravissa, yritin saada ruunan pysymään matalana ja rentona. Pitäisköhän sitä joku päivä mennä jo ihan normi-koulutyylilläkin?!

Takaisin tallin pihaan, kun tultiin, laskeuduin selästä, pudotin ohjat roikkumaan ja riisuin hevosen varusteista sekä harjasin. Merja ja Nellikin tuli pihalle =) Hevonen tarhaan Papun seuraksi, varusteiden raijaaminen takaisin varastoon ja sisälle PepsiMaxille ja Pätkis-muffinsille ;O)) Kiitos paljon Merjalle!!!

Olihan mukavaa =) =) =)

Niin, ja tässähän oli melkoinen testausreissu, kun mukana oli uusi länkkärihuopa ja uudet Roeckl-hanskat. Molempiin olin tyytyväinen! Olis vielä pitänyt testata se ostamani vohveliloimi, mutta sen ehtii.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti